Pregatim prima data legumele care le vom spala si le vom lasa sa se scurga bine de apa.
Taiem rosia si ceapa rondele.
Castravetii, daca dorim, ii curatam de coaja, dupa care taiem fasii subtiri.
Taiem fiecare chifla in 2 ungem cu mustar ambele parti.
Asezam salata, fasiile de...
Batem albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul treptat si mixam pana ce isi dubleaza volumul si devine o bezea lucioasa.
Adaugam uleiul in fir subtire mixam pana ce se omogenizeaza.
Adaugam faina amestecata cu praful de copt, zaharul vanilat, coaja de lamaie si semintele de mac....
Mixam ouale cu zaharul pana ce devin o compozitie cremoasa, adaugam untul topit, laptele la temperatura camerei, omogenizam.
Adaugam faina amestecata cu praful de copt, coaja de lime, esenta de vanilie.
Daca capsunele sunt mari, le taiem in bucati mici sau in 2, adaugam in compozitie si...
Bucatile de peste le spalam, le stergem cu un prosop de hartie.
Intr-un bol adaugam condimente, ulei de masline, usturoiul zdrobit, amestecam si condimentem peste, acoperim si dam deoparte cat timp curatam cartofii.
Cartofii ii curatam, ii taiem in 4-6 si ii spalam.
Intr-o tigaie adaugam...
Pieptul de pui se spala, se sterge cu un prosop, se feliaza felii care le vom bate putin cu ciocanul pentru snitele.
Intr-un bol amestecam uleiul de masline cu condimentele, adaugam snitele, amestecam bine, acoperim cu folie alimentara si dam la frigider 30 min,
Intr-o tigaie adaugam putin...
Intr-un bol amestecam branza de vaci cu smantana,mararul tocat, ardeiul tocat marunt, oul dat prin razatoare.
Potrivim de sare si piper dupa gust, adaugam 2 felii de jambon rupte bucati, zeama de lamaie (eu am aduagat si coaja data prin razatoare de la 1/2 lamaie).
Intre timp ce crema sta...
Intr-un bol adaugam carnea, usturoiul pisat, ouale batute, cartofi dati prin razatoarea mica si storsi bine, morcovul dat prin razatoare, patrunjel si condimente dupa gust.
Amestecam bine pana ce se omogenizeaza compozitia, acoperim cu folie si dam la rece 30 minute.
Ceapa curatata o spalam...
Blat: Mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea, adaugam galbenusurile mixand bine dupa fiecare, apoi uleiul si apa si amestecam pana ce se omogenizeaza.
Adaugam faina amestecata cu praful de copt si cacao, cernem peste amestecul de ou si cu o...
Blat: mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana ce se topeste si devine o bezea lucioasa. Adaugam galbenusurile mixand bine dupa fiecare, uleiul si apa, amestecam faina cu praful de copt si o cernem deasupra. Amestecam cu o paleta cu miscari unsoare, adauga...
Biscuiti ii punem intr-o punga si ii zdrobim cu sucitorul (mi se pare ce-a mai rapida varianta de a-i marunti, plus ca daca esti nervoasa te mai si calmezi:))
Biscuiti ii amestecam cu zaharul, nuca si visinele scurse.
Intr-un vas adaugam laptele, siropul de visine, untul, cacaua, ciocolata...
Intr-un bol mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa, adaugam apoi galbenusurile amestecate cu laptele si uleiul.
Amestecam cu o paleta pana ce se omogenizeaza si adaugam faina, coaja de lime si portocala si amestecam cu miscari usoare...
Foi: mixam ouale cu zaharul pana ce se topeste, adaugam untura (la temperatura camerei), adaugam praful de copt si bicarbonatul stins in zeama de lamaie, coaja de lamaie, nuca si treptat faina. La inceput amestecam cu o paleta dupa care framantam cu mana pana ce rezulta un aluat omogen si...
Foile: Amestecam 500 g faina cu zaharul, nuca macinata.
Intr-un bol amestecam untul cu untura, laptele, coaja de lime, adaugam esenta de vanilie, praful de copt, bicarbonatul stins in zeama de la 1/2 lime. Treptat punem faina amestecand cu o lingura pentru inceput, dupa care...
