Merele spalate le taiem in cubulete.
Asezam in oala in care vom fierbe, un rand mere, un rand zahar, mere, zahar, felii de lamaie, mere, zahar, pana ce terminam.
La final adaugam sampania si punem la foc potrivit, amestecand ocazional, pana ce se leaga si scade zeama lasata; cand este...
Prunele le taiem pe jumatate si le amestecam cu scortisoara.
Intr-un bol amestecam faina cu praful de budinca, praful de copt si zaharul.
Facem o adancitura in mijloc si adaugam untul rece taiat bucati, oul batut, esenta de rom si incepem sa framantam un aluat elastic, nelipicios, posibil...
Merele le spalam, le stergem si cu ajutorul cutitului scobim miezul.
Intr-un bol amestecam branza de vaci cu nuca, stafide, merisoare, zaharul, coaja de portocala si esenta de vanilie dupa gust, adaugam miezul de la mere dat prin razatoare.
Amestecam pana ce se omogenizeaza dupa care umplem...
Blat -mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana ce devin o bezea lucioasa.
Adaugam faina amestecata cu macul si coaja de lamaie, amestecam cu spatula pana ce se omogenizeaza. Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt, dam la cuptorul incalzit pana ce...
Blat: mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa, adaugam uleiul si mixam pana ce se omogenizeaza, adaugam faina cernuta cu praful de copt, esenta, coaja si zeama de lamaie si amestecam cu paleta cu miscari usoare.
Turnam...
Rosiile le spalam, le stergem cu un prosop, scoatem miezul cu cutitul.
Taiem bucati friptura de porc, cascavalul il dam prin razatoare.
Umplem rosiile cu bucati de friptura, adaugam cate o lingura de smantana, bucati de jambon si deasupra cascaval ras.
Dam la cuptorul incalzit...
Blat: mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si zeama de lamaie si mixam pana ce devine o bezea lucioasa.
Adaugam uleiul si laptele in fir subtire, adaugam faina cernuta cu praful de copt, amestecam cu paleta pana ce se omogenizeaza, adaugam nuca de cocos si coaja de...
Cum se prepara Chec din galbenusuri reteta delicioasa de prajitura de casa
Intr-un bol mixam galbenusurile cu sare pana ce se omogenizeaza, adaugam zaharul si mixam pana ce se dizolva zaharul.
Adaugam in fir subtire uleiul si laptele, praful de copt stins in zeama de lamaie, coaja de...
Zeama de la lamaie (am folosit 4 lamai) o punem intr-un bol impreuna cu coaja data prin razatoarea mica, galbenusurile si zaharul.
Amestecam pana ce se omogenizeaza, punem bolul pe baie de aburi si amestecam continuu pana ce se dizolva zaharul.
Taiem untul cubulete si adaugam peste crema...
Blat-intr-un bol amestecam faina cu zaharul, sarea, facem o adancitura si adaugam esenta de vanilie, untul rece taiat cubulete si 50 ml apa, incepem sa framantam, adaugam apa daca este nevoie pana ce rezulta un aluat omogen.
Invelim in folie si dam la rece 30 min. Intindem aluatul pe masa...
Amestecam faina cu zaharul, sarea; facem o adancitura, adaugam oul batut, untul taiat cubulete, smantana si praful cu amoniu dizolvat in zeama de lamaie, coaja de la lamaie si portocala data prin razatoare.
Incepem sa framantam pana devine un aluat omogen care nu se mai lipeste de maini....
Intr-un bol amestecam iaurtul cu ouale, zaharul, un praf de sare.
Adaugam untul topit, zaharul vanilat, praful de copt amestecat cu zeama de portocala, coaja de portocala.
Incepem sa adaugam treptat faina pana ce rezulta o compozitie mai groasa ca o smantana.
Adaugam picaturile de...
Intr-un bol amestecam ingredientele uscate, nuca, zahar, cacaua, faina.
Intr-un alt bol amestecam apa, uleiul, esenta si adaugam treptat amestecul de ingrediente uscate.
Amestecam usor pana ce se omogenizeaza, la final adaugam ciocolata topita, gemul de zmeura, praful si bicarbonatul stins...
Dovleceii ii curatam de coaja si ii dam prin razatoarea mare, adaugam cca 1 lingura sare si ii lasam intr-o sita pentru 1 ora.
