Andra Mihail a pregătit un ștrudel simplu și delicios, cu mere și scorțișoară, servit alături de sos de vanilie făcut în casă. Este un desert aromat, ușor de făcut și foarte gustos. Dacă renunți la sosul de vanilie, poate fi servit și în zilele de post.
Pentru acest Ștrudel cu mere și sos de vanilie - Desertul care te va cuceri prin gust și aromă, sunt necesare următoarele ingrediente: foi de plăcintă, mere, zahăr, ulei, scorțișoară și sos de vanilie.
Cum se prepara Ștrudel cu mere și sos de vanilie - Desertul care te va cuceri prin gust și aromă:
Încălzește cuptorul la 190°C și pregătește o tavă cu hârtie de copt.
Într-un bol, amestecă merele tăiate cubulețe cu zahărul, scorțișoara și o lingură de pesmet.
Pe o suprafață curată, așază o foaie de plăcintă și unge-o cu ulei. Așază deasupra o a doua foaie și unge-o și pe aceasta. Continuă să suprapui și să ungi foile până obții un strat de 4 foi.
Pune umplutura de mere în mijlocul foilor, lăsând 2-3 cm liber pe margini. Îndoaie marginile laterale și rulează foile cu grijă, formând un rulou. Așază ruloul în tavă pregătită și unge-l deasupra cu puțin ulei.
Coace ștrudelul 30-35 de minute sau până când devine auriu și crocant.
După coacere, scoate ștrudelul din cuptor și lasă-l la răcit, apoi porționează-l.
Servește-l cu deliciosul sos de vanilie și bucură-te de un desert aromat și gustos.
Îți recomandăm și rețeta de Ștrudel cu dovleac și nucă sau varianta de Ștrudel cu cireșe.