Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Prajitura Caramida de ciocolata
Postat de: raluca95 in DulciuriIncep prin a bate spuma albusele cu praful de sare si zaharul, dupa care adaugam elementele uscate (amidonul,cacao,nuca si praful de copt pe care le-am amestecat intr-un bol) si amestecam cu o...Citeste continuarea
Paleuri cu crema de ciocolata si...
Postat de: gaby_d in DulciuriIntr-un bol mixeaza spuma untul impreuna cu zaharul pudra. Adaugam vanilia, coaja de lamaie, ouale si faina, mixand pana obtinem un amestec omogen, pufos. Preincalzim...Citeste continuarea
Pulpa de porc impanata cu sunca si...
Postat de: ralu_ca in PorcIn pulpa de porc, pe care am asezat-o intr-o tava, am facut cateva crestaturi in care am introdus sunca si usturoi, apoi am presarat cu sare, piper, busuioc si rozmarin. Am turnat ulei de...Citeste continuarea
Pasta de avocado cu peste afumat
Postat de: ralu_ca in Aperitive / GarnituriAm curatat avocado, dand coaja la o parte, apoi l-am pus intr-un vas bucati si l-am stropit cu zeama de lamaie, sa nu se oxideze. Pestele, fara piele, l-am adaugat peste avocado cu piper si...Citeste continuarea
Lapte cu orez
Postat de: ela2015 in Mancare copiiInt-un ceaun incapator punem laptele la fiert. Intre timp alegem orezul. Cand laptele s-a incalzit adaugam pastaia de vanilie. Lasam sa parfumeze laptele, dupa care o scoatem pe un servetel....Citeste continuarea
Indiene
Postat de: mon in DulciuriPregatim cojile: Batem spuma albusurille cu putina sare,punem faina cernuta,galbenusurile,coaja de lamaie razuita si amestecam usor. Spritam in tava tapetata cu hartie de copt cerculete cu...Citeste continuarea
Sarmalute in foi de vita
Postat de: Ela68 in Vita1. Ceapa se curata, se toaca si se caleste in ulei cu o lingurita Mirodenia. Se adauga orezul spalat in cateva ape si scurs si se mai lasa cateva minute la calit pana devine translucid. Se...Citeste continuarea
Prajitura cu ciocolata si portocala
Postat de: timea in DulciuriBlat Mixam albusurile spuma cu un varf de sare. Cand albusurile sunt tari, adaugam zaharul alternand cu cele 4 linguri de apa fierbinte si mixam 3-4 minute pana se topeste zaharul. Apoi...Citeste continuarea
Prajitura Domino
Postat de: mirela0911 in PrajituriSe pregateste maiaua din cei 100 ml lapte, 1 lgt zahar si o lingura de faina si se lasa la dospit. Intr-un vas se pune faina, praful de sare, untura, ouale batute si smantana. Se amesteca toate...Citeste continuarea
"Pufoase" cu nuca de cocos
Postat de: daniastefania in PrajituriIncepem prin a pregati aluatul. Cernem faina. Intr-un vas punem laptele caldut si dizolvam in el drojdia si zaharul. Adaugam faina, iaurtul, praful de sare si untura. Framantam bine aluatul...Citeste continuarea
Friptura de vitel
Postat de: Camy_gby in VitaCarnea am spalat-o bine si am oparit-o cateva minute. Am incins ulei intr-o tigaie si am calit ceapa pana aceasta a devenit translucida. Am adaugat boiaua, carnea, sarea si piperul. Am acoperit...Citeste continuarea
Paste cu zucchine romanesche
Postat de: Adele in PastePentru inceput se pune o oala cu apa si o lingura de sare pe foc,cand da in clocot se adauga pasta si se fierbe 10 minute. Dupa care se curata si se taie ceapa,se pune tigaia cu ulei si...Citeste continuarea
Nuci umplute cu crema de zahar...
