Tartă cu praz, pui, ciuperci, măsline verzi umplute cu anșoa

de Panacris in Aperitive / Garnituri, 2 Mai 2015 | 9812 vizualizari

 

”Quiche, in bucataria franceza, este o specialitate care are la baza un aluat crocant si crema de oua cu smantana sau lapte. Ingredientele variaza in functie de preferintele fiecaruia...” Așa spune Deliciousflavours, care a fost sursa mea de insiprație. No, am trișat un pic cu aluatul, am folosit foietaj de la LIDL, tare fain pe de altă parte;)

 

INGREDIENTE

  • Aluat de foietaj cca. 300 g
  • Pentru umplutură:
  • Praz partea albă cca. 300 g,
  • Ceapă verde 2 fire,
  • Ciuperci 1 borcan marca SunFood,
  • Măsline verzi umplute cu anșoa de la LIDL ½ conservă,
  • Piept de pui afumat 1 bucată,
  • Ulei de măsline 2-3 linguri,
  • Ouă 3 bucăți,
  • Smântână 200 ml,
  • Nucșoară 1 linguriță,
  • Piper proaspăt măcinat ½ linguriță,
  • Cașcaval afumat Delaco 100 g.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tartă cu praz, pui, ciuperci, măsline verzi umplute cu anșoa:

Aluatul de foietaj se lasă la dezghețat lent în frigider. Între timp se va prepara umplutura.

 Prazul și ceapa verde se curăță, apoi se toacă mărunt. Eu m-am folosit de noul ajutor din casa Zmeilor, @SaladChef. De asemnea s-au mărunțit cu ajutorul lui: ciupercile, măslinele umplute cu anșoa și pastrama de pui afumată. Toate ingredientele mărunțite se călesc în ulei de măsline, fără apă de data aceasta, se asezonează doar cu piper, sarea nu e necesară, deoarece măslinele sunt destul de sărate. Între timp ouăle se bat energic cu smântâna.

De data asta am încercat un truc vizualizat, undeva cândva pe net:d în ideea, că fetele sau băieții de la cămin, n-au tel sau nu știu să bată ouă cu furculița:d Așa că am pus ouăle într-un borcan, l-am înfiletat și l-am scuturat, după ce s-au bătut ouăle, am adăugat smântâna, nucșoara rasă, am înșurubat și am trecut din nou la scuturat, cum fac barmanii din Centrul Vechi;)

Aluatul de foietaj dezgețat se așeză într-o formă rezistentă la căldură, se adaugă umplutura răcită. Peste umplutură se adaugă amestecul de ouă, smântână și nucșoară, cașcaval ras și tarta se dă la copt în cuptorul preîncins, cca. 40 de minute la 180 grade. Se servește caldă, dar cel mai bine rece;) Spor și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tartă cu praz, pui, ciuperci, măsline verzi umplute cu anșoa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

Ciorbă de legume acrită cu zeamă de varză - Rețeta gustoasă și răcoritoare

pe 31.12 la 10:09

Ruladă cu cremă de ciocolată și caramel - Desertul rapid și delicios de casă

pe 30.12 la 15:13

Buturuga cu crema de castane - Reteta delicioasa fara zahar

pe 28.12 la 22:08

Buturuga Padurea neagra - Reteta dietetica si usoara

pe 28.12 la 21:41

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Fritatta cu legume