Nu am mai facut de mult si rasfoind prin retetar am zis sa o pun in aplicatie,deci reteta am preluat-o din retetarul destinat restaurantelor si cantinelor si este editat in anul 1982, am respectat intru totul si gramajul si ingredientele , si nu poate fi decit foarte buna.O recomand cu mare drag
Radacinoasele se curata se spala si se toaca marunt, ceapa se curata se spala si se toaca marunt, carnea se portioneaza in bucatele se spala si se pune intr-o strecuratoare la scurs.
Intr-o cratita ( a mea de 4 ,5l) se pune zarzavatul ,ceapa , uleiul si 100 ml apa la calit cind ceapa devine sticloasa adaugam carnea si lasam 10 minute sa se caleasca impreuna.
Apoi punem 3 l apa fierbinte adaugam sare , piper , vegeta si foaia de dafin, acoperim si lasam sa fiarba la foc mic.
Cind carnea este fiarta pe trei sferturi adaugam orezul bine spalat in prealabil si lasam 10 minute sa fiarba,Intre timp punem iaurtul intr-un castron adaugam galbenusurile de la oua si faina, amestecam bine, punem si mararul tocat
Din supa fierbinte luam doua polonice si punem peste iaurt, amestecam bine si punem in ciorba si mai lasam 10 minute sa fiarba.
Adaugam sucul de lamie si mai potrivim de sare daca este cazul. Este o ciorbita foarte , foate buna o recomand cu drag si sa va fie de folos
1
Ciorba se serveste calda, se prezinta in supiere, boluri sau cani
2
Un ardei iute proaspat sau murat este binevenit pentru iubitori