O varianta delicioasa, exotica a retetei clasice. Incercati-o si va veti indragosti de ea.
Pentru foi, intr-un vas se amesteca pudra de cacao, mierea, zaharul, ouale si untul/margarina si se pune pe baie de aburi, amestecand continuu, pana cand se topeste zaharul.
Se ia de pe foc, se adauga bicarbonatul stins cu zeama de lamaie, faina si se framanta un aluat moale, dar nelipicios. Se mai poate adauga faina, daca e nevoie.
Se imparte aluatul in 3 parti egale, se intind pe rand foi care se coc pe dosul tavii, in cuptorul preincalzit la 180 grade. Eu am intins foaia pe planseta bine presarata cu faina, am pus pe dosul tavii hartie de copt siliconata, am mutat foaia intinsa pe hartie si acolo am mai intins-o/aranjat-o. Nu trebuie uscate tare foile, se coc foarte repede, de aceea atentie la cuptor.
Pentru crema fiarta, se amesteca budinca, faina, zaharul, se pune cate un pic de lapte si se amesteca sa nu faca cocoloase, se pune pe urma si restul de lapte, esenta de vanilie si se fierbe pana se ingroasa. Se lasa la racit.
Pentru crema de castane, se amesteca intr-un bol cu mixerul piureul de castane, se adauga untul, zaharul pudra (daca e nevoie), esenta de rom si treptat se incorporeaza (tot cu mixerul) si crema fiarta si racita. Se omogenizeaza bine.
Cu aceasta crema umplem foile, iar deasupra se pune glazura de ciocolata.
Pentru glazura de ciocolata, topim pe baie de aburi ingredientele, amestecand continuu pana se ingroasa putin. Se toarna imediat si se intinde pe prajitura. Se taie prajitura a doua zi, dupa ce s-au inmuiat foile. Sincer va spun, noi n-am rezistat pana a doua zi, dar in doar cateva ore deja foile erau moi. E dementiala !