Ii scurgem bine cu un tifon sau cu mainele.
Intr-un bol adaugam ouale cu laptele, il batem putin dupa care adaugam ingredientele; adaugam faina treptat pana ce...
Fasolea o spalam bine in cateva ape, o punem intr-un vas cu apa la inmuiat cateva ore.
Aruncam apa si o punem intr-o oala cu apa si sare la fiert.
Dupa ce a fiert cateva clocote, aruncam apa, o clatim si adaugam apa calduta, adaugam morcovul dat prin razatoare, ceapa tocata, ardeiul tocat,...
Foi-Mixam ouale cu zaharul pana ce se topesc, adaugam uleiul si untul la temperatura camerei, mixam pana ce se omogenizeaza.
Adaugam bicarbonatul si praful de copt stins in zeama de lamaie, nuca macinata, coaja de lamaie data prin razatoare. Esenta de vanilie si treptat faina, pana ce rezulta...
Carnea tocata o amestecam cu pesmetul, condimente dupa gust, morcovul, ceapa, usturoiul si patrunjelul tocat (eu am preferat robotul) simplu si rapid si asa sta cuminte si bebelina:)
Adaugam ouale si amestecam bine pana ce se omogenizeaza, lasam 30 min dupa care cu mainele umede formam...
Spalam strugurii, ii rupem boabele de pe ciorchine. Decojim boabele cu mana sau cu un cutitas, dar daca sunt foarte copti, merg usor cu mana.
Asezam boabele intr-un bol, adaugam zaharul, zeama de la 1 lamaie si amestecam, lasam peste noapte pentru a lasa zeama.
Rasturnam strugurii, lamaia...
Cartofi ii curatam si ii dam prin razatoare, ii scurgem bine de lichid.
Intr-un vas amestecam carnea cu cartofii, morcovul dat prin razatoare, ceapa data prin razatoare si scursa bine de lichid, usturoiul pisat.
Batem ouale si adaugam peste carne, condimente dupa gust, amestecam bine...
In untura topita adaugam bucatile de carne, acoperim cu un capac si lasam pana ce se albeste carnea; dupa ce s-a prajit putin carnea, adaugam ceapa tocata marunt, morcovul taiat rondele.
Amestecam si lasam sa se caleasca putin impreuna, adaugam apa calduta cat sa acopere carnea, cimbrul, foile...
Merele spalate le taiem capacul si scoatem cotoarele cu lingurita sau cutitul.
Intr-un bol amestecam ciocolata taiata marunt, fulgi de ovaz, merisoarele, pulpa de portocala, untul de arahide si pulpa de la mere data prin razatoare.
Amestecam bine pana ce se omogenizeaza, umplem...
Intr-un bol am amestecat vinul, laptele si condimente, am adaugat carnea spalata bine, acoperim cu o folie si lasam peste noapte.
Inainte sa pregatim ciorba, clatim carnea si o adaugam intr-o oala incapatoare cu 1 lingurita sare si apa cca 3-4 l, lasam sa fiarba la foc potrivit, spumand de...
Prajim carnea bine, adaugam carnati si afumatura, sare si lasam cateva minute sa se prajeasca bine.
Pentru mamaliga -punem laptele cu sare la fiert intr-un ceaun si presaram 2 linguri de faina de malai cernut deasupra.
Cand incepe sa fiarba, adaugam treptat faina, amestecand bine cu o...
Intr-un ceaun călim putin ceapa tocata marunt cu usturoiul pisat in untura incalzita.
Adaugam faina și amestecam continuu adăugând trepta apa,lăsam da se caleasca puțin după care adăugăm smantana și condimentam după gust.
Lasam sa fiarbă câteva clocote dupa care...
In uleiul de la friptura adaugam ceapa, ardeiul tocat marunt, morcovul dat prin razatoare, 1/2 cana apa.
Lasam sa se caleasca impreuna cu condimente dupa gust, adaugam pasta de rosii si lasam 1 min.
Adaugam cartofii, 1 cana cu apa si lasam sa fiarba 5 minute, dupa care completam cu apa,...
Spalam rosiile si le scoatem miezul.
Peste miezul de rosii, adaugam cascavalul dat prin razatoare, laptele; amestecam bine dupa care adaugam ouale, condimente dupa gust, uleiul, praful de copt, omogenizam.
