Tortulet cu jeleu de zmeura

de Constelatialeu in Torturi, 23 Noi 2014 | 5243 vizualizari

 

Initial n-a fost cu dedicatie, era doar asa de mancat, fara vreo aniversare speciala si totusi mi l-am dedicat mie, am descoperit ca luni 24 nov e un Sfant Clement, eu il stiam pe ala de pe 23 Ian. Dar nu-i bai am doi sfinti, deci e de Sfantul Clement tortuletul asta....e si cu zmeura, cum imi place...si mai e si ''bulit'' ca la cat sunt de dusa am uitat sa pun faina in blat, e doar cu nuca si a iesit cam santaliu, dar l-am dres eu pana la urma..

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 5 oua mici potrivite
  • 5 linguri de zahar
  • 5 linguri de nuca macinata
  • 3 linguri pline cu faina
  • Crema
  • 1 plic de crema de vanilie Dr.Oetker
  • 200 g smantana 40 % grasime
  • 150 g zahar farin
  • 100 ml lapte
  • Sirop
  • 200 ml apa
  • 3-4 linguri zahar
  • 1 fiola esenta rom
  • Jeleu
  • 170 g zmeura
  • 100 g zahar
  • 2 linguri amidon
  • Decor
  • grilaj de ciocolata
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tortulet cu jeleu de zmeura:

Blat : Albusurile cu un praf de sare se bat bine,pana se intaresc,se adauga zaharul si se bat pana se topeste zaharul.Se adauga galbenusurile,unul cate unul si se omogenizeaza,apoi se adauga faina si nuca macinata si se amesteca usor,de jos in sus.Se tapeteaza cu hartie de copt o forma cu diametrul de 18 cm,se toarna blatul in forma si se da la cuptorul preincalzit.Este gata cand trece testul scobitorii.Se lasa la racit.

Siropul : Apa cu zaharul s epune la fiert,cand a dat i clocot se da de pe foc si se adauga esenta de rom.Se lasa la racit.

Crema : Intr-un castron se pune praful de crema,se adauga zaharul farin,smantana si laptele si se mixeaza bine,pana obtinem o crema tare.Se lasa la rece.

Jeleul : Acesta il pregatim cand sunt toate reci.Peste zmeura punem zaharul si punem pe foc pana incepe sa fiarba ,apoi adaugam amidonul si amestecam bine.Lasam deoparte cat taiem blatul si il siropam..

Asamblare: Taiem blatul in trei,asezam prima parte pe o farfurie si o siropam,deasupra punem jumatate din jeleul de zmeura,apoi crema de vanilie,deasupra partea a doua din blat,o siropam,adaugam restul de jeleu,crema de vanilie si deasupra partea a treia din blat,pe care o siropam.Imbracam tortul cu restul de crema si apoi facem un grilaj din ciocolata pe care il punem de jur imprejurul tortului.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tortulet cu jeleu de zmeura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

claudiaO 1

24.11.2014, 08:22

bun tortuletul!!!si sa fie si un Lamulti ani pt Sf. Clement, nu? sa ne traiestii multi multi ani fericiti!!!

anca_rm 1

25.11.2014, 08:53

geoline 1

11.01.2015, 18:30

hei cum ai facut grilajul de ciocolata poate ne arati niste pozee

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

ieri la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

Rețetă de chec de post – Desert pufos și aromat

pe 20.11 la 10:44

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort rulada cu frisca, afine si gem de mure