Prepară acasă baghete de pâine crocante și aromate cu ulei de măsline! Rețetă simplă, cu ingrediente naturale, perfectă pentru sandvișuri, bruschette sau ca aperitiv.
Pentru aceste Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată, ai nevoie de următoarele ingrediente: făină, apă, ulei de măsline, drojdie și măsline.
Cum se prepara Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată
Toacă mărunt măslinele și pune-le într-un castronel.
Într-un bol, amestecă făina cu drojdia uscată, apoi adaugă apa călduță, uleiul de măsline și sarea. Amestecă bine cu o spatulă, apoi frământă aluatul timp de 10-15 minute, până devine omogen. Acoperă bolul cu un prosop curat și lasă-l așa aproximativ 10-15 minute.
Umezește mâinile cu apă și întinde aluatul și împăturește-l de câteva ori (stretch & fold). Acoperă-l iar cu prosopul și lasă-l 15 minute. După acest timp, încorporează măslinele în aluat. Lasă aluatul la dospit, într-un loc cald, acoperit cu un prosop până își dublează volumul.
Scoate apoi aluatul pe un blat înfăinat și împarte-l în 4 porții egale. Întinde cu mâinile fiecare bucată, apoi ruleaz-o strâns. Răsucește ruloul obținut și așază-l în tavă tapetată cu hârtie de copt. Procedează la fel și cu celelalte porții de aluat.
Coace baghetele la 220 grade C, timp de 20 minute sau până devin rumene și miros frumos.
După coacere, scoate tava din cuptor și lasă baghetele să se răcească. Sunt grozave, cu coajă crocantă și aromă de măsline.
Încearcă și rețeta de Ciabatta cu măsline, foarte gustoasă sau varianta de Pâine de casă cu iaurt, pufoasă și bună.
Îți recomandăm și rețeta de Pâine fără frământare.