Tort cu afine și zmeura - Un desert delicios și racoritor

de oanapl in Torturi, 13 Oct 2024 | 3809 vizualizari

 

Recent am aniversat 19 ani de căsnicie. Cu această ocazie am pregătit un tort delicios și foarte ușor de pregătit. Eu am folosit fructe congelate, dar puteți să-l pregătiți și cu alte fructe, care vă plac vouă.
Pentru acest Tort cu afine și zmeură - Un desert delicios și răcoritor, am folosit următoarele ingrediente: ouă, zahăr, făină, afine, zmeură, ciocolată, mascarpone.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Tort cu afine și zmeura - Un desert delicios și racoritor
  • blat umed:
  • 90g ciocolată neagră (peste 50% cacao)
  • 55g cafea fierbinte
  • 170g chefir
  • 90g ulei
  • 2 ouă
  • 130g făină
  • 130g zahăr
  • 20g cacao neagră
  • 4g praf de copt
  • sare
  • sos de zmeură:
  • 350 g zmeură
  • 2 linguri zahăr
  • 30ml apă
  • sos de afine:
  • 400g afine
  • 20ml apă
  • o lingură zahăr
  • creme:
  • 500g mascarpone
  • 500g smântână pentru frișcă
  • 120g zahăr
  • 16g gelatină
  • jeleu de afine:
  • 130g sos de afine
  • 50ml apă rece
  • 10g gelatină
  • decor:
  • zmeură
  • afine
  • fulgi de migdale
Portii: 15
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu afine și zmeura - Un desert delicios și racoritor:

Cum se prepara acesta Tort cu afine și zmeura - Un desert delicios și racoritor

Pentru blat: Se toacă ciocolata mărunt și se pune în cafeaua fierbinte și se lasă să se topească amestecând ușor. Dacă nu se topește perfect se poate pune amestecul pe baie de aburi. Se lasă să se răcorească.Se pun într-un castron ouăle, uleiul și chefirul și se amestecă cu un tel, apoi se adaugă crema de ciocolată la temperatura camerei și se omogenizează. Ideal este ca toate ingredientele să fie la temperatura camerei.

Într-un alt vas se pune făina, cacaoa, zahărul măcinat, sarea și praful de copt și se omogenizează amestecul, apoi se cerne peste compoziția lichidă și se omogenizează cu telul. Nu se amestecă decât până când amestecul este omogen.Se tapetează cu hârtie tava cu diametru de copt tava de 23 cm , apoi se toarnă compoziția.
Se introduce tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade C, pentru 45 de minute, până când trece testul cu scobitoarea. Se transferă blatul pe un grătar sau un fund de lemn și se lasă să se răcească complet.

Se pune zmeura într-o crăticioară și se adaugă zahărul, apoi se pune pe foc și se fierbe 5-10 minute. Se lasă să se răcorească, se mixează cu un blender vertical și se trece compoziția printr-o sită. Eu am obținut 225g de sos. Se lasă să se răcească.

Se pun afinele într-o crăticioară și se adaugă zahărul, apoi se pun pe foc și se fierb 5-10 minute. Se lasă să se răcorească, se mixează cu un blender vertical și se trece compoziția printr-o sită. Eu am obținut 330g de sos. Se lasă să se răcească.

Se mixează crema de brânză cu zahărul măcinat până se omogenizează. Se adaugă apoi smântâna pentru frișcă și se mixează până când devine fermă compoziția. Se împarte compoziția în 2 castroane în cantități egale.

Se hidratează 8g de gelatină în 50 ml apă rece și apoi se topește la bain marie până când devine lichidă. Se lasă să se răcorească apoi se amestecă gelatina cu 200g din sosul de afine. Se toarnă această compoziție peste crema de brânză dintr-un castron și se omogenizează.
Se pune blatul pe un platou și apoi se pune un inel reglabil pe marginea blatului (tapetat opțional cu folie de acetat) și se toarnă crema de afine. Se dă platoul la rece pentru 1-2 ore.

După ce s-a întărit puțin crema de afine, se pregătește crema de zmeură.
Se hidratează 8g de gelatină în 50 ml sos de zmeură și apoi se topește la bain marie până când devine lichid. Se lasă să se răcorească apoi se amestecă gelatina cu sosul de zmeură. Se toarnă această compoziție peste crema de brânză rămasă și se omogenizează compoziția. Se scoate platoul și se toarnă crema de zmeură peste crema de afine. Se dă platoul la rece pentru 1-2 ore.

După ce s-a întărit crema de zmeură se pregătește jeleul de afine.
Se hidratează 10g gelatină în 50 ml apă rece și apoi se topește la bain marie până când devine lichidă. Se lasă să se răcorească apoi se amestecă gelatina cu sosul de afine rămas. Se amestecă bine și apoi se toarnă peste crema de zmeură și se pune din nou platoul la frigider pentru minim 3-4 ore (sau peste noapte).
Înainte de a desface inelul de tort se trece cu grijă de jur împrejur cu un cuțit, pentru a dezlipi marginile. Eu am avut folie de acetat și am desfăcut inelul reglabil și am îndepărtat folia cu grijă.
Se decorează după imaginație, cu fructe.

Încearcă și rețeta de Tort cu ciocolată și afine, un desert delicios sau varianta de Cheesecake cu mentă și afine.

Îți recomandăm și rețeta de Tort cu zmeură și ciocolată.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu afine și zmeura - Un desert delicios și racoritor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

oanapl 1

18.10.2024, 20:03

Mulțumesc Rocsi!

Lau 1

19.10.2024, 20:51

la multi ani frumosi impreuna!

Arhivarul 1

30.10.2024, 10:17

As sugera o baza fara coacere compusa din 150g faina migdale, 50g ciocolata (de orice fel) si 1/2 pachet unt.
Ciocolata si untul se topesc la bain marie dupa care se incorporeaza si faina de migdale. Se tapeteaza fundul formei de tort cu hirtie de copt, se toarna amestecul, se uniformizeaza ca grosime si se da 1-2 ore la frigider. Ulterior, peste baza astfel formata se toarna crema de brinza si celelalte.
Faina de migdale are foarte putini carbohidrati, o astfel de baza fiind ideala si pentru diabetici.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort cu fructe, frisca si mascarpone