Adaugam treptat faina pana ce rezulta un aluat ca o smantana mai groasa, la final...
Castravetii ii spalam si ii taiem felii, adaugam sarea, amestecam bine si lasam 30 min la rece.
Intre timp, punem apa, otetul, zaharul si condimentele la fiert 2-3 clocote.
Castraveti ii trecem pe sub un jet de apa rece, adaugam ceapa tocata solzisori, ierburi si marar, amestecam, adaugam...
Prima data spalam pasatul bine in cateva ape, dupa care il lasam la scurs bine de apa.
Intre timp fierbem orezul al dente (sa fiarba 2-3 clocote din momentul ce clocoteste apa).
Fierbem ficatul cu plamanul taiat bucati, in apa cu sare.
Ceapa o calim in uleiul incins, adaugam cimbrul...
Intr-un bol amestecam uleiul de masline cu condimentele dupa gust, adaugam iepurele transat si amestecam bine, acoperim cu o folie si lasam 3 ore la marinat.
Topim untul cu 2 linguri ulei si prajim carnea pe ambele parti, scoatem carnea intr-un vas care il vom acoperi.
Calim ceapa...
Mousse de ciocolata- ciocolata rupta bucatele cu frisca 100 ml cu lingurita de chilli, am pus pe foc mic, amestecand continuu pana ce se topeste, acoperim cu folie alimentara.
Galbenusurile le mixam cu zaharul cateva secunde, adaugam 100 ml frisca cu 2 linguri lapte si punem pe foc, amestecand...
Dulceata de mere
Merele spalate le taiem in cubulete. Asezam in oala in care vom fierbe, un rand mere, un rand zahar, mere, zahar, felii de lamaie, mere, zahar, pana ce terminam. La final adaugam sampania si punem la foc potrivit, amestecand ocazional, pana ce se leaga si scade zeama lasata; cand este...
Desert tarta cu prune si lapte condensat
Prunele le taiem pe jumatate si le amestecam cu scortisoara. Intr-un bol amestecam faina cu praful de budinca, praful de copt si zaharul. Facem o adancitura in mijloc si adaugam untul rece taiat bucati, oul batut, esenta de rom si incepem sa framantam un aluat elastic, nelipicios, posibil...
Desert mere umplute cu branza
Merele le spalam, le stergem si cu ajutorul cutitului scobim miezul. Intr-un bol amestecam branza de vaci cu nuca, stafide, merisoare, zaharul, coaja de portocala si esenta de vanilie dupa gust, adaugam miezul de la mere dat prin razatoare. Amestecam pana ce se omogenizeaza dupa care umplem...
Desert prajitura Furnicuta
Blat -mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana ce devin o bezea lucioasa. Adaugam faina amestecata cu macul si coaja de lamaie, amestecam cu spatula pana ce se omogenizeaza. Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt, dam la cuptorul incalzit pana ce...
Desert prajitura craiasa zapezii
Blat: mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa, adaugam uleiul si mixam pana ce se omogenizeaza, adaugam faina cernuta cu praful de copt, esenta, coaja si zeama de lamaie si amestecam cu paleta cu miscari usoare. Turnam...
Rosii umplute cu friptura
Rosiile le spalam, le stergem cu un prosop, scoatem miezul cu cutitul. Taiem bucati friptura de porc, cascavalul il dam prin razatoare. Umplem rosiile cu bucati de friptura, adaugam cate o lingura de smantana, bucati de jambon si deasupra cascaval ras. Dam la cuptorul incalzit...
Desert tort cu lemon curd
Blat: mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si zeama de lamaie si mixam pana ce devine o bezea lucioasa. Adaugam uleiul si laptele in fir subtire, adaugam faina cernuta cu praful de copt, amestecam cu paleta pana ce se omogenizeaza, adaugam nuca de cocos si coaja de...
Chec din galbenusuri reteta delicioasa de prajitura de casa
Cum se prepara Chec din galbenusuri reteta delicioasa de prajitura de casa Intr-un bol mixam galbenusurile cu sare pana ce se omogenizeaza, adaugam zaharul si mixam pana ce se dizolva zaharul. Adaugam in fir subtire uleiul si laptele, praful de copt stins in zeama de lamaie, coaja de...
