Prea il face toata lumea :)))) Oricum, mie im i place maxim si nu doar cu avocado, ci in diverse combinatii.
Pentru ca nu am folosit o conserva, timpul de preparare a fost mai lung.
Am pus de seara pana dimineata nautul la inmuiat in apa calduta. Am scurs apa in care a stat peste noapte, am pus apa curata si l-am fiert pana a devenit moale (se zdrobeste usor intre 2 degete).
In vasul unui robot de bucatarie se pune avocado, uleiul de masline, usturoiul taiat felii, zeama de lamaie, sarea si piperul. Pornim robotul pentru cateva secunde pana obtinem o pasta fina. Adaugam nautul fiert si scurs de apa, pasta tahini si pornim din nou robotul pana toate ingredientele sunt pine pasirate. Pasta obtinuta este mai groasa, asa ca o subtiem cu 2-3 linguri de apa in care am fiert nautul. Pentru ultima oara mixam ingredietele.
Pasta se pune intr-un bol, se adauga deasupra pentru decor boabe fierte de naut, felii de avocado, asezonam totul cu putin piper rasnit si stropim cu ulei de masline(eu am folosit un ulei de masline infuzat cu ardei iute). Gustul e divin, iar culorea verzulie este exact pe gustul meu J Se serveste cu lipie sau paine prajita. Sa va fie de folos!!