Umplutura -cernem faina intr-un bol mai mare adaugam zaharul, sarea, amestecam facem o adancitura in mijloc, intr-un bol dizolvam drojdia cu putin lapte, 2 linguri faina si o lingurita zahar, turnam amestecul in adancitura facuta si lasam 10 min.
Adaugam galbenusurile, esenta de vanilie, coaja...
Intr-un bol amestecam branza de vaci cu cascavalul si telemeaua date prin razatoare, untul moale la temperatura camerei.
Adaugam smantana, ouale date prin razatoare, ceapa, mararul tocat marunt.
Potrivim de sare si piper dupa gust, dam la rece cat pregatim ardeii.
Ardeii ii curatam de...
Blat- intr-un bol faramitam feliile de paine, adaugam unt topit treptat amestecand continuu.
Tapetam o tava de tarta cu folie alimentara, adaugam amestecul de paine si cu o lingura sau cu mana, tapetam pana devine uniform.
Crema- intr-un bol amestecam branza de vaci, smantana, cascavalul...
Blat -mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana ce devin o bezea lucioasa, adaugam galbenusurile mixand bine dupa fiecare, uleiul, apa.
Adaugam faina amestecata cu nuca macinata, praful de copt stins in zeama de lime, coaja de lime (data prin razatoare), zaharul...
Pestele se condimenteaza cu sare, piper dupa gust, se prajesc pe ambele parti putin (sa fie pe jumatate prajit).
In tigaia in care am prajit pestele, adaugam ceapa taiata fideluta si o calim 2 min, dupa care o scoatem intr-o farfurie.
In uleiul in care am prajit pestele, ceapa, (mai adaugam...
Pestele se spala, se sterge cu un prosop, se condimenteaza cu sare si piper.
Intr-o tigaie se prajesc putin pe ambele parti in uleiul incalzit. Se scot intr-o farfurie pe care o vom acoperi cu un capac.
In uleiul in care am prajit pestele, se adauga ceapa taiata fideluta, lasam sa se...
Mixam untul moale (l-am tinut cateva ore la temperatura camerei) cu zaharul pana ce devine spumos si zaharul s-a topit.
Adaugam galbenusurile, mixand bine dupa fiecare, adaugam laptele, smantana si omogenizam.
Intr-un bol amestecam cacaua, faina, pudra de ciocolata, coaja de lime si adaugam...
Foi -intr-un bol amestecam untura cu untul si zaharul, adaugam laptele, ouale, sarea, coaja de lime, praful de copt, amoniu stins in zeama de la lime, esenta si amestecam bine pana ce se omogenizeaza.
Amestecam cu paleta, adaugand treptat faina, dupa care framantam cu mana pana ce rezulta un...
Rulouri -intr-un bol mixam ouale cu zaharul pana ce isi dubleaza volumul,adaugam untura (la temperatura camerei), mixam pana ce se omogenizeaza.
Adaugam laptele, sarea, praful de copt stins in zeama de lime, coaja de lime, esenta, amestecam cu o paleta, adaugand treptat faina.
Cand nu mai...
Aluat- intr-un bol adaugam smantana la temperatura camerei, zaharul, drojdia, untul topit si racit, amestecam bine si lasam 5 min sa se odihneasca.
Incepem sa adaugam galbenusurile, esenta, coaja de lamaie, sarea, branza de vaci, amestecam, adaugand treptat faina pana ce rezulta un aluat...
Rulourile -intr-un bol cernem faina, adaugam sarea, zaharul; amestecam, apoi facem o adancitura in mijloc, adaugam untul topit, 50 ml laptele caldut, drojdia si amestecam cu o lingura, apoi lasam la odihnit 10 min. Incepem sa adaugam laptele treptat, framantam pana ce aluatul devine omogen si...
Intr-un bol amestecam uleiul cu condimente dupa gust, adaugam carnea, vinul, acoperim si lasam cateva ore la rece.
Curatam legumele, le taiam cubulete. Le asezam in tava unsa cu ulei, adaugam deasupra carnea, ardeii in sos, 1 cana de apa, acoperim cu folie alimentara si dam la cuptorul...
Bucatile de crap le spalam bine, le stergem cu prosop de bucatarie.
Le stropim cu zeama de lamaie si lasam deoparte cat pregatim condimentele.
Intr-un castron amestecam condimente dupa gust cu uleiul de masline, adaugam usturoiul, ceapa, ardeiul tocat marunt.
Asezam cate o bucata de crap...
Fierbem spaghetele conform instructiunilor de pe pachet.
Intr-o tigaie adaugam uleiul, cand s-a incalzit adaugam baconul si lasam sa se prajeasca cat sa se rumeneasca putin, adaugam ceapa tocata marunt, calim putin impreuna dupa care adaugam ardeiul tocat, sare, piper, oregano dupa gust,...
Ciresele le stropim cu zeama de lamaie, adaugam zaharul, nuca de cocos si amestecam bine.
Intr-un bol amestecam untura cu smantana, ouale, adaugam praful de copt stins in zeama de lamaie amestecata cu otetul, adaugam zaharul, sarea, coaja de lamaie.
Amestecam cu o lingura de lemn adaugand...
Ciresele fara samburi le-am amestecat cu esenta de vanilie si putin lichior.
Intr-un bol cernem faina, amestecam cu zaharul,sarea,facem o adancitura adaugam praful de copt stins in otet amestecat cu apa, esenta de vanilie, oul batut si untura.
Framantam un aluat omogen si elastic, invelim...
Zarzarele (dezghetate) le adaugam intr-un ceaun impreuna cu zaharul, cana de apa, felia de lamaie si punem pe foc potrivit sa fiarba pana ce se inmoaie zarzarele.
Amidonul il dizolvam in putina apa rece, adaugam peste fructe si lasam sa fiarba pana ce se ingroasa compozitia.
Aluat -drojdia...
Hamburger cu friptura
Pregatim prima data legumele care le vom spala si le vom lasa sa se scurga bine de apa. Taiem rosia si ceapa rondele. Castravetii, daca dorim, ii curatam de coaja, dupa care taiem fasii subtiri. Taiem fiecare chifla in 2 ungem cu mustar ambele parti. Asezam salata, fasiile de...
Desert chec cu mac si cirese
Batem albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul treptat si mixam pana ce isi dubleaza volumul si devine o bezea lucioasa. Adaugam uleiul in fir subtire mixam pana ce se omogenizeaza. Adaugam faina amestecata cu praful de copt, zaharul vanilat, coaja de lamaie si semintele de mac....
Desert waffle cu capsuni
Mixam ouale cu zaharul pana ce devin o compozitie cremoasa, adaugam untul topit, laptele la temperatura camerei, omogenizam. Adaugam faina amestecata cu praful de copt, coaja de lime, esenta de vanilie. Daca capsunele sunt mari, le taiem in bucati mici sau in 2, adaugam in compozitie si...
Somn cu jambon
Bucatile de peste le spalam, le stergem cu un prosop de hartie. Intr-un bol adaugam condimente, ulei de masline, usturoiul zdrobit, amestecam si condimentem peste, acoperim si dam deoparte cat timp curatam cartofii. Cartofii ii curatam, ii taiem in 4-6 si ii spalam. Intr-o tigaie adaugam...
Snitele de pui cu sos de spanac
Pieptul de pui se spala, se sterge cu un prosop, se feliaza felii care le vom bate putin cu ciocanul pentru snitele. Intr-un bol amestecam uleiul de masline cu condimentele, adaugam snitele, amestecam bine, acoperim cu folie alimentara si dam la frigider 30 min, Intr-o tigaie adaugam putin...
Aperitiv clatite cu branza si jambon
Intr-un bol amestecam branza de vaci cu smantana,mararul tocat, ardeiul tocat marunt, oul dat prin razatoare. Potrivim de sare si piper dupa gust, adaugam 2 felii de jambon rupte bucati, zeama de lamaie (eu am aduagat si coaja data prin razatoare de la 1/2 lamaie). Intre timp ce crema sta...
Chiftele in foi de ceapa invelite in jambon
Intr-un bol adaugam carnea, usturoiul pisat, ouale batute, cartofi dati prin razatoarea mica si storsi bine, morcovul dat prin razatoare, patrunjel si condimente dupa gust. Amestecam bine pana ce se omogenizeaza compozitia, acoperim cu folie si dam la rece 30 minute. Ceapa curatata o spalam...
Desert tort cu crema de coacaze si dulceata de soc
Blat: Mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea, adaugam galbenusurile mixand bine dupa fiecare, apoi uleiul si apa si amestecam pana ce se omogenizeaza. Adaugam faina amestecata cu praful de copt si cacao, cernem peste amestecul de ou si cu o...
Desert tort cu crema de capsuni si ciocolata
Blat: mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana ce se topeste si devine o bezea lucioasa. Adaugam galbenusurile mixand bine dupa fiecare, uleiul si apa, amestecam faina cu praful de copt si o cernem deasupra. Amestecam cu o paleta cu miscari unsoare, adauga...
Desert salam de biscuiti cu ciocolata si visine
Biscuiti ii punem intr-o punga si ii zdrobim cu sucitorul (mi se pare ce-a mai rapida varianta de a-i marunti, plus ca daca esti nervoasa te mai si calmezi:)) Biscuiti ii amestecam cu zaharul, nuca si visinele scurse. Intr-un vas adaugam laptele, siropul de visine, untul, cacaua, ciocolata...
Desert chec cu dulceata de dovlecei
Intr-un bol mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa, adaugam apoi galbenusurile amestecate cu laptele si uleiul. Amestecam cu o paleta pana ce se omogenizeaza si adaugam faina, coaja de lime si portocala si amestecam cu miscari usoare...
Desert prajitura cu foi cu nuca si crema de ciocolata
Foi: mixam ouale cu zaharul pana ce se topeste, adaugam untura (la temperatura camerei), adaugam praful de copt si bicarbonatul stins in zeama de lamaie, coaja de lamaie, nuca si treptat faina. La inceput amestecam cu o paleta dupa care framantam cu mana pana ce rezulta un aluat omogen si...
Desert prajitura cu foi cu nuca si crema de lime
Foile: Amestecam 500 g faina cu zaharul, nuca macinata. Intr-un bol amestecam untul cu untura, laptele, coaja de lime, adaugam esenta de vanilie, praful de copt, bicarbonatul stins in zeama de la 1/2 lime. Treptat punem faina amestecand cu o lingura pentru inceput, dupa care...
Desert cozonac cu fistic si ciocolata
Umplutura -cernem faina intr-un bol mai mare adaugam zaharul, sarea, amestecam facem o adancitura in mijloc, intr-un bol dizolvam drojdia cu putin lapte, 2 linguri faina si o lingurita zahar, turnam amestecul in adancitura facuta si lasam 10 min. Adaugam galbenusurile, esenta de vanilie, coaja...
Aperitiv mini ardei umpluti cu branza
Intr-un bol amestecam branza de vaci cu cascavalul si telemeaua date prin razatoare, untul moale la temperatura camerei. Adaugam smantana, ouale date prin razatoare, ceapa, mararul tocat marunt. Potrivim de sare si piper dupa gust, dam la rece cat pregatim ardeii. Ardeii ii curatam de...
Aperitiv tarta cu jambon si icre negre
Blat- intr-un bol faramitam feliile de paine, adaugam unt topit treptat amestecand continuu. Tapetam o tava de tarta cu folie alimentara, adaugam amestecul de paine si cu o lingura sau cu mana, tapetam pana devine uniform. Crema- intr-un bol amestecam branza de vaci, smantana, cascavalul...
Desert tort cu crema de lime si mure
Blat -mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana ce devin o bezea lucioasa, adaugam galbenusurile mixand bine dupa fiecare, uleiul, apa. Adaugam faina amestecata cu nuca macinata, praful de copt stins in zeama de lime, coaja de lime (data prin razatoare), zaharul...
Cartofi cu peste la cuptor
Pestele se condimenteaza cu sare, piper dupa gust, se prajesc pe ambele parti putin (sa fie pe jumatate prajit). In tigaia in care am prajit pestele, adaugam ceapa taiata fideluta si o calim 2 min, dupa care o scoatem intr-o farfurie. In uleiul in care am prajit pestele, ceapa, (mai adaugam...
Plachie de peste
Pestele se spala, se sterge cu un prosop, se condimenteaza cu sare si piper. Intr-o tigaie se prajesc putin pe ambele parti in uleiul incalzit. Se scot intr-o farfurie pe care o vom acoperi cu un capac. In uleiul in care am prajit pestele, se adauga ceapa taiata fideluta, lasam sa se...
