Cozonac-felii cu scortisoara si mere "Pull-Apart Bread"

de Corinuta in Dulciuri, 22 Noi 2014 | 8328 vizualizari

 

Un cozonac cu arome si culori de toamna....mie asa mi s-a parut. Tare imi place cand afara e frig, casa sa mi se incalzeasca de la cuptor si sa se umple de aroma scortisoarei si a merelor coapte. Este foarte pufos si gustos, va sfatuiesc sa-l incercati cu incredere!

 

INGREDIENTE

Ptr aluat:

  • 420 g faina
  • 140 ml lapte
  • 60 g unt moale
  • 2 oua
  • 80 g zahar
  • 20 g drojdie
  • 1 lingura coaja rasa de lamaie sau portocala

Ptr umplutura:

  • 1-2 linguri unt moale
  • 4-5 linguri zahar
  • 1/2 lingurita scortisoara pudra
  • 2 mere
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac-felii cu scortisoara si mere "Pull-Apart Bread":

Intr-un bol se amesteca faina cu sarea si coaja de lamaie sau portocala. Intr-o canita se amesteca drojdia cu o lingurita de zahar si una de lapte, apoi se toarna peste faina. Se incalzeste putin laptele, apoi se amesteca cu untul si zaharul ramas si se toarna peste faina impreuna cu ouale batute. Se framanta aluatul pana devine neted si nelipicios, iar daca este nevoie mai adaugam 1-2 linguri de faina sa ne ajute la framantat. Se acopera aluatul si se lasa sa dospeasca o ora intr-un loc caldut si ferit de curent.

Merele se curata de coaja si de seminte si se taie in felii subtiri. Se amesteca zaharul cu scortisoara si cu untul. 

Pe masa infainata se intinde aluatul intr-o foaie dreptunghiulara de aprox. 1 cm grosime, apoi se unge cu umplutura de scortisoara si zahar. Se taie in dreptunghiuri de aprox. 5 X 8 cm si pe fiecare dreptunghi asezam 2-3 felii de mere. Se aseaza bucatile de aluat una peste alta, apoi le punem intr-o tava de cozonac tapetata cu hartie de copt. Il acoperim si lasam din nou la dospit inca 20 de minute.

Preincalzim cuptorul la 180 de grade. Punem cozonacul la copt pentru 35 de minute. Daca observati ca varfurile se coc prea repede , acoperiti cozonacul cu o folie de aluminiu in ultimele 10 minute.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

la aluat si/sau la umplutura se mai poate adauga o esenta de vanilie sau zahar vanilinat

2

cand suprapuneti feliile de aluat, lasati cate un cm distanta intre capete

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac-felii cu scortisoara si mere "Pull-Apart Bread"" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Cozonac cu mac pufos si gustos