Desert lemon curd
Zeama de la lamaie (am folosit 4 lamai) o punem intr-un bol impreuna cu coaja data prin razatoarea mica, galbenusurile si zaharul. Amestecam pana ce se omogenizeaza, punem bolul pe baie de aburi si amestecam continuu pana ce se dizolva zaharul. Taiem untul cubulete si adaugam peste crema...
Desert tarta cu mousse de pere caramelizate
Blat-intr-un bol amestecam faina cu zaharul, sarea, facem o adancitura si adaugam esenta de vanilie, untul rece taiat cubulete si 50 ml apa, incepem sa framantam, adaugam apa daca este nevoie pana ce rezulta un aluat omogen. Invelim in folie si dam la rece 30 min. Intindem aluatul pe masa...
Desert placinte cu afine si branza de vaci
Amestecam faina cu zaharul, sarea; facem o adancitura, adaugam oul batut, untul taiat cubulete, smantana si praful cu amoniu dizolvat in zeama de lamaie, coaja de la lamaie si portocala data prin razatoare. Incepem sa framantam pana devine un aluat omogen care nu se mai lipeste de maini....
Desert waffe cu picaturi de ciocolata
Intr-un bol amestecam iaurtul cu ouale, zaharul, un praf de sare. Adaugam untul topit, zaharul vanilat, praful de copt amestecat cu zeama de portocala, coaja de portocala. Incepem sa adaugam treptat faina pana ce rezulta o compozitie mai groasa ca o smantana. Adaugam picaturile de...
Desert negresa de post cu nuci si zmeura
Intr-un bol amestecam ingredientele uscate, nuca, zahar, cacaua, faina. Intr-un alt bol amestecam apa, uleiul, esenta si adaugam treptat amestecul de ingrediente uscate. Amestecam usor pana ce se omogenizeaza, la final adaugam ciocolata topita, gemul de zmeura, praful si bicarbonatul stins...
Aperitiv waffles sarate cu dovlecei
Dovleceii ii curatam de coaja si ii dam prin razatoarea mare, adaugam cca 1 lingura sare si ii lasam intr-o sita pentru 1 ora. Ii scurgem bine cu un tifon sau cu mainele. Intr-un bol adaugam ouale cu laptele, il batem putin dupa care adaugam ingredientele; adaugam faina treptat pana ce...
Fasole scazuta cu ciolan
Fasolea o spalam bine in cateva ape, o punem intr-un vas cu apa la inmuiat cateva ore. Aruncam apa si o punem intr-o oala cu apa si sare la fiert. Dupa ce a fiert cateva clocote, aruncam apa, o clatim si adaugam apa calduta, adaugam morcovul dat prin razatoare, ceapa tocata, ardeiul tocat,...
Desert prajitura cu smantana si nuca
Foi-Mixam ouale cu zaharul pana ce se topesc, adaugam uleiul si untul la temperatura camerei, mixam pana ce se omogenizeaza. Adaugam bicarbonatul si praful de copt stins in zeama de lamaie, nuca macinata, coaja de lamaie data prin razatoare. Esenta de vanilie si treptat faina, pana ce rezulta...
Chiftele marinate cu ciuperci de padure
Carnea tocata o amestecam cu pesmetul, condimente dupa gust, morcovul, ceapa, usturoiul si patrunjelul tocat (eu am preferat robotul) simplu si rapid si asa sta cuminte si bebelina:) Adaugam ouale si amestecam bine pana ce se omogenizeaza, lasam 30 min dupa care cu mainele umede formam...
Dulceata de struguri albi
Spalam strugurii, ii rupem boabele de pe ciorchine. Decojim boabele cu mana sau cu un cutitas, dar daca sunt foarte copti, merg usor cu mana. Asezam boabele intr-un bol, adaugam zaharul, zeama de la 1 lamaie si amestecam, lasam peste noapte pentru a lasa zeama. Rasturnam strugurii, lamaia...
Chiftele in crusta din fulgi de porumb
Cartofi ii curatam si ii dam prin razatoare, ii scurgem bine de lichid. Intr-un vas amestecam carnea cu cartofii, morcovul dat prin razatoare, ceapa data prin razatoare si scursa bine de lichid, usturoiul pisat. Batem ouale si adaugam peste carne, condimente dupa gust, amestecam bine...
