Ce ziceti de un desert gustos la pahar cu o combinatie delicioasa de ciocolata fructe si frisca?
Amestecam frisca lichida cu zaharul Green sugar si punem pe foc intr-un vas cu fundul mai gros si lasam sa fiarba 2-3 minute.
Luam de pe foc, adaugam ciocolata rupta bucatele si amestecam cu un tel pana se topeste ciocolata.
Pregatim cafeaua si o indulcim cu o lingurita de zahar.
Fructele decongelate impreuna cu cele 5 linguri de apa le facem pasta cu un blender.
Punem fructele intr-un vas, amestecam cu zaharul si lasam sa fiarba 2-3 minute.
Adaugam amidonul dizolvat in putina apa rece. Amestecam pana se ingroasa si luam de pe foc.
Urmeaza pregatirea cupelor ( eu am facut 8 cupe).
Primul strat consta in piscoturi insiropate in cafea. Urmeaza apoi cate doua linguri din crema de ciocolata (crema ramasa, aprox 3 linguri o sa fie amestecata cu frisca la final).
Dam cupele la frigider cateva minute apoi urmeaza un strat de jeleu de capsuni.
Mixam frisca indulcita in care adaugam apoi crema de ciocolata ramasa.
Cu un pos cu varf mare in forma de stea spritam peste jeleul de fructe crema de frisca.
Dam cupele la frigider minim o ora inainte de a le consuma.
1
Green sugar se poate inlocui cu zahar normal
2
Jeleul de fructe il puteti face din orice alte fructe