Tort cu visine, iaurt si bezea - Desert elegant si delicios

de Rocsi in Torturi, 25 Iun 2024 | 3931 vizualizari

 

Am gasit aceasta reteta la Roxana Blenche si din prima mi-a facut cu ochiul! Este o mega bunatate de tort, super usor si racoritor, care iese grozav de bine. O sa il refac si cu alte fructe, desi sunt sigura ca in varianta cu visine va ramane preferatul meu. Am impartit din el la cateva cunostinte si toti m-au intrebat de reteta, una din doamne chiar m-a rugat sa ii fac si ei acest tort ca i-a placut enorm. Sa il incercati cat inca mai sunt visine, desi sunt sigura ca cine iubeste prajiturile cu visine, s-a aprovizionat cu cateva la congelator sau borcane. 
Pentru acest Tort cu visine, iaurt si bezea - Desert elegant si delicios ai nevoie de urmatoarele ingrediente: visine, faina, unt, oua, iaurt, amidon.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Tort cu visine, iaurt si bezea - Desert elegant si delicios
  • Pentru umplutura de visine:
    • 400 gr visine proaspete
    • 300 gr visine congelate
    • 180 ml apa
    • 5 linguri amidon
    • 80 gr indulcitor 1:2 (160 gr indulcitor normal sau zahar, iar daca va place mai dulce, puneti 200 gr)
    Pentru aluat:
    • 4 galbenusuri
    • 90 gr unt topit
    • 70 gr indulcitor pudra (sau zahar pudra)
    • 230 gr faina
    • 1 praf de copt
    • 1 lingurita vanilie
    • sare
    Pentru crema de iaurt cu bezea:
    • 600 gr iaurt grecesc
    • 80 gr indulcitor 1:2 (160 gr indulcitor normal sau zahar, 180-200 gr pentru a fi mai dulce)
    • 4 albusuri
    • 3 linguri amidon
    • 2 lingurite vanilie
    • sare
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu visine, iaurt si bezea - Desert elegant si delicios:

Cum se prepara Tort cu visine, iaurt si bezea - Desert elegant si delicios

Umplutura de visine:

Daca folositi visine proaspete, dupa ce le spalati, le scoateti samburii. Puneti toate visinele intr-o cratita, adaugati indulcitorul, apa si amidonul. Transferati totul pe foc, focul sa fie potrivit, amestecati pana obtineti o compozitie cam ca o budinca. O dati deoparte.

Aluatul: Mixati galbenusurile cu indulcitorul. Adaugati untul topit, un praf de sare si vanilia. Cerneti faina cu praful de copt, le incorporati treptat, pana obtineti un aluat omogen si nelipicios. Rupeti cam 50 de grame, il puneti in folie alimentara si il bagati de congelator. Tapetati cu hartie de copt fundul unei tavi rotunde, detasabile, de 26 cm. Intindeti o foaie din restul de aluat, o asezati in tava, inclusiv in sus. O apasati usor cu degetele.

Crema de iaurt cu bezea: Mixati albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugati indulcitorul, mixati pana obtineti o bezea ferma. Iaurtul il amestecati cu amidonul si vanilia, adaugati bezeaua in doua transe peste iaurt, amestecand cu o paleta de silicon, cu miscari lente. Turnati umplutura de visine peste aluat, o nivelati. Deasupra puneti umplutura crema de iaurt, o nivelati.  Daca aveti surplus de aluat in sus, il indepartati. Scoateti bucatica de aluat din congelator, o dati pe razatoarea mica, deasupra cremei de iaurt cu bezea. Introduceti tortul in cuptorul incins, la 170 de grade C, pentru 45 de minute. Cand este gata, il scoateti din cuptor, il lasati sa se raceasca. Il pudrati cu indulcitor (zahar), il portionati si serviti.

Incearca si reteta de Tort cu ciocolata si visine, un tort excelent sau reteta de Prajitura Fantezie cu visine.

Iti recomandam si reteta delicioasa pentru Prajitura Valurile Dunarii.

Pofta buna! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu visine, iaurt si bezea - Desert elegant si delicios" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

Rocsi 1

27.06.2024, 21:04

Multumesc mult! Chiar l-am pregatit in aceasta dupa-masa, astept sa se raceasca sa servim o felie!

Ksenya 1

28.06.2024, 13:12

Tarta arata super! Apetisanta . Trebuie s-o fac si eu

Rocsi 1

28.06.2024, 20:53

Multumesc, Ksenia! Noi o consideram grozava!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mancare de fasole cu afumatura - Reteta traditionala gustoasa

de laura_n 7

ieri la 18:32

Andive caramelizate cu mozarella și pătrunjel verde - Aperitiv usor si gustos

pe 10.11 la 10:23

Pui prajit de casa – Cum sa prepari o crusta crocanta si savuroasa

pe 10.11 la 09:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rapsodie cu visine