Paste cu sos de rosii si ciuperci de padure

de Lau in , 9 Aug 2018 | 2844 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g paste
  • 600 g ciuperci de padure
  • 1 ceapa
  • 1 ardei
  • 1 kg rosii
  • 4 catei usturoi
  • 4 linguri ulei de masline
  • masline cca 200-300 g
  • sare
  • piper
  • chilli
  • ierburi italiene de la delikat
  • cimbrisor
  • amestec ierburi si marar
  • 1 lingura zahar
  • cascaval
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste cu sos de rosii si ciuperci de padure:

Intr-o tigaie calim ceapa in uleiul incins, adaugam ciupercile fierte si lasam sa se caleasca cca. 3 min.

Amestecam unsor cu paleta, adaugam usturoiul pisat, condimentele dupa gust, lasam cateva secunde, dupa care adaugam ardeii, lasam sa se prajeasca 3 min impreuna.

Rosiile decojite si tocate marunt le adaugam peste ciuperci, adaugam zaharul, maslinele, potrivim de sare daca este nevoie si lasam sa fiarba cca. 10 min, pana ce se ingroasa sosul.

Nu adaugam apa pentru ca vor lasa rosiile.

Adaugam pastele fierte conform instructiunilor de pe pachet, amestecam pana ce se omogenizeaza, mai lasam cateva secunde, dupa care le servim calde cu cascaval deasupra.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu sos de rosii si ciuperci de padure" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Tocăniță de ciuperci - Rețeta gustoasă de post