A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Pasta de conopida cu sunca si...

Postat de: reisnaor_2006 in Aperitive / Garnituri

            Punem conopida la fiert intr-o oala cu sare,dupa ce a fiert o lasam sa se raceasca si o scurgem de zeama,maioneza o facem...Citeste continuarea

Varza murata

Postat de: Constelatialeu in Muraturi

Mai intai spalam bine butoiul.Apoi curatam varza de foile urate si cu un cutit ascutit scobim un pic cotorul si il umplem cu sare grunjoasa.Pe fundul butoiului asezam furtunul sub forma de colac...Citeste continuarea

Piept de pui cu ciuperci si sos de...

Postat de: ralu_ca in Pui

Am spalat si taiat fasii pieptul de pui. Ciupercile le-am spalat, lasandu-le la scurs, apoi le-am tocat grosier. Usturoiul curatat sl-am zdrobit cu un cutit. Intr-o tigaie, am pus la incins putin...Citeste continuarea

Tort de ciocolata

Postat de: deyutzky in Torturi

Crema: Punem 500 ml lapte intr-o oala pe foc mic. Amestecam intr-un bol galbenusurile cu o lingura de zahar si le adaugam in laptele de pe foc. Intr-un alt bol amestecam bine zaharul (cele...Citeste continuarea

Reteta de preparare a papanasilor...

Postat de: ralu_ca in Prajituri

Reteta de preparare a papanasilor Intr-un vas am amestecat branza, grisul, zahar, zahar vanilat si esenta, adaugand ouale pe rand. Am lasat la frigider jumatate de ora. Intr-o tigaie am topit...Citeste continuarea

Prajitura cu mere si foi din faina...

Postat de: gaby_d in Prajituri

Am pus intr-un bol untul taiat cubulete, faina, oul si galbenusul, zaharul, sarea si zaharul vanilat. Am omogenizat framantand cu mana toate ingredientele. In functie de...Citeste continuarea

Sloppy Joe

Postat de: mirciss25 in Vita

Intr-o tigaie, cu 1 lingura de ulei si la foc mediu spre mare, caliti carnea timp de 10-12 minute, pana cand isi schimba culoarea si dispare umezeala. Dupa aceea adaugati ceapa si ardeiul tocate...Citeste continuarea

Chftelute de vita cu sos rosu

Postat de: mirciss25 in Vita

Prima data framanati carnea cu un strop de ulei de masline dupa care formati bile de marimea unei mingi de ping-pong sau un pic mai mari. Le veti praji intr-o tigaie cu 2-3 linguri de ulei pana...Citeste continuarea

Tort de cafea

Postat de: margo in Torturi

Blat Albusurile se separa de galbenusuri.Albusurile se bat spuma tare,ca pentru bezea cu un praf de sare.Treptat se adauga zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza in continuare pana se...Citeste continuarea

Sfenj (gogosi marocane)

Postat de: comanligia in Dulciuri

Se inmoaie mai intai drojdia in putina apa impreuna cu zaharul. Intr-un vas mai mare se pune faina,intr-o parte sarea si in cealalta parte se adauga drojdia. Peste se adauga restul de apa si...Citeste continuarea

Tagliatelle con funghi pioppini

Postat de: gurita_ta2005 in Paste

Ceapa se taie marunt, se pune la calit in ulei de masline, impreuna cu usturoiul putin strivit. Ciuperciile se curata de pamant (eu am taiat unde erau manunchi), se dau sub un jet de apa rece...Citeste continuarea

Reteta de fursecuri cu untura si...

Postat de: Constelatialeu in Dulciuri

Preparare Reteta de fursecuri cu untura si smantana, ideale pentru sarbatori Intr-un castron punem untura, adaugam smantana, zaharul, zaharul vanilat, ouale, praful de sare si coaja de...Citeste continuarea

Prajitura cu Sfecla Rosie si Nuci...

