Desert chec in trei culori

de iry-gabriela in Prajituri, 3 Mai 2015 | 64997 vizualizari

 

Un chec bun, usor de preparat, nu prea dulce si destul de frumos la prezentare.....Această rețetă am preluat-o din revista Practic în bucatarie (eu am facut două checuri, deci va prezint rețeta dublată ).

 

INGREDIENTE

  • Compoziția galbenă :
  • 12 gălbenușuri
  • 10 linguri de zahăr
  • 6 linguri de făină
  • 10 linguri de ulei
  • un plic praf de copt
  • esență de vanilie
  • Compoziția albă:
  • 12 albușuri
  • 10 linguri de zahăr pudră
  • 8 linguri de ulei
  • 6 linguri de făină
  • un plic praf de copt
  • esență de vanilie
  • Compoziția neagră:
  • 3-4 linguri de cacao
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert chec in trei culori:

Separam gălbenușurile de albușuri. 

Compozitie galbena: Galbenusurile le batem cu zahăr, după care adaugăm uleiul, esența de vanilie (o lingurita) si la final făina in care am adăugat praful de copt. Mixam până devine o compoziție cremoasă dar un pic mai groasă ca smântâna.

Compozitie alba: Albușurile le batem cu un praf de sare, după care adaugăm treptat zaharul pudră, până cand compoziția  devine ca o bezea. Adaugăm  uleiul, esența  (tot o lingurita), făina in care am adaugat praful de copt si amestecam usor cu o lingură de lemn pentru o mai buna omogenizare si a nu se lăsa compoziția.

ASAMBLARE:

Ungem două tăvi de chec cu ulei, apoi le tapetam cu făină. 

Adaugăm compoziția galbenă in mod egal in tavi.

Peste compoziția galbenă pudrăm cu cacao toată porțiunea până se acoperă integral.

Cu o lingură adaugăm peste stratul de cacao, compoziția de albușuri,  impartind-o in mod egal in tăvi. 

Se vor coace la cuptor timp de 50 de minute. Se face testul cu scobitoarea.

Se vor tăia reci.

TIPS-URI

1

Stratul de cacao trebuie sa acopere foarte bine stratul galben, pentru a evita amestecarea compozițiilor in timpul coacerii (cacaua nu va permite stratului de albușuri sa patrunda in cel de gălbenușuri).

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert chec in trei culori" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Chec cu banane