Cartofii țărănești sunt un preparat tradițional românesc, foarte gustos și simplu de realizat. Poți adaugă ingrediente după gustul tău, fiind o mâncare versatilă și foarte ușor de pregătit.
Pentru acești Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional, sunt necesare ingredientele următoare: cartofi, șunculiță sau kaiser, ceapă, usturoi și boia.
Cum se prepara acesti Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional:
Curăță, spală și taie cartofii în cuburi potrivite.
Pune-i la fiert într-o cratiță mare, în apă clocotită și un praf de sare. Lasă-i la fiert aproximativ 15-20 de minute, până când sunt moi, dar încă fermi (poți verifica cu o furculiță).
Taie ceapa solzișori și toacă mărunt usturoiul. Taie șunculița afumată în bucăți mici.
Încinge uleiul într-o tigaie mare și rumenește șunculița. Adaugă ceapa și usturoiul și călește-le câteva minute. Scoate-le apoi pe o farfurie.
În aceeași tigaie, pune cartofii scurși bine și lasă-i la rumenit, până capătă o crustă frumoasă. Adaugă înapoi șunculița cu ceapa și usturoiul. Condimentează cu piper și boia, după gust. Amestecă bine, dar cu grijă, pentru a nu zdrobi cartofii.
Presară pătrunjel proaspăt tocat deasupra și servește cartofii țărănești calzi, alături de o salată sau de murături.
Încearcă și rețeta de Cartofi noi în sos de roșii, foarte gustoși sau rețeta de Cartofi la cuptor, simpli și buni.
Iti recomandam si reteta de Cartofi evantai cu unt aromatizat, o garnitura grozava.