Mereu rămâne câte ceva în frigider, din care putem prepara rapid ceva gustos.
Din ingredientele de mai jos mi-au ieșit 12 rulouri.
Cartofii se spală bine și se pun întregi la fiert.
Între timp, se răzuie cașcavalul și telemeaua, iar șunca se taie mărunt.
Când cartofii au fiert, se lasă să se răcorească puțin, după care se curăță de coji și se pasează bine. Se adaugă untul și telemeaua răzuită și se uniformizează compoziția.
Se ia cu lingura din compoziție și se formează un rulou, care se trece apoi prin oul bătut spumă, după care se tăvălește prin cașcavalul răzuit, iar în final se rulează în baconul uns cu ou. La fel se procedează până se termină toată compoziția și baconul. Rulourile se pun într-o tavă termorezistentă, unsă cu unt.
Se amestecă bine cele două linguri de smântână cu 1 ou și se toarnă peste rulouri, după care se presară cu cașcavalul răzuit și se dă tava la cuptor, la foc mediu. Când s-au rumenit rulourile, scoateți tava din cuptor și serviți-le calde.
1
Scoateți din timp untul din frigider, pentru a fi moale și ușor de prelucrat.
2
Când puneți rulourile în tavă, lăsați spațiu între ele, pentru că mai cresc în cuptor.
3
Nu este nevoie să condimentați compoziția, sau sosul de smântână, pentru că telemeaua este suficient de sărată.
4
Dacă vă mai rămâne ou după ce ați format rulourile, îl puteți folosi la sosul de smântână (și atunci, veți folosi doar 1 ou pentru tot preparatul).
5
Rulourile se pot face și fără sos din smântână, dar există riscul să se usuce în cuptor, până se rumenesc.