Postat de: Ina75 in Prajituri

Punem un varf de lingurita cu sare peste faina. Adaugam praful de copt si scortisoara si amestecam bine. Pregatim un bol in care punem uleiul. Adaugam zaharul si zaharul brun si batem cu...Citeste continuarea

Tarta cu crema de vanilie si banane

Postat de: timea in Prajituri

Pentru aluat amestecam intr-un bol ingredientele si framantam pana obtinem un aluat care nu se mai lipeste de maini. Lasam aluatul pe masa de lucru aprox 20 de minute apoi intindem o foaia...Citeste continuarea

Chec cu nuca

Postat de: Adele in Prajituri

Pentru inceput se mixeaza ouale cu un pic de sare si zahar pana devin spuma, treptat se adauga si uleiul. Dupa care se pune faina, praful de copt si nuca si se amesteca de jos in suc un tel....Citeste continuarea

Negresa (MULTICOOKER)

Postat de: GABRIELACALI in Prajituri

Albusurile se bat spuma tare cu 3 linguri de zahar din cantitatea totala.  Restul de zahar se amesteca cu galbenusurile, cacao, lapte, ulei si arome. Acestea se mixeaza bine si li se...Citeste continuarea

Turta dulce

Postat de: yoli86 in Prajituri

Intr-un vas mare,incapator adaugam faina,zaharul,cacaua,praful de copt,sarea si condimentele. Amestecam laptele cu mierea si il punem pe foc mediu.Cand mierea s-a topit complet,stingem focul si...Citeste continuarea

Cum se face maioneza de casa -...

Postat de: Oana in Sosuri

Se paseaza galbesurile fierte cu furculita, se adauga mustarul, sare si piper. Se mixeaza usor, adaugand ulei putin cate putin, in fir subtire, pana se ingroasa maioneza. La final se adauga zeama...Citeste continuarea

Pulpe de curcan cu legume la cuptor

Postat de: mitranellamaria in Curcan

Se cresteaza pulpele si se impaneaza cu usturoi. Se face un sos din vin, busuioc ,rozmarin, foi de dafin, cimbru, oregano si usturoi praf se amesteca bine si la final se adauga si putin ulei. Se...Citeste continuarea

Tarta cu ghebe

Postat de: Bunica in Aperitive / Garnituri

Preparam umplutura pentru a avea timp sa se raceasca. Ceapa curatata,spalata ,tocata marunt se pune la calit. Gogosarul spalat ,curatat de cotor si seminte,tocat marunt se pune peste...Citeste continuarea

Tochitura cu castraveti...

Postat de: reisnaor_2006 in Mancaruri cu carne

Carnea taiata cubulete,carnatiul taiat felii si aripioarele le punem la calit in putin ulei.Adaugam si ceapa cu ardeiul taiat feliute le lasam 5 minute si adaugam castravetii taiati feliute,...Citeste continuarea

Prajitura japoneza cu branza dulce

Postat de: RuxyRux in Dulciuri

Eu am dublat din start reteta...si nu-mi pare rau! :))) Am separat albusurile de galbenusuri, am pus albusurile la rece. Am topit untul intr-un vas si l-am lasat deoparte. Albusurile se...Citeste continuarea

Paine de casa

Postat de: margo in Piine

Intr-un bol se toarna apa,drojdia,zaharul si un pic de faina.Se amesteca pana se omogenizeaza compozitia si se lasa la cald pana se activeaza drojdia. Se adauga uleiul si...Citeste continuarea

Bucățele de porc, ciuperci...

Postat de: panacris in Porc

Bucățelele de porc se pun la dinstuit împreună cu ciupercile curățate și tocate mărunt, cca. 10 minute la foc mic, într-un vas Wokk, acoperit. Apoi se adaugă ceapa...Citeste continuarea

Placinta americana cu mere si sos...

