Drob de miel cu verdeata si leurda

de Sim0na in Oaie, 4 Mai 2015 | 13239 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • organele de la un miel mai mic (inima, ficat, plaman, splina, rinichi) cca 700 g cantarite dupa fierbere
  • cca 200 g carne miel cu grasime
  • prapure de miel
  • 3 legaturi usturoi verde
  • 3 legaturi ceapa verde
  • 3 legaturi marar
  • 2 legaturi patrunjel
  • 3 legaturi leurda
  • 20 oua prepelita (sau 4 de gaina)
  • 1 lingurita sare
  • ½ lingurita piper
  • 1 lingura smantana
  • 5 oua fazanita fierte
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Drob de miel cu verdeata si leurda:

Prapurele de miel l-am spalat in mai multe ape si l-am lasat intr-un vas cu apa pana am pregatit ingredientele. Organele le-am curatat, le-am taiat in bucati mai mici  si le-am pus la fiert impreuna cu carnea. Am spumat de cate ori a fost cazul.

Separat am pus la fiert cele 5 oua de fazanita (merg si de gaina sau de prepelita). Cat carnea si organele fierbeau, am pregatit legumele, le-am curatat, spalat si tocat marunt. Cand organele si carnea au fost fierte, le-am sos intr-o spumiera si le-am lasat la racit. Cand s-au racit, le-am tocat marunt si le-am pus intr-un vas incapator.

Am adaugat toata verdeata, cele 20 de oua de prepelita, smantana, sarea si piperul. Intr-o forma de cozonac, unsa cu ulei, am intins prapurul bine scurs de apa, am pus jumatate din compozitie, apoi ouale de fazanita curatate de coaja, si am completat cu restul de compozitie.

Am adus marginile prapurului astfel incat sa acopere toate compozitia. Am dat tava la cuptorul preincalzit la 180 C pentru 50-60 minute. Cand a fost gata, am scos tava din cuptor, si am lasat sa se raceasca in forma. Abia cand s-a racit complet am scos drobul din tava, trecand lama unui cutit pe toate marginile.

L-am taiat felii generoase si l-am servit cu pofta, alaturi de oua rosii!

Daca ti-a placut reteta noastra "Drob de miel cu verdeata si leurda" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Drob de miel