Plăcinta creată cu foi de plăcintă și brânză sărată este una foarte ușor de pregătit și foarte gustoasă. Este bună și caldă, dar și rece alături de o sana sau un iaurt.
Pentru această Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit, ai nevoie de următoarele ingrediente: foi de plăcintă, brânză, ouă, ulei și kefir.
Cum se prepara Plăcinta creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit
Preîncălzește cuptorul la 180°C și tapetează cu hârtie o tavă rotundă termorezistentă.
Într-un bol, fărâmițează telemeaua și amestec-o cu brânza de vaci. Adaugă 4 ouă și amestecă bine. Potrivește gustul cu sare dacă mai e nevoie. Ia câte o foaie de plăcintă, încrețește-o cu mâna și pune-o în tavă. Repetă cu alte 2 foi de plăcintă și pregătește astfel baza plăcintei. Stropește foile cu ulei de floarea soarelui. Toarnă jumătate din compoziția de brânză și nivelează frumos. Așază alte două foi de plăcintă la fel ca primele, stropește iar cu ulei. Toarnă restul de brânză, nivelează și așază ultimele 2-3 foi de plăcintă deasupra. Stropește iar cu ulei de floarea soarelui.
În bolul în care a fost umplutura de brânză, sparge un ou, adaugă kefir și amestecă bine, adunând și brânza rămasă pe margini. Toarnă compoziția obținută deasupra plăcintei.
Coace plăcinta în cuptorul preîncălzit, la 180 grade C, timp de 40-45 minute sau până se rumenește frumos.
După coacere, scoate tava din cuptor și lasă plăcinta la răcit. Servește-o cu mare poftă alături de o sana sau un iaurt bun.
Încearcă și rețeta de Trigoane cu ciuperci și cașcaval, un aperitiv super gustos sau rețeta de Samosa cu pui.
Îți recomandăm să încerci și rețeta de Trigoane cu brânză, foarte gustoase și bune.
Poftă bună!