Aceasta prajitura este realizata inspirindu-ma de la prajitura Mihai "Prajitura turnata cu mere caramelizate" deci blatul de la Miha si bilutele de la Camelia 75 multumesc dragele mele , a rezultat o a treia prajitura care pot spune este delicioasa, la bilute nu am avut amidon am folosit faina, ouale le-am pus intregi si am adaugat mai mult cocos.Rezultatul este unul delicios.O recomand cu mare drag.Cantitateala blat am dublat-o findca tava mea este de 45/40 , tavile de fapt fiindca am patru.
Intr-un castron punem brinza dulce, adaugam cocosul , zaharul, zaharul vanilat, ouale si faina si amestecam bine; punem la o parte.
Pentru blat separam cele sase oua, albusul de galbenus, apoi batem bine albusul spuma cu un praf sare pina devine sticlos, adaugam treptat zaharul praf si mai mixam bine .Galbenusurile se mixeaza bine cu uleiul adaugind treptat si laptele.
Faina cernuta se amesteca cu praful de copt si se amesteca cu albusul adaugind treptat si galbenusurile amestecate cu uleiul si laptele.
Intr-o tava ( a mea de 45/40 cm) se pune hirtie de copt si cu mina umeda formam bilute si le asezam simetric in tava apoi cu un lus mic distribuim in mod egal compozitia obtinuta, nivelam usor si scuturam putin tava ca sa intre compozitia printre bilute .
Introducem tava in cuptorul incins la 180 grade pentru 35- 40 min.Facem si testul cu scobitoarea.
Cind este bine rumenita scoatem, lasam sa se raceasca apoi pudram cu zahar farin si portionam.
Pofta sa fie si sa stiti ca este super buna.Sa va fie de folos.
1
Ca bilutele sa iasa in evidenta era bine in blat sa fie putina cacao dar nu am avut la indemina si a ramas asa