Spalam cartofii sub jet de apa rece,apoi ii fierbem in coaja.
Cand furculita patrunde usor in ei, ii scurgem de apa in care au fiert, ii curatam de coaja si ii trecem pe razatoarea fina.
Granulele de soia se fierb in apa cu delicat de legume, 5 minute. Se scurg de apa.
Ceapa o curatam si o trecem tot pe razatoarea fina. O scurgem de apa si o punem peste cartofii rasi.
Condimentam cu sare, piper,ienibahar macinat si putin turmeric.
Adaugam patrunjelul tocat ,uleiul si faina, soia fiarta,apoi amestecam pana obtinem un amestec omogen.
Preincalzim cuptorul la 200 grade.
Din amestecul obtinut modelam bilute de marimea dorita pe care le vom tavali prin seminte. Asezam chiftelele in tava pe hartie de copt, avand grija sa lasam suficient spatiu intre ele, pentru ca in timpul coacerii ele se vor "intinde" in tava.
Dam tava la cuptor pentru 35-40 minute, pana se rumenesc chiftelele frumos.
Le servim cu garnitura sau cu mustar.
Sunt cele mai bune chiftele de post pe care le-am preparat pana acum.
Pofta buna!