Tortulet cu jeleu de zmeura

de Constelatialeu in Torturi, 23 Noi 2014 | 5292 vizualizari

 

Initial n-a fost cu dedicatie, era doar asa de mancat, fara vreo aniversare speciala si totusi mi l-am dedicat mie, am descoperit ca luni 24 nov e un Sfant Clement, eu il stiam pe ala de pe 23 Ian. Dar nu-i bai am doi sfinti, deci e de Sfantul Clement tortuletul asta....e si cu zmeura, cum imi place...si mai e si ''bulit'' ca la cat sunt de dusa am uitat sa pun faina in blat, e doar cu nuca si a iesit cam santaliu, dar l-am dres eu pana la urma..

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 5 oua mici potrivite
  • 5 linguri de zahar
  • 5 linguri de nuca macinata
  • 3 linguri pline cu faina
  • Crema
  • 1 plic de crema de vanilie Dr.Oetker
  • 200 g smantana 40 % grasime
  • 150 g zahar farin
  • 100 ml lapte
  • Sirop
  • 200 ml apa
  • 3-4 linguri zahar
  • 1 fiola esenta rom
  • Jeleu
  • 170 g zmeura
  • 100 g zahar
  • 2 linguri amidon
  • Decor
  • grilaj de ciocolata
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tortulet cu jeleu de zmeura:

Blat : Albusurile cu un praf de sare se bat bine,pana se intaresc,se adauga zaharul si se bat pana se topeste zaharul.Se adauga galbenusurile,unul cate unul si se omogenizeaza,apoi se adauga faina si nuca macinata si se amesteca usor,de jos in sus.Se tapeteaza cu hartie de copt o forma cu diametrul de 18 cm,se toarna blatul in forma si se da la cuptorul preincalzit.Este gata cand trece testul scobitorii.Se lasa la racit.

Siropul : Apa cu zaharul s epune la fiert,cand a dat i clocot se da de pe foc si se adauga esenta de rom.Se lasa la racit.

Crema : Intr-un castron se pune praful de crema,se adauga zaharul farin,smantana si laptele si se mixeaza bine,pana obtinem o crema tare.Se lasa la rece.

Jeleul : Acesta il pregatim cand sunt toate reci.Peste zmeura punem zaharul si punem pe foc pana incepe sa fiarba ,apoi adaugam amidonul si amestecam bine.Lasam deoparte cat taiem blatul si il siropam..

Asamblare: Taiem blatul in trei,asezam prima parte pe o farfurie si o siropam,deasupra punem jumatate din jeleul de zmeura,apoi crema de vanilie,deasupra partea a doua din blat,o siropam,adaugam restul de jeleu,crema de vanilie si deasupra partea a treia din blat,pe care o siropam.Imbracam tortul cu restul de crema si apoi facem un grilaj din ciocolata pe care il punem de jur imprejurul tortului.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tortulet cu jeleu de zmeura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

claudiaO 1

24.11.2014, 08:22

bun tortuletul!!!si sa fie si un Lamulti ani pt Sf. Clement, nu? sa ne traiestii multi multi ani fericiti!!!

anca_rm 1

25.11.2014, 08:53

geoline 1

11.01.2015, 18:30

hei cum ai facut grilajul de ciocolata poate ne arati niste pozee

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu mere, nuca si suc de portocale

de oanapl 7

ieri la 16:24

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert tort racoros de vara