Tocana de ied cu ceapa

de mihaelar63 in Mancaruri cu carne, 3 Mai 2015 | 11565 vizualizari

 

Dorinta mi-a fost indeplinita. Sotul mi-a adus ied proaspat. Fraged si dulce se prepara foarte repede.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne ied [coaste si gat]
  • 2 linguri untura proaspata de porc
  • 1 lingurita boia rosie
  • 1 ceapa galbena
  • 1 ceapa rosie
  • 1 bucata mica de praz
  • 3 cepe verzi
  • patrunjel verde
  • sare
  • piper
  • ridichi , ardei -pentru decor
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocana de ied cu ceapa:

  1. Carnea de ied se portioneaza, se spala .
  2. Tamponati carnea   cu un prosop curat sa fie fara umiditate si o prajiti in untura proaspata de porc pana devine crocanta .
  3. Curatati, spalati si tocati marunt cepele si prazul.
  4. Puneti ceapa si prazul sa se prajeasca usor impreuna cu carnea. Sarati.
  5. Dupa doua minute adugati un pahar cu apa si lasati sa se inabuse 5-10 minute pana scade lichidul si ceapa formeaza un sos usor .
  6. Piparati, gustati de sare si sarati daca mai este nevoie .
  7. La sfarsit pentru improspatarea preparatului adugati codite de ceapa verde si patrunjel tocat.
  8. Serviti tocana  cu garnitura preferata. Noi am servit cu mamaliguta.

TIPS-URI

1

Iedul este fraged nu trebuie pregatit termic timp indelungat .

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocana de ied cu ceapa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

anca_rm 1

04.05.2015, 09:42

Mihaela cat de mult imi place mancarica ta

simona72 1

04.05.2015, 09:59

Foarte bun iedul!! Si mancarica ta e grozava!

roxana_simona 1

07.05.2015, 13:49

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tocanita de pui cu legume