Pieptul de curcan astepta frumusel. Perisoare sau raduteana? De aceasta data a fost sa fie perisoare :D
Legumele se curata si se spala.
Se toca cubulete telina, morcovul si patrunjelul.
Se pun la fiert in 2 l apa sarata impreuna cu ceapa intreaga si foaia de dafin .
Pentru perisoare se taie verdeturile si ceapa cu cutitul, se pun in vasul robotului impreuna cu carnea si se maruntesc . Se dau impulsuri repetate, astfel carnea se va marunti in mod egal si rapid, de granulatia dorita, nu prea marunta. Scoateti cu grija cutitul din vasul de mixare.
Se scoate carnea tocata intr-un bol si se amesteca cu sare, ou, gris, orez, pasta iute de ardei.
Umeziti mainile si formati mici bile pe care le asezati pe o planseta sau un platou.
Intre timp legumele sunt fierte in oala.
Reduceti flacara aragazului pentru ca lichidul sa nu clocoteasca puternic - astfel ca perisoarele sa ramana intregi.
Puneti perisoarele la fiert la foc domol timp de 10 minute.
Bateti cu furculita galbenusul impreuna cu smantana, diluati cu zeama calda din ciorba. Turnati incet, amestecand in ciorba.
Dregeti ciorba cu sare, piper. Acriti dupa gust cu otet aromatizat cu tarhon.
Serviti ciorba cu patrunjel verde.