Budinca de tapioca cu lapte de cocos si ananas

de simona72 in Dulciuri, 4 Mai 2015 | 5438 vizualizari

 

Am facut acest desert mai mult din curiozitate. Am tot vazut tapioca la tv si ma tot intrebam ce este, ce gust are... este interesant. Gustul, mie mi s-a parut neutru si mai degraba as folosii cu mai mult succes aceasta tapioca in loc de amidon alimentar. De fapt asta si este tapioca, un amidon extras din radacina plantei cassava(manioc). Sunt interesante, de fapt, bilutele care se formeaza, dar care sunt fara gust. Am fiert o cana de tapioca in 4 cani de apa. S-a ingrosat destul de tare si clatirea a fost mai dificila. Asa ca, eu sfatuiesc sa se foloseasca 6 cani de apa la o cana de tapioca. In rest, ramane sa aduceti aromele preferate si fructele care va satisfac pe voi. Eu am folosit laptele de cocos primit in dar de la iepurasul de Paste de la Bucataras.

 

INGREDIENTE

  • 1 cana tapioca
  • 4 cani apa (recomand 6)
  • 200 ml lapte de cocos
  • 2 linguri miere
  • 1 conserva suc de ananas
  • fructele dintr-un compot de ananas
  • 1 lingurita mica de gelatina
  • 3 linguri apa rece
  • capsuni pentru decor
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de tapioca cu lapte de cocos si ananas:

Punem perlele de tapioca intr-o craticioara, iar peste ele adaugam apa rece. Punem craticioara pe foc mic, lasam pe foc si amestecam mereu pana incepe sa se ingroase. Perlele sunt fierte cam pe jumatate. Unele dintre ele au devenit transparente, dar unele au ramas albe. Strecuram perlele printr-o sita deasa sub jet de apa rece. Ideea este de a inlatura amidonul format. Veti avea o masa considerabila de amidon, vascoasa si care trebuie indepartata prin clatirea perlelor. Dupa ce ati strecurat toate perlele le puneti intr-o craticioara curata, adaugati laptele de cocos si puneti din nou pe foc. Amestecati si lasati pana toate perlele devin transparente. Pentru a nu pierde proprietatile mierii am pus-o cand budinca a fost calda.

Am amestecat gelatina cu apa rece si am lasat-o la hidratat. Am pus ibricul cu gelatina deasupra flacarii mici de la aragaz si am amestecat pana s-a dizolvat. Am lasat-o sa se raceasca si am pus-o peste sucul de ananas din conserva. Am pus fructele din compot intr-o strecuratoare. Budinca din perle de tapioca am pus-o in pahare/cupe de sticla, am adaugat cubulete din ananas si le-am dat la frigider pentru 1-2 ore. Sucul de ananas dupa ce a inceput sa se lege il punem peste budinca din pahare. Ideea este sa nu se amestece laptele de cocos din budinca cu sucul de ananas. Gusturile trebuie sa ramana separate. Se dau paharele la frigider si se lasa inca 30 minute, se decoreaza cu fructe(capsuni) si se serveste. Sa va fie de folos!!

TIPS-URI

1

am folosit produse de calitate, cu gust intens de cocos, respectiv ananas

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de tapioca cu lapte de cocos si ananas" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu mere, nuca si suc de portocale

de oanapl 7

ieri la 16:24

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu mere, biscuiti si budinca (fara coacere)