Drob cu carne de porc in manta de bacon

de Bucataras Medi in Aperitive / Garnituri, 3 Mai 2015 | 4854 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 750 g carne porc impanata (eu am folosit fleica)
  • 26 felii bacon crud-uscat
  • 1 legatura patrunjel
  • 4 fire ceapa verde
  • 3 fire usturoi verde
  • 3 ouasare
  • piper proaspat macinat
  • 5 oua fierte
  • 1 ou pentru uns
  • ulei pentru uns forma
  • faina pentru tapetat forma
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Drob cu carne de porc in manta de bacon:

Taiem carnea cubulete,o spalam , o lasam la scurs si apoi o dam prin masina de tocat.

Amestecam bine cu mana carnea astfel tocata si o punem intr-o tigaie mai inalta  si adaugam peste ea o cescuta cu apa. Lasam pe foc, avand grija sa amestecam din cand in cand, pana cand carnea  isi schimba culoarea.

Lasam la racit.

Intre timp curatam verdeturile (ceapa,usturoiul si patrunjelul), le spalam si apoi le taiem marunt.

Adaugam verdeturile peste carne si  condimentam dupa gust cu sare si piper.

Adaugam ouale si  amestecam bine pentru o buna omogenizare. Pregatim forma......din pacate nu am poze din din timpul prepararii. Eu am folosit o forma 30/12. Ungem forma cu ulei si o tapetam cu fainaImbracam  forma  cu felii de bacon(feliile de bacon fiind foarte subtiri le-am suprapus putin ). Mai intai imbracam un perete al formei......asezam feliile de bacon pe peretele formei astfel incat acestea sa acopere jumatate din fundul formei si sa cada putin pe exterior. Pe celalalt perete al formei asezam  bucatile de bacon astfel incat sa se uneasca cu celelalte felii de pe fundul formei, lasand deasemenea sa cada putin  pe exterior.

Impartim compozitia in doua........turnam jumatate de compozitie in tava apoi asezam ouale fierte pe lungimea acestora. Acoperim cu restul de compozitie.

Imbracam cu feliile de bacon "cazute" pe marginea formei.

Batem bine un ou si ungem drobul cu el.

Preincalzim cuptorul.

Dam la cuptor la 180 grade pentru circa 45 min. Feliem.

Va doresc pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Drob cu carne de porc in manta de bacon" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

ieri la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

ieri la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

ieri la 11:22

Panna Cotta cu zmeura  - Deliciu fin si cremos

pe 30.06 la 22:09

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Drob cu ciuperci (vegetarian)