Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza
Carrot cake, sau tortul cu morcovi, este o prajitura cu o istorie fascinanta si un gust inconfundabil. Combinatia surprinzatoare de morcovi proaspeti, condimente aromate si o crema bogata de branza il transforma intr-un desert reconfortant si delicios, perfect pentru a fi savurat in orice moment al zilei.
Cu radacini in Marea Britanie din secolul al XIX-lea, acest tort a castigat rapid popularitate in intreaga lume, devenind unul dintre cele mai iubite deserturi de casa.
Faptul ca morcovii adauga o umiditate naturala si o dulceata subtila, iar condimentele imbogatesc gustul si aroma, face ca acest tort sa fie o alegere perfecta pentru cei care cauta un desert echilibrat si plin de savoare. Servit la ocazii speciale sau pur si simplu pentru a rasfata papilele gustative, carrot cake este o incantare pentru toti cei care il incerca.
Cum se prepara Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza
Preincalzeste cuptorul la 180°C si tapeteaza o tava de copt cu hartie de copt.
Intr-un bol mare, amesteca zaharul brun, uleiul si ouale pana cand obtii o compozitie omogena.
Adauga faina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu, sarea si toate condimentele (scortisoara, nucsoara, ghimbirul) si amesteca bine.
Incorporeaza morcovii rasati si extractul de vanilie in compozitia de mai sus si amesteca bine pana cand toate ingredientele sunt omogenizate.
Toarna compozitia rezultata in tava pregatita si niveleaza suprafata cu o spatula.
Coace blatul in cuptorul preincalzit timp de aproximativ 30-35 de minute sau pana cand este copt si trece testul scobitorii (o scobitoare introdusa in mijlocul blatului trebuie sa iasa curata).
Dupa ce blatul s-a racit complet, pregateste frostingul (glazura): intr-un bol mare, bate branza Philadelphia si untul moale pana cand devin pufoase si omogene. Adauga zaharul pudra si extractul de vanilie si continua sa mixezi pana obtii o crema fina.
Intinde frostingul pe blatul de tort racit si niveleaza-l cu o spatula.
Decora tortul cu nuci sau migdale macinate, daca doresti.
Taie tortul in bucati si serveste-l alaturi de ice caffe latte sau lemon ice tea. Recomandam si Red velvet cake
Pofta buna!