Îmi plac foarte mult aceste checuri aperitiv, sunt sățioase și de senzație în oricare moment!
Plus că te poți juca cu ingredientele ce le ai la îndemână.
Spor și poftă bună!
Ouăle se amestecă energic cu făina şi praful de copt, până se obţine o pastă omogenă.
Somonul afumat se mărunțește.
Ceapa verde se curăță și taie rondele.
Ardeiul copt scurs de lichidul din borcan se tamponează, ca să fie cât mia uscat și se toacă mărunt.
Se adaugă toate ingredientele de mai sus, în amestecul de ouă și făină, se adaugă mozzarella mărunțită, apoi se asezonează de sare şi piper.și se amestecă ușor până se înglobează toate ingredientele.
Amestecul obținut se pune într-un vas termorezistent, în cazul meu în formă de chec, tapetată cu ulei și puțină făină, apoi se lasă la copt cca. 40 de minute la foc mediu, neacoperit.
Înainte de a se pune la copt se presară cașcaval ras deasupra.
Se lasă la răcit în formă, apoi se răstoarnă pe un platou și se taie rece.
Spor și poftă bună!