Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Prajitura cu gris, mac si portocale
Postat de: mihasara in DulciuriPentru inceput punem la fiert apa, zaharul si zeama de lamaie. Il lasam sa clocoteasca pana incepe sa devina usor vascos, dupa care il lasam sa se...Citeste continuarea
Icre de fasole
Postat de: mihasara in Mancaruri de legumePunem fasolea la inmuiat pentru cel putin 8 ore. Fierbem fasolea cu foile de dafin. Zdrobim fasolea ca pentru fasolea batuta....Citeste continuarea
Cataif cu frisca
Postat de: mihasara in DulciuriTopim cele 3 linguri de unt. Asezam fideaua intr-un vas termorezistent si turnam untul topit deasupra. Bagam tava in cuptor si il lasam pana se rumenesc. Intre...Citeste continuarea
Ostropel de pui cu mamaliga
Postat de: mihasara in PuiCalim ceapa, tocata marunt, intr-o tigaie cu 2 linguri de ulei. scoatem ceapa din tigaie si punem pulpele la rumenit, nu inainte de a le asezona cu sare si piper.....Citeste continuarea
Prajitura rasturnata cu ananas
Postat de: mihaelar63 in DulciuriIncalziti cuptorul. Topiti in tava rotunda cu diametrul de 24 cm untul si presarati zaharul brun. Scurgeti compotul de ananas pastrand zeama. Asezati bucatile de ananas...Citeste continuarea
Croissante fresh cu cascaval si pesto
Postat de: Irina in SandvisuriAm pregatit intai sosul pesto: o mana de frunze proaspete de busuioc, pe care le-am spalat si zvantat putin, dupa care le-am pus in mojar impreuna cu putina sare de Hymalaia si o lingurita muguri...Citeste continuarea
Tarta de primavara
Postat de: daniastefania in Aperitive / GarnituriPentru inceput vom face aluatul. Dizolvam drojdia in laptele caldut. Adaugam faina, ouale, iaurtul, zaharul si sarea si le amestecam. Adaugam apoi si uleiul si framantam bine aluatul pana devine...Citeste continuarea
Tocanita de miel cu cartofi noi
Postat de: mihaelar63 in OaieCeapa se curata, se spala si se toaca. Cartofii noi se spala, se curata [cu un burete nou pentru spalarea vaselor ],se taie cuburi mari si din nou se spala. Carnea de miel se...Citeste continuarea
Salata de mai cu oua si sunca
Postat de: mihaelar63 in SalateLegumele se curata si se spala . Feliati ridichile, ardeii, patrunjelul verde si ceapa . Amestecati cu sare lamaie - zeama si ulei. Pentru a nu se fleoscai :d , salata...Citeste continuarea
Pasta de ardei iuti
Postat de: medioto59 in ConserveCuratam ardeii de cotoare, lasand insa semintele. Se pun intr-un castron si adaugam sarea. Amestecam. Acoperim cu un capac peste care punem o greutate astfel incat sa fie bine presati....Citeste continuarea
Paste cu pui si sos de smantana
Postat de: cristeena20 in Paste- Carnea de pui se marunteste, eliminand oasele , dar lasam pielea. Eu am folosit resturi de la un pui rotisat de ieri . - Ceapa o taiem julien, subtire si apoi ardeiul se taie si el...Citeste continuarea
Salată ROGVAIV ;)
Postat de: panacris in SalateRădăcinoasele se fierb separat. Aici ar fi un fel de ”frână” în a prepara această salată delicioasă;) Dar cu răbdare veți obține rezultate bune. Cartofii...Citeste continuarea
Pachetele cu prezunto
Postat de: cristeena20 in Aperitive / GarnituriPentur 4 bucati care sutn destul de mari, suficiente pentru doua persoane, avem nevoie de o foaie dreptunghiulara de foietaj care a fost in prealabil decongelata la temperatura camerei. Am...Citeste continuarea
Drob din vinete
Postat de: panacris in Aperitive / GarnituriCeapa se curăță, se toacă mărunt și se pune la călit în puțin ulei. O parte din cubulețele de vinete, preparate de astă toamnă (vinetele se curăță, se taie cubulețe și se...Citeste continuarea
Fursecuri pufoase cu scortisoara
Postat de: margo in PrajituriDin ingredientele de mai sus se framanta un aluat bine legat. Va fi un pic lipicios,dar se lucreaza cu masa si mainile infainate bine. Dupa ce s-a framantat bine aluatul, se intinde o foaie de...Citeste continuarea
Prajitura rapida cu banane
Postat de: Pungasa_Rogue in PrajituriSe da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Bananele se decojesc, se zdrobesc si se amesteca cu esenta de rom. Untul se bate spuma impreuna cu zaharul, apoi se adauga ouale, unul cate unul....Citeste continuarea
Varza alba acrita cu zarzare
Postat de: Pungasa_Rogue in Mancaruri de legumeSe taie varza marunt si se freaca cu sare. Se taie ardeiul si se adauga peste ea. Intr-un tuciulet se pune uleiul la incins, dupa care se adauga varza cu ardeiul. Se lasa asa 10-15 minute,...Citeste continuarea
Rulouri cu branza si leurda
Postat de: sufletista in LasagnaSosul de rosii -intr-o tigaie adaugam usutoiul tocat si lasam sa se caleasca putin dupa care adaugam ceapa tocata si lasam sa se caleasca pana devine transparenta,adaugam rosiile tocate impreuna...Citeste continuarea
Colastra din lapte de vaca cum se...
