Am cautat pe Google de am obosit sa gasesc cum se numesc in Romania aceste fursecuri.In Germania se numesc Eier kekse.Io inca nu le-am preparat singura doar le am cumparat.Cand le fac am sa postez reteta.Pana atunci va ofer reteta de fursecuri cu frisca si date prin migdale macinate,De provenienta este din Tarile Arabe.Prima data am mancat de la o colega turcoaica si mi-au placut tare mult.In Tarile arabe se fac cu cocos dar eu nu ma prea ma omor dupa el.
Se pregatesc toate ingredientele la indemana.
Intr-un castron, foarte curat, se mixeaza frisca lichida cu intaritorul de frisca si zaharul vanilat.
Intr-un castronel se toarna un pahar cu lapte.
Fursecurile se pregatesc la indemana iar migdalele macinate se pun intr-un castronel.
De acum trebuie sa deveniti cat mai rapide dar sa nu va pierdeti cu firea:))) Glumesc.
Fursecurile se inmoaie scurt in lapte rece, zic scurt ca se inmoaie repede, de aceea Tempo:)))
Peste fursecurile inmuiate in lapte se pune cate o lingurita de frisca. Se dau prin lapte doar cate unul, altfel nu functioneaza treaba.
Apoi se inmoaie al doilea care se cupleaza cu cel cu frisca.
Apoi asa grupate se dau prin migdale macinate.
Se aseaza frumos intr-o forma unul langa celalalt si cand sunteti gata se dau la frigider pentru cel putin 3-4 ore.
Sunt foarte, foarte bune, pe cuvant de cercetas:)))
1
Se pot da si prin nuca de cocos ,asa este si reteta originala
2
sau prin nuca macinata
3
in loc de frisca se poate folosi si o dulceata mai consistenta
4
Cand se inmoaie in lapte se face operatiunea rapid ,se inmoaie repede,de aceea repede cu mana ca la botez si nu cu lingura.