Postat de: Pungasa_Rogue in DulciuriAluat: Se amesteca toate ingredientele intr-un castron pana cand se obtine o coca moale. Se pune faina pe masa de lucru si se framanta coca pana cand este suficient de tare cat sa se poata...Citeste continuarea
Tort Diplomat (de Pasti)
Postat de: gicuta69 in TorturiCrema: Ouale se freaca cu zaharul pe foc mic , pana devin ca o smantana groasa.Se aromeaza cu coaja de portocala. Dupa ce crema s-a ingrosat, se ia de pe foc si se adauga gelatina...Citeste continuarea
Reteta de rulouri delicioase...
Postat de: Pungasa_Rogue in DulciuriCum se prepara Reteta de rulouri delicioase umplute cu crema de vanilie Mai intai, se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Aluat: Se amesteca toate ingredientele intr-un castron...Citeste continuarea
Oua vopsite- Paste
Postat de: ctlina in Aperitive / GarnituriSe spala bine ouale si se pun intr-o oala cu apa rece si o mana de sare. Le fierbem la foc mic. Pregatim intre timp borcane de 800 g - 1 borcan pentru fiecare culoare. Punem 1-1,5 l de apa...Citeste continuarea
Spaghete cu ton si masline
Postat de: iuliana_florentina in TonPrima data punem apa la fiert pentru spaghete, de obicei se pune 1 l de apa pentru 100 g de paste. Cand a dat in fiert, saram si punem la fiert pastele atat catimp cat scrie pe ambalaj....Citeste continuarea
Ruladă de cașcaval în crustă de...
Postat de: CulinaryRainbow in Aperitive / GarnituriAm pus cele două sortimente de cașcaval în apă clocotită și le-am lăsat să se topească. Durează aproximativ 10 minute până ce cașcavalul devine elastic și ușor de...Citeste continuarea
Salata boeuf "Iepuras"
Postat de: Monica1997 in SalateSe curata legumele, se spala si se lasa la fiert impreuna cu carnea si 1 ou. Dupa ce acestea au fiert se lasa la racit. Intre timp se toaca castravetii si gogosarii storcandu-se de zeama. Apoi...Citeste continuarea
Ciorba de miel reteta
Postat de: rocsi_1612 in CiorbeBucatile de carne le taiem potrivit de mari si le spalam. Intr-o oala punem la fiert 5-6 litri de apa. Cand da in clocot, dam drumul bucatilor de carne. Ceapa verde o curatam, o taiem rondele,...Citeste continuarea
Placinta cu ton si porumb dulce
Postat de: Pungasa_Rogue in TonIntr-un bol se sparge un ou, iar la celalalt se separa galbenusul de albus. Se pastreaza jumatate din galbenus pentru uns aluatul, iar restul de ou se pune peste cel din bol. Se presara putina...Citeste continuarea
Prajitura cu nuca de cocos si crema...
Postat de: monik80 in DulciuriAluat: Amestecam toate ingredientele pana obinem un aluat ce se poate intine apoi preparam crema de cocos:batem albusele cu zaharul iar dupa aceea amestecam usor cu o lingura si nuca de cocos...Citeste continuarea
Prajitura Mona-Lisa
Postat de: monik80 in DulciuriBlat 1: Se bat albusurile bine cu zaharul si dupa aceea cu o lingura amestecam nuca de cocos, faina si praful de copt. Incorporam bine toate ingredientele si punem compozitia in tava...Citeste continuarea
Varza dulce cu carnati de curcan
Postat de: gurita_ta2005 in CurcanCarnatii erau congelati si i-am taiat feliute,se pun intr-o cratita,iar cand s-au dezghetat se pune ulei de masline si se lasa cateva minute la prajit dupa care se scot pe o farfurie. Peste...Citeste continuarea
Prajitura cu visine si nuca
Postat de: monik80 in DulciuriBlat: Albusurile se bat bine cu zaharul, dupa care cu o lingura amestecam visinele, nuca si faina cu praful de copt.Incorporam bine toate ingredientele, punem compozitia in tava tapetata cu...Citeste continuarea