Tocana banateana cu galuste si carne de porc
In untura topita adaugam bucatile de carne, acoperim cu un capac si lasam pana ce se albeste carnea; dupa ce s-a prajit putin carnea, adaugam ceapa tocata marunt, morcovul taiat rondele. Amestecam si lasam sa se caleasca putin impreuna, adaugam apa calduta cat sa acopere carnea, cimbrul, foile...
Desert mere umplute cu ciocolata si unt de arahide
Merele spalate le taiem capacul si scoatem cotoarele cu lingurita sau cutitul. Intr-un bol amestecam ciocolata taiata marunt, fulgi de ovaz, merisoarele, pulpa de portocala, untul de arahide si pulpa de la mere data prin razatoare. Amestecam bine pana ce se omogenizeaza, umplem...
Ciorba de iepure
Intr-un bol am amestecat vinul, laptele si condimente, am adaugat carnea spalata bine, acoperim cu o folie si lasam peste noapte. Inainte sa pregatim ciorba, clatim carnea si o adaugam intr-o oala incapatoare cu 1 lingurita sare si apa cca 3-4 l, lasam sa fiarba la foc potrivit, spumand de...
Taci si inghite
Prajim carnea bine, adaugam carnati si afumatura, sare si lasam cateva minute sa se prajeasca bine. Pentru mamaliga -punem laptele cu sare la fiert intr-un ceaun si presaram 2 linguri de faina de malai cernut deasupra. Cand incepe sa fiarba, adaugam treptat faina, amestecand bine cu o...
Ciulama cu alcachofa
Intr-un ceaun călim putin ceapa tocata marunt cu usturoiul pisat in untura incalzita. Adaugam faina și amestecam continuu adăugând trepta apa,lăsam da se caleasca puțin după care adăugăm smantana și condimentam după gust. Lasam sa fiarbă câteva clocote dupa care...
Ciorba taraneasca de cartofi
In uleiul de la friptura adaugam ceapa, ardeiul tocat marunt, morcovul dat prin razatoare, 1/2 cana apa. Lasam sa se caleasca impreuna cu condimente dupa gust, adaugam pasta de rosii si lasam 1 min. Adaugam cartofii, 1 cana cu apa si lasam sa fiarba 5 minute, dupa care completam cu apa,...
Waffe cu rosii si jambon
Spalam rosiile si le scoatem miezul. Peste miezul de rosii, adaugam cascavalul dat prin razatoare, laptele; amestecam bine dupa care adaugam ouale, condimente dupa gust, uleiul, praful de copt, omogenizam. Adaugam treptat faina pana ce rezulta un aluat ca o smantana mai groasa, la final...
Castraveti in otet
Castravetii ii spalam si ii taiem felii, adaugam sarea, amestecam bine si lasam 30 min la rece. Intre timp, punem apa, otetul, zaharul si condimentele la fiert 2-3 clocote. Castraveti ii trecem pe sub un jet de apa rece, adaugam ceapa tocata solzisori, ierburi si marar, amestecam, adaugam...
Carnati de casa cu pasat
Prima data spalam pasatul bine in cateva ape, dupa care il lasam la scurs bine de apa. Intre timp fierbem orezul al dente (sa fiarba 2-3 clocote din momentul ce clocoteste apa). Fierbem ficatul cu plamanul taiat bucati, in apa cu sare. Ceapa o calim in uleiul incins, adaugam cimbrul...
Iepure cu smantana si ciuperci la cuptor
Intr-un bol amestecam uleiul de masline cu condimentele dupa gust, adaugam iepurele transat si amestecam bine, acoperim cu o folie si lasam 3 ore la marinat. Topim untul cu 2 linguri ulei si prajim carnea pe ambele parti, scoatem carnea intr-un vas care il vom acoperi. Calim ceapa...
Desert tort cu mousse de ciocolata cu chilli
Mousse de ciocolata- ciocolata rupta bucatele cu frisca 100 ml cu lingurita de chilli, am pus pe foc mic, amestecand continuu pana ce se topeste, acoperim cu folie alimentara. Galbenusurile le mixam cu zaharul cateva secunde, adaugam 100 ml frisca cu 2 linguri lapte si punem pe foc, amestecand...