Postat de: Luana in Dulciuri

Tarta Se amesteca faina cu sarea si zaharul . Se adauga untul pana devine o compozitie faramicioasa.Se adauga oul si apa rece si se framanta un aluat elastic. Aluatul se inveleste intr-o...Citeste continuarea

Cannelloni cu carne si suc de rosii

Postat de: Ina in Paste

Ceapa , ardeiul gras si morcovul, tocate marunt, se calesc in putin ulei pana devin aurii. Adaugam o cescuta cu apa , 2-3 linguri cu  pasta de tomate  si  amestecam  totul...Citeste continuarea

Moelleux au chocolat

Postat de: mirciss25 in Dulciuri

Ciocolata impreuna cu untul se topesc la bain-marie. Separat, într-un castron se bat ouale cu zaharul. Cand s-a topit, ciocolata se toarna peste oua şi se amesteca bine. La final se adauga...Citeste continuarea

Fasole verde cu bucățele de porc

Postat de: panacris in Porc

Legumele se curăță, se toacă mărunt se pun în vasul aparatului Multicooker, apoi aparatul se conectează la sursa de de curent, se alege din Meniu, programul FRY, se apasă butonul...Citeste continuarea

Peltea din gutui

Postat de: panacris in Dulceata / Gem

Cojile și cotoarele se pun la fiert într-un vas încăpător cu cei 2000 ml de apă, împreună cu mirodemiile. Se lasă la fiert cca. 60 de minute la foc mic, până se...Citeste continuarea

Ghiveci cu legume

Postat de: Irina in Mancaruri de post

Am pregatit legumele pentru ghiveci: am pus la copt gogosarii, ardeii, vinetele si dovlecelul.  Cartofii i-am curatat de coaja si i-am taiat sub forma de cuburi potrivite, ceapa am taiat-o...Citeste continuarea

Dulceață de gutui la Multicooker

Postat de: panacris in Dulceata / Gem

Gutuile curățate de coajă se toacă mărunt, eu m-am ajutat cu robotul de bucătărie :D ;)  Apoi se așează straturi, straturi în vasul aparatului Multicooker, alternând cu...Citeste continuarea

Briose cu cacao, simple si foarte...

Postat de: bylaura in Prajituri

Cum se prepara reteta de Briose cu cacao, simple si foarte pufoase Se mixeaza ouale cu zaharul, zaharul vanilat, laptele si uleiul pana devine o crema pufoasa. Se adauga faina amestecata...Citeste continuarea

Ciorba de loboda cu taitei de casa

Postat de: Constelatialeu in Ciorbe

Am curatat legumele,le-am ras ,morcovul si telina,ceapa si gogosarul le-am taiat marunt. Am pus pe foc o oala,am pus putin ulei si am lasat sa se incinga,apoi am adaugat legumele si le-am calit...Citeste continuarea

Sos de vanilie pentru tarte

Postat de: Luana in Clasice

Galbenusurile se bat bine cu zaharul pudra si zaharul vanilat pe baie de aburi. Apoi  turnati smantana putin cate putin. Cand incepe sa se ingroase luati de  pe foc. Lasati la...Citeste continuarea

Spaghete cu creveti si smantana...

Postat de: comanligia in Spaghete

Cum se prepara Spaghete cu creveti si smantana reteta simpla si rapida Am pus mai intai o cratita cu apa la fiert cu putina sare pentru spaghete. Pana sa inceapa sa fiarba am tras intr-o...Citeste continuarea

Ciocolata de casa cu stafide si rom

Postat de: andaoana in Dulciuri

 Punem stafidele la inmuiat in esenta de rom amestecata cu apa calduta .  Punem apa cu zaharul  si zeama de lamaie pe foc .  In momentul in care incepe sa fiarba mai...Citeste continuarea

Snitel crocant

Postat de: mihaelar63 in Porc

Carnea de porc feliata se bate bine , se sareaza si se pipareaza . Bateti spuma ouale adugand sare si putin lapte . Intr-un bol incapator puneti faina alba si intr-altul pesmet omogenizat cu...Citeste continuarea

Gogosele pufoase

Postat de: CarmenBlue in Dulciuri

Se bat ouale bine cu zaharul, zaharul vanilat si un praf de sare. Apoi se adauga iaurtul si, apoi, faina cernuta impreuna cu praful de copt. Se pune ulei mai multisor la incins, cu focul dat la...Citeste continuarea

Tocanita ungureasca cu piept de curcan

Postat de: mihaelar63 in Curcan

Curatati , spalati si tocati ceapa , gogosarul si usturoiul . Spalati si taiati fasii pieptul de curcan . Caliti usor legumele in ulei amestecat cu untura proaspata . Cand legumele devin...Citeste continuarea

Prajitura cu nuca si smantana - nr....

