Iată o rețetă rapidă care poate fi pregătită cu ce mai aveți prin frigider.
Pui apă cu sare la fiert într-o oală și când apa clocotește, pui pastele și le lași să fiarbă 5-6 minute, apoi le scurgi bine.
Tai șunca și dovlecelul cubulețe, iar ardeiul îl tai feliuțe.
Într-un bol, bați ouăle cu smântâna, cu puțin piper și sare după gust. Adaugi șunca, dovlecelul,ardeii și pastele și amesteci ușor. La final adaugi mozzarella dată pe răzătoarea cu ochiuri mari.
Ungi un vas termorezistent cu unt și îl tapetezi cu pesmet, apoi torni compoziția în el și introduci vasul în cuptorul preîncălzit la 180 de grade C și lași frittata până când este rumenită deasupra și bine pătrunsă și în interior (aproximativ 30-35 de minute).
O lași să se răcorească și o servești simplă, cu o salată sau cu ce mai dorești.