Desert chec in trei culori

de iry-gabriela in Prajituri, 3 Mai 2015 | 66171 vizualizari

 

Un chec bun, usor de preparat, nu prea dulce si destul de frumos la prezentare.....Această rețetă am preluat-o din revista Practic în bucatarie (eu am facut două checuri, deci va prezint rețeta dublată ).

 

INGREDIENTE

  • Compoziția galbenă :
  • 12 gălbenușuri
  • 10 linguri de zahăr
  • 6 linguri de făină
  • 10 linguri de ulei
  • un plic praf de copt
  • esență de vanilie
  • Compoziția albă:
  • 12 albușuri
  • 10 linguri de zahăr pudră
  • 8 linguri de ulei
  • 6 linguri de făină
  • un plic praf de copt
  • esență de vanilie
  • Compoziția neagră:
  • 3-4 linguri de cacao
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert chec in trei culori:

Separam gălbenușurile de albușuri. 

Compozitie galbena: Galbenusurile le batem cu zahăr, după care adaugăm uleiul, esența de vanilie (o lingurita) si la final făina in care am adăugat praful de copt. Mixam până devine o compoziție cremoasă dar un pic mai groasă ca smântâna.

Compozitie alba: Albușurile le batem cu un praf de sare, după care adaugăm treptat zaharul pudră, până cand compoziția  devine ca o bezea. Adaugăm  uleiul, esența  (tot o lingurita), făina in care am adaugat praful de copt si amestecam usor cu o lingură de lemn pentru o mai buna omogenizare si a nu se lăsa compoziția.

ASAMBLARE:

Ungem două tăvi de chec cu ulei, apoi le tapetam cu făină. 

Adaugăm compoziția galbenă in mod egal in tavi.

Peste compoziția galbenă pudrăm cu cacao toată porțiunea până se acoperă integral.

Cu o lingură adaugăm peste stratul de cacao, compoziția de albușuri,  impartind-o in mod egal in tăvi. 

Se vor coace la cuptor timp de 50 de minute. Se face testul cu scobitoarea.

Se vor tăia reci.

TIPS-URI

1

Stratul de cacao trebuie sa acopere foarte bine stratul galben, pentru a evita amestecarea compozițiilor in timpul coacerii (cacaua nu va permite stratului de albușuri sa patrunda in cel de gălbenușuri).

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert chec in trei culori" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Chec cu fructe confiate- la masina de paine