Postat de: rhapsody in Dulciuri

Blat: 1. Preincalzesti cuptorul la 210 grade Celsius. 2. Separa albusurile de galbenusuri. 3. Mixeaza albusurile spuma cu prafulde sare. Adauga zaharul si mixeaza pana cand spuma...Citeste continuarea

Pizza vegetariana

Postat de: pity19 in Pizza

Amestecam toate ingredientele pentru blat ; framantam pana obtinem un aluat pufos ; Acoperim cu un prosop curat , punem in cuptorul cu microunde si lasam la odihnit ; Clatim legumele ,...Citeste continuarea

Supa cu taitei si galuste

Postat de: pity19 in Supe

Intr-o oala turnam apa si dam la fiert ; Clatim legumele , morcovul il curatam de coaja , scobim samburii din ardei , tocam marunt ; Adaugam legumele in apa fiarta si lasam pana acestea au...Citeste continuarea

Tort de ciocolata

Postat de: pity19 in Torturi

Blaturile : Separam albusurile de galbenusuri ; Galbenusurile le frecam cu zaharul ; Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare ; Peste galbenusuri adaugam faina , praful de copt ,...Citeste continuarea

Orez cu varza calita si friptura de...

Postat de: merisor67 in Mancaruri cu carne

Portionam carnea de pui, o spalam, o punem in vasul multicookerului si o acoperim cu apa. Adaugam si putina sare. Setam programul Boil pentru 10 minute si inchidem capacul. Dupa expirarea...Citeste continuarea

Cus-cus cu legume

Postat de: Lia1 in Mancaruri de legume

1. Alege si spala nautul, scurge-l de apa si l-ai pus la inmuiat cu o seara inainte, ca pe fasole. Il fierbi in apa cu 1/2 lingurita de sare completand mereu apa evaporata. Poate sa dureze 1-2...Citeste continuarea

Risotto cu ciuperci

Postat de: mirciss25 in Mancaruri de legume

Prefierbeti 1l apa. Se toaca ceapa si telina marunt si se calesc la foc mediu pana se patrund, si se adauga orezul, dupa care se mai celeste inca 2-3 minute. Intre timp puneti ciupercile...Citeste continuarea

Lasagna cu Carne: Reteta savuroasa...

Postat de: rocsi_1612 in Lasagna

Iata cum se prepara  Lasagna cu Carne: Reteta savuroasa si usor de pregatit pentru o cina in familie Sosul de carne: Curatam ceapa, o tocam, morcovul il decojim si il dam pe...Citeste continuarea

Tort diplomat cu caise, pere si ananas

Postat de: gaby_d in Torturi

Mod de preparare tort diplomat cu caise, pere si ananas Blat. Separa albusurile de galbenusuri. Mixeaza spuma albusurile cu putina sare apoi adauga treptat zaharul....Citeste continuarea

Tort din pandispan cu mere si crema...

Postat de: mirela0911 in Torturi

Blat 1: Se unge o tava rotunda (diametrul de 26 cm a avut a mea) la baza si pe margini cu tot untul solid si se presara cu zahar (100g) numai la baza.Se curata merele, se taie felii si se aseaza...Citeste continuarea

Branzoaice

Postat de: momo121 in Dulciuri

Drojdia o dizolvam in 50ml lapte caldut , 1 lingura de zahar si 2 de faina si o lasam 10 min la dospit. Punem faina cu un praf de sare intr-un bol facem un gol in mijloc si punem drojdia ,...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pizza Calzone - Rețeta simplă, pas cu pas

ieri la 14:07

Pui cu lămâie și cartofi la cuptor - Fraged, aromat și ușor de făcut

ieri la 11:46

Mini tarte rustice cu mere - Fragede, aromate și ușor de făcut

ieri la 08:54

Prăjitura cu foi de napolitană și cremă mascarpone - Rapidă, ușoară și delicioasă

pe 02.10 la 10:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]