Postat de: Pungasa_Rogue in Cook and smileColastra din lapte de vaca cum se prepara Se pune apa intr-un tuci, apoi se adauga colastra strecurata. Se pune tuciul la foc si se amesteca prin el doar in momentul in care incep sa se...Citeste continuarea
Prajitura inteligenta
Postat de: mirela0911 in PrajituriSe separa ouale. Galbenusurile se mixeaza cu zaharul si zaharul vanilat pana obtinem o compozitie cremoasa si mai deschisa la culoare. Se adauga putin cate putin untul topit si racit, apoi faina...Citeste continuarea
Branza proaspata din lapte de vaca
Postat de: Pungasa_Rogue in Cook and smileSe strecoara laptele intr-o cratita si se incalzeste la 35˚C, dupa care se ia de pe foc si se adauga cheagul, se amesteca laptele, apoi se lasa sa se inchege timp de o jumatate de ora la loc...Citeste continuarea
Tiramisu reţetă originală
Postat de: gicuta69 in DulciuriTiramisu reţetă originală Mai intai am batut frisca lichida cu zaharul vanilat si am dat-o la frigider. Intr-un castron, am pus galbenusurile si am adaugat treptat zaharul pudra,...Citeste continuarea
Drob cu ciuperci
Postat de: sufletista in Aperitive / GarnituriCiupercile le curatam,spalam si le fierbem putin,le scurgem de apa. Intr-o tigaie calim putin ceapa tocata dupa care adaugam ciupercile si mai lasam sa se caleasca putin. Intr-un bol batem...Citeste continuarea
Tort cu jeleu de piersici
Postat de: sufletista in DulciuriBlat : mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam treptat zaharul si mixam pana se topeste, adaugam galbenusurile mixand bine dupa fiecare. Adaugam faina amestecata cu cacao si...Citeste continuarea
Paste bio cu nuci si scortisoara
Postat de: timea in PasteNe trebuie doar cateva minute sa pregatim aceasta mancare, deci e si practica nu doar sanatoasa. Fierbem pastele conform instructiunilor de pe ambalaj in apa cu putina sare, apoi...Citeste continuarea
Pateuri cu branza dulce
Postat de: dantes in DulciuriSe amesteca branza, zaharul si coaja de lamaie cu mixerul. Se intinde foaia de placinta si se taie in patrate de circa 6 centimetri, se pune pe fiecare patrat o lingura de branza se inpatureste...Citeste continuarea
Friptură/Ruladă de curcan
Postat de: ctlina in CurcanEu am cumparat-o cruda de la macelar- are un carnat si branza in mijoc, si este inconjurata de felii subtiri de bacon Incălziti untul intr-o tigaie profunda pe foc....Citeste continuarea
Budinca de paste cu branza si bezea
Postat de: cristinutanicolita in Mancare copiiIntr-o oala punem apa, adaugam un praf de sare si cand da in clocot punem pastele si lasam sa fiarba 10 min. Dupa fierbere punem pastele la scurs intr-o strecuratoare. Intr-un castron punem...Citeste continuarea
Mâncare de pui cu praz și cârnați
Postat de: panacris in Mancaruri cu carnePrazul curățat și tăiat rondele, se călește cu ceapa, deasemenea tăiată rondele în puțin ulei de măsline și apă. Pieptul de pui tocat mărunt se adaugă la amestecul de mai...Citeste continuarea
Chec cu nuca de cocos
Postat de: rocsi_1612 in DulciuriIntr-un bol punem doua albusuri, le mixam spuma cu praful de sare, adaugam lingura de zahar si nuca de cocos. In alt bol punem cele 3 oua intregi, cele doua galbenusuri si le batem spuma...Citeste continuarea
Pui cu legume si orez
Postat de: adnana25 in PuiSe curata legumele, se spala si se taie in bucati mai mari. Se pune ceapa la calit 2-3 minute in tigaie sau o oala, apoi se adauga morcovul si ardeiul, se adauga putina apa si se pune capacul...Citeste continuarea
Tarte dietetice cu ciuperci si...
Postat de: Valclaudia in Aperitive / GarnituriPreincalzim cuptorul la 180 grade. Curatam si spalam legumele si ciupercile. Ciupercile pleurotus se trec prin robot, ciupercile champinion se taie bucati. Tot bucati se taie si morcovul...Citeste continuarea
Placinta foietaj cