Aperitiv placinte cu branza sarata

de Lau in Aperitive / Garnituri, 24 Iun 2018 | 3500 vizualizari

 

M-am inspirat de la Laura pentru aceasta reteta.

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 600 g faina
  • 20 g drojdie
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita sare
  • 300 g iaurt
  • 50 ml ulei
  • 2 oua
  • Umplutura
  • 400 g branza de vaci
  • 300 g branza de capra
  • 3 oua
  • 5 linguri smantana
  • Uns
  • 1 galbenus
  • 2 linguri lapte
Portii: 25
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv placinte cu branza sarata:

Cernem faina intr-un bol, adaugam sarea si amestecam, facem o adancitura si adaugam drojdia dizolvata cu putina apa calduta si zaharul, amestecam usor cu putina faina, dupa care adaugam ouale batute, iaurtul.

Amestecam la inceput cu o lingura, apoi framantam cu mana, adaugand la final uleiul, pana obtinem un aluat omogen.

Acoperim cu un prosop si lasam la dospit pana ce isi dubleaza volumul.

Intre timp pregatim umplutura.

Intr-un bol amestecam branza de vaci cu branza de capra (data prin razatoare), adaugam smantana, ouale batute si se amesteca foarte bine, daca este nevoie, mai adaugam sare.

Aluatul il mai framantam, putin dupa care il impartim in 2 bucati egale.

Fiecare bucata de aluat o intindem pe masa infainata, intindem jumatate din compozitia de branza, rulam cat mai strans aluatul, dupa care taiem bucati de cca 3-4 cm.

Asezam placintele in tava tapetata cu hartie de copt, lasam 10 min la dospit,dupa care ungem cu galbenusul desfacut cu lapte.

Dam tava la cuptorul incalzit cca 30 min, la 180 C.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv placinte cu branza sarata" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Biscuiti cu branza si cartofi