Placintele cu branza

de simona72 in Dulciuri, 23 Noi 2014 | 10428 vizualizari

 

Noi le preferam la cina cu o cana de lapte sau iaurt. Dar merg la fel de bine la micul dejun sau luate la pachet...

 

INGREDIENTE

  • pentru aluat:
  • 2 galbenusuri
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • 300 ml lapte
  • 1 lingurita sare
  • 2 linguri zahar
  • 500-550 gr faina
  • 1 plic drojdie uscata
  • pentru umplutura:
  • 250-300 gr branza framantata de oi
  • 1 ou
  • pentru uns:
  • 1 galbenus
  • 2 linguri lapte
  • 2 linguri seminte de susan
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placintele cu branza:

Aluatul l-am facut la masina de paine, iar ingredientele au fost puse in ordinea scrisa mai sus la ingrediente. Am lasat aluatul sa dospeasca la loc caldut pentru 20-30 minute.

Pentru umplutura: zdrobim branza de oi cu o furculita, o amestecam cu oul si mai adaugam un praf de sare daca este necesar.(branza de obicei este suficient de sarata)

Am rasturnat alutul pe masa de lucru, l-am impartit in patru, am intins pe rand cate o bucata de aluat cu sucitorul pe o planseta de silicon. Cu forma de marime medie pentru ravioli, am decupat cercuri, le-am pus in forma, am pus cate o lingura de umplutura, am adunat forma, am strans putin pana marginile sau lipit si au luat forma de placintele. Le-am pus in tava de copt tapetata cu hartie de copt si le-am uns cu galbenus amestecat cu lapte, iar desupra am presarat 1-2 ciupituri de seminte de susan pe fiecare placintica in parte. Am lasat placintelele sa mai creasca in tava pentru 10 minute, apoi le-am dat la cuptorul incins la 180 grade pentru 15-18 minute, pana sunt rumene.

Sa va fie de bine!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placintele cu branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

Ciuperci pane cu sos de iaurt grecesc - Aperitiv delicios și rapid

pe 02.07 la 11:34

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Branzoici