Ouale intregi, se mixeaza impreuna cu praful de sare si zaharul brut pana se deschide la culoare si devine ca o crema. Se adauga esenta de vanilie si treptat uleiul, ca la maioneza. Branza o zdrobim cu furculita, iar faina o amestecam cu praful de copt.
Adaugam treptat branza peste ouale mixate, amestecam usor cu o spatula sau mixam la viteza mica pana incorporam toata branza.
Adaugam treptat faina mixand la viteza foarte mica sau amestecam cu un tel tip para, ideea este sa scoatem cat mai putin aer din compozitie. Adaugam afinele oprind doar cateva sa punem deasupra, pe chec.
Amestecam cu o spatula in aluatul de chec cu afine, punem aluatul intr-o forma de chec tapetata cu ulei si faina, deasupra punem afinele oprite si putin zahar brut pentru a forma o crusta deasupra. Dam tava la cuptorul incins la 160 grade pentru 45-50 minute.
Lasati sa se racesaca, portionati si serviti. Sa va fie de folos!!
1
coaceti checul la temperatura medie inspre mica pentru a se coace bine si in interior si a capata o crusta frumoasa deasupra