Ciambella alla ricotta
Postat de: Catalinaflorea in DulciuriSe bat albusurile spuma cu zaharul pana devin sticloase si tari. Se adauga pe rand cate o lingura de ricotta si se amesteca bine dupa fiecare. Se adauga pe rand cate un galbenus si apoi cate...Citeste continuarea
Cannelloni cu carne
Postat de: Catalinaflorea in CannelloniSe amesteca cele 4 oua cu laptele, uleiul si faina apoi se coc clatite subtiri. Se amesteca carnea cu celelalte igrediente si se tine foare putin pe foc, circa 5 minute. Intr-o oala se pune...Citeste continuarea
Pasca cu smantana
Postat de: Catalinaflorea in DulciuriSe amesteca bine smantana cu zahar, apoi se adauga galbenusurile, esenta si coaja de la fructe. Se pune in ploaie grisul si faina si se amesteca bine. Daca este prea lichida se mai pune...Citeste continuarea
Pasca cu branza 2
Postat de: Catalinaflorea in DulciuriSe amesteca branza cu zahar,apoi se adauga galbenusurile,coaja de la fructe,grisul si esenta de rom.Se pregateste baza amestecand laptele cu zahar pana se topeste,apoi se pune uleiul coaja,si...Citeste continuarea
Pasca poloneza
Postat de: Catalinaflorea in DulciuriFreci margarina cu oul si cu zaharul , adaugi faina in care ai amestecat in prealabil cacaoa,praful de copt si laptele.Se obtine un aluat ca de consistenta celui de chec,poate un pic mai...Citeste continuarea
Tarta cu branza sarata
Postat de: Catalinaflorea in Aperitive / GarnituriSe dau pe razatoare branzetuile sau se sfarma cu mana,apoi se amesteca cu sare si galbenusuri. Albusurile se bat spuma tare si se amesteca incet cu branza. Se aseaza prima foaie de aluat in...Citeste continuarea
Pasca cu branza
Postat de: Catalinaflorea in DulciuriUmplutura: Branza se mixeaza cu zaharul si coaja de le fructe. Albusurile se bat spuma tare apoi se adauga peste branza si se pun pe rand toate galbenusurile. Se amesteca bine si se adauga...Citeste continuarea
Mini pateuri cu cascaval si branza...
Postat de: Constelatialeu in DulciuriIntindel aluatul foitaj, dupa ce a fost lasat sa se dezghete la temperatura camerei. Impartim aluatul in patratele mici, cca 40 mi-au iesit. Apoi radem branza si cascavalul si le framantam...Citeste continuarea
Rulada de pastrama cu cabanos
Postat de: Constelatialeu in Mancaruri cu carneAm intins pastrama ,am asezat cabanosul,am rulat strans si am legat bine,apoi am rulat si-n hartie de copt,am format o potcoava din ruloul respectiv,am asezat potcoava intr-un vas si am turnat o...Citeste continuarea
Prajitura cu nuca si smantana
Postat de: Camy_gby in DulciuriPrima data ne ocupam de foi. Ouale se mixeaza impreuna cu zaharul dupa care se adauga si restul ingredientelor. Trebuie sa obtinem un aluat mai moale dar care sa nu se lipeasca de maini. Se intind...Citeste continuarea
Pasca cu branza traditionala
Postat de: ctlina in DulciuriSe pun toate ingredientele si se face un aluat. Il punem in tava unsa. Preparam umplutura : Se freaca untul cu zaharul si galbenusurile apoi se adauga branza si 1 lingura de gris, amestecand...Citeste continuarea
Mini cheesecake
Postat de: mirela0911 in DulciuriSe zdrobesc biscuitii marunt. Se amesteca cu cele 3 lg de unt topit. Se pregatesc formele pentru briose (tava sau forme din silicon), se ia cate o hartie de copt speciala pt briose, se pune cate o...Citeste continuarea
Desert tort de biscuiti cu crema de...