Desert negresa cu ciocolata
Mixam untul moale (l-am tinut cateva ore la temperatura camerei) cu zaharul pana ce devine spumos si zaharul s-a topit. Adaugam galbenusurile, mixand bine dupa fiecare, adaugam laptele, smantana si omogenizam. Intr-un bol amestecam cacaua, faina, pudra de ciocolata, coaja de lime si adaugam...
Desert prajitura cu crema de lapte condesat
Foi -intr-un bol amestecam untura cu untul si zaharul, adaugam laptele, ouale, sarea, coaja de lime, praful de copt, amoniu stins in zeama de la lime, esenta si amestecam bine pana ce se omogenizeaza. Amestecam cu paleta, adaugand treptat faina, dupa care framantam cu mana pana ce rezulta un...
Desert rulouri cu crema de naut
Rulouri -intr-un bol mixam ouale cu zaharul pana ce isi dubleaza volumul,adaugam untura (la temperatura camerei), mixam pana ce se omogenizeaza. Adaugam laptele, sarea, praful de copt stins in zeama de lime, coaja de lime, esenta, amestecam cu o paleta, adaugand treptat faina. Cand nu mai...
Desert pasca traditionala
Aluat- intr-un bol adaugam smantana la temperatura camerei, zaharul, drojdia, untul topit si racit, amestecam bine si lasam 5 min sa se odihneasca. Incepem sa adaugam galbenusurile, esenta, coaja de lamaie, sarea, branza de vaci, amestecam, adaugand treptat faina pana ce rezulta un aluat...
Aperitiv rulouri cu crema de pate
Rulourile -intr-un bol cernem faina, adaugam sarea, zaharul; amestecam, apoi facem o adancitura in mijloc, adaugam untul topit, 50 ml laptele caldut, drojdia si amestecam cu o lingura, apoi lasam la odihnit 10 min. Incepem sa adaugam laptele treptat, framantam pana ce aluatul devine omogen si...
Friptura de iepure la cuptor
Intr-un bol amestecam uleiul cu condimente dupa gust, adaugam carnea, vinul, acoperim si lasam cateva ore la rece. Curatam legumele, le taiam cubulete. Le asezam in tava unsa cu ulei, adaugam deasupra carnea, ardeii in sos, 1 cana de apa, acoperim cu folie alimentara si dam la cuptorul...
Crap la gratar
Bucatile de crap le spalam bine, le stergem cu prosop de bucatarie. Le stropim cu zeama de lamaie si lasam deoparte cat pregatim condimentele. Intr-un castron amestecam condimente dupa gust cu uleiul de masline, adaugam usturoiul, ceapa, ardeiul tocat marunt. Asezam cate o bucata de crap...
Spaghete cu bacon si ardei
Fierbem spaghetele conform instructiunilor de pe pachet. Intr-o tigaie adaugam uleiul, cand s-a incalzit adaugam baconul si lasam sa se prajeasca cat sa se rumeneasca putin, adaugam ceapa tocata marunt, calim putin impreuna dupa care adaugam ardeiul tocat, sare, piper, oregano dupa gust,...
Desert cornulete cu cirese si nuca de cocos
Ciresele le stropim cu zeama de lamaie, adaugam zaharul, nuca de cocos si amestecam bine. Intr-un bol amestecam untura cu smantana, ouale, adaugam praful de copt stins in zeama de lamaie amestecata cu otetul, adaugam zaharul, sarea, coaja de lamaie. Amestecam cu o lingura de lemn adaugand...
Desert cosulete cu cirese si ciocolata
Ciresele fara samburi le-am amestecat cu esenta de vanilie si putin lichior. Intr-un bol cernem faina, amestecam cu zaharul,sarea,facem o adancitura adaugam praful de copt stins in otet amestecat cu apa, esenta de vanilie, oul batut si untura. Framantam un aluat omogen si elastic, invelim...
Desert placinte cu dulceata de zarzare
Zarzarele (dezghetate) le adaugam intr-un ceaun impreuna cu zaharul, cana de apa, felia de lamaie si punem pe foc potrivit sa fiarba pana ce se inmoaie zarzarele. Amidonul il dizolvam in putina apa rece, adaugam peste fructe si lasam sa fiarba pana ce se ingroasa compozitia. Aluat -drojdia...