Tocana din coada de vitel

de papabundetot in Vita, 23 Noi 2014 | 8929 vizualizari

 

Mmmmmmm ceva nemaipomenit aceasta tocana,am si visat la ea de ceva vreme,dar cu siguranta a meritat asteptarea asta atat de lunga.De tare multa vreme nu am mai mancat ceva atat de gustos.Nu pot spune ca “Nu am mai facut ceva atat de gustos”pentru ca aici meritul este al ingredientului principal,care are o aroma si o savoare nemaipomenite,si cred ca si cei care nu gatesc in mod frecvent ar face un preparat nemaipomenit :)

 

INGREDIENTE

  • Am folosit:
  • 2-3 kg coada de vitel
  • 1 ceapa medie
  • 3 catei de usturoi
  • seminte de fenicul
  • seminte de chimen
  • 2 foi de dafin
  • 1 morcov
  • turmenic,
  • boia iute picanta
  • 750 ml vin rosu
  • 1 l supa de vita (facuta in casa)
  • sare
  • 5 pastai de cardamon
  • cartofi
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocana din coada de vitel:

Eu am pus la marinat cu o seara inainte cozile de vitel,(dupa ce le-am spalat bine) in vin rosu si turmenic.A doua zi am trecut la treaba,am tocat ceapa si usturoiul,le-am calit putin in ulei,am adaugat apoi semintele de chimen si fenicul,zdrobite putin in mojar,boia afumata,semintele din pastaile de cardamon,foile de dafin,morcovul taiat cubulete si cozile de vitel.Le-am lasat putin pe aragaz,cat sa se rumeneasca usor apoi am pus peste ele supa de vita si vin rosu in cantitati egale,cat sa le acopar si le-am dat la cuptor acoperite cu folie pentru 4 ore,verificand din cand in cand sa nu scada lichidul.

Am mai adaugat supa si vin ca sa nu scada si cozile sa   ramana fara lichid.Cand carnea a fost deja bine fiarta am curatat cativa cartofi,i-am taiat cuburi nu foarte mici si i-am adaugat peste tocana,am luat deoparte folia,am adaugat sare(dupa gust) si am lasat inca 30-40  minute tocana la cuptor cat sa fiarba si cartofii.

Noi am servit tocana langa o salata de ceapa cu otet (ceapa,sare,otet,apa),dar puteti incerca orice alta salata va place sau chiar muraturi.

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocana din coada de vitel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

Ciorbă de legume acrită cu zeamă de varză - Rețeta gustoasă și răcoritoare

pe 31.12 la 10:09

Ruladă cu cremă de ciocolată și caramel - Desertul rapid și delicios de casă

pe 30.12 la 15:13

Buturuga cu crema de castane - Reteta delicioasa fara zahar

pe 28.12 la 22:08

Buturuga Padurea neagra - Reteta dietetica si usoara

pe 28.12 la 21:41

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tocanita din carne de vita