Fursecuri cuplate si tavalite

de Cris2711 in Dulciuri, 2 Mai 2015 | 4955 vizualizari

 

Am cautat pe Google de am obosit sa gasesc cum se numesc in Romania aceste fursecuri.In Germania se numesc Eier kekse.Io inca nu le-am preparat singura doar le am cumparat.Cand le fac am sa postez reteta.Pana atunci va ofer reteta de fursecuri cu frisca si date prin migdale macinate,De provenienta este din Tarile Arabe.Prima data am mancat de la o colega turcoaica si mi-au placut tare mult.In Tarile arabe se fac cu cocos dar eu nu ma prea ma omor dupa el.

 

INGREDIENTE

  • 200 g fursecuri cu oua (EIERKEKSE)
  • 200 ml frisca lichida
  • 200 ml lapte rece
  • 1 plic intaritor de frisca
  • 2 plicuri de zahar vanilat
  • 100-150 g migdale macinate
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri cuplate si tavalite:

Se pregatesc toate ingredientele la indemana.

Intr-un castron, foarte curat, se mixeaza frisca lichida cu intaritorul de frisca si zaharul vanilat.

Intr-un castronel  se toarna un pahar cu lapte.

Fursecurile se pregatesc la indemana iar migdalele macinate se pun  intr-un castronel.

De acum trebuie sa deveniti cat mai rapide dar sa nu va pierdeti cu firea:))) Glumesc.

Fursecurile se inmoaie scurt in lapte rece, zic scurt ca se inmoaie repede, de aceea Tempo:)))

Peste fursecurile inmuiate in lapte se pune cate o lingurita de frisca. Se dau prin lapte doar cate unul, altfel nu functioneaza treaba.

Apoi se inmoaie al doilea care se cupleaza cu cel cu frisca.

Apoi asa grupate se dau prin migdale macinate.

Se aseaza frumos intr-o forma unul langa celalalt si cand sunteti gata se dau la frigider pentru cel putin 3-4 ore.

Sunt foarte, foarte bune, pe cuvant de cercetas:)))

TIPS-URI

1

Se pot da si prin nuca de cocos ,asa este si reteta originala

2

sau prin nuca macinata

3

in loc de frisca se poate folosi si o dulceata mai consistenta

4

Cand se inmoaie in lapte se face operatiunea rapid ,se inmoaie repede,de aceea repede cu mana ca la botez si nu cu lingura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cuplate si tavalite" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Fursecuri cu migdale, portocale si gem