Postat de: ralu_ca in TorturiCrema : Intr-un vas am pus untul la temperatuta camerei frecat cu zaharul pudra, pana se obtine o crema fina. Am adaugat galbenusurile, pe rand, 4 linguri cacao, amestecand usor si la final...Citeste continuarea
Tiramisu reteta cu lime
Postat de: ralu_ca in PrajituriTiramisu reţetă originală Se freaca bine galbenusurile cu zaharul brun pana devin pufoase, apoi am adaugat mascarpone si am amestecat usor pana ce se omogenizeaza compozitia. Apoi zeama de...Citeste continuarea
Pasca fara aluat reteta...
Postat de: ralu_ca in DulciuriCum se prepara Pasca fara aluat reteta traditionala si delicioasa de Paste Intr-un vas am amestecat bine ouale cu zaharul, apoi am adaugat branza, vanilia, untul la temperatura camerei...Citeste continuarea
Trigoane cu cascaval
Postat de: Bucataras in Aperitive / GarnituriFaina am pus-o in vasul robotului, am adaugat plamada facuta din drojdia dizolvata in putin lapte caldut (2-3 linguri) si 1 lingurita cu zahar. Am lasat plamada la crescut 15 min....Citeste continuarea
Tort cu nuci si crema ganache
Postat de: deyutzky in TorturiCrema: Intr-un vas se adauga 200 ml frisca lichida (restul de 150 ml se mixeaza in alt bol separat si se pune la frigider) si se pune pe foc mic pana ajunge aproape de punctul de fierbere, dar...Citeste continuarea
tort cu biscuiti si budinca
Postat de: geobucataras in PrajituriBiscuiti ii rupem in 4, dupa care preparam budincile pe rand (eu am folosit budinca de vanilie si capsuni). Budinca o facem pe rand , cand prima budinca e gata punem jumate din biscuiti in...Citeste continuarea
Tort din piscoturi
Postat de: Adele in TorturiCrema 1: Pentru inceput se pregateste budinca de capsuni,se pune oala cu lapte pe foc ,intr-un vas se amesteca praful de budinca cu 3 linguri de zahar se toarna peste laptele cad si se...Citeste continuarea
Pulpa de miel cu ciuperci la cuptor
Postat de: rocsi_1612 in OaiePulpa de miel o parlim putin pe flacara aragazului, pe toate partile, apoi o spalam. Ceapa si usturoiul verde, le curatam, le taiem rondele, la fel si morcovul. Usturoiul il curatam si il taiem...Citeste continuarea
Drob de pui in aluat de foietaj
Postat de: mirela0911 in Aperitive / GarnituriPipotele si inimile se curata bine si se spala. Se pun la fiert in apa cu putina sare. Ficatul se spala bine si se pune la fiert separat. Dupa ce au fiert se lasa la racit. Este de preferat ca...Citeste continuarea
Pasca cu branza dulce
Postat de: poa in DulciuriIntr-un bol se pun faina, galbenusurile, drojdia, zaharul, laptele, margarina si coaja de lamaie si se amesteca bine pana se obtine un aluat omogen. Se acopera bolul cu un prosop curat si se lasa...Citeste continuarea
Briose cu crema de ness
Postat de: robert_badica in PrajituriIntr-un castron punem toate ingredientele uscate pentru briose: faina, zaharul, cacaoa, bicarbonatul de sodiu si praful de copt. Amestecam pana ce combinam toate ingredientele uscate. Facem o...Citeste continuarea
Profiterol cu inghetata
Postat de: Adele in PrajituriSe incepe prin pregatirea compozitiei de inghetata, pentru inceput se pune o oala cu 100 ml lapte la incalzit, intr-un vas mic se amesteca praful de budinca cu 2 linguri zahar si se adauga peste...Citeste continuarea
Stufat de miel cu menta la slow...
Postat de: AlexTeacher in Slow Cooker• fasonati antricotul de miel si taiati-l fasii • puneti toate bucatile intr-un castron incapator • asezonati mielul cu sare si piper • zdrobiti boabele de...Citeste continuarea