Reteta simpla si gustoasa de Chec clasic marmorat
Cu siguranta daca vi se face pofta de ceva dulce checul e una din cele mai comode si rapide solutii de a va bucura de o prajitura facuta in casa. Bunica mea m-a invatat sa fac chec atunci cand eram mica iar acum si eu la randul meu vreau sa va impartasesc si voua cum il puteti prepara. JamilaCuisine e pentru mine o sursa de inspiratie prin filmuletele si retetele ei, de aceasta data si pentru checul meu. Va invit sa incercati!
Pentru aceasta reteta vom avea nevoie de: oua, faina, zahar, cacao
Ingrediente pentru Reteta simpla si gustoasa de Chec clasic marmorat:
Intr-un vas separa albusurile de galbenusuri. Cu un mixer, bate albusurile cu praful de sare pana cand se fac spuma si se intaresc. Adauga apoi zaharul treptat si mixeaza dupa fiecare lingura. Spuma se va intari si va avea o consistenta pufoasa si lucioasa. Separat amesteca galbenusurile cu uleiul si incorporeaza-l. Omogenizeaza cu grija albusurile cu galbenusul cu o spatula, prin miscari de sus in jos fara a pierde aerul din compozitie. Cu o sita cerne faina cu praful de copt peste compozitie si continua sa amesteci lejer.
Ia jumatate din compozitie si pune cacaoa (pe care ai amestecat-o inainte cu putina apa sa devina cremoasa). Aseaza apoi intr-o tava tapetata cu hartie de copt intai partea alba apoi deasupra partea din cacao. Cu o furculita joaca-te deasupra usor pentru un efect marmorat. Da totul la copt pentru 30-40 min pana ce trece testul cu scobitoarea iar apoi lasa-l sa se racoreasca.
Rezultatul? Un chec pufos si usor!
Pofta buna dragilor!
Chec pufos cu lapte este un chec usor, cu o textura pufoasa care te cucereste de la prima imbucatura, la fel ca si reteta Chec fin cu cacao
Va indemn sa incercati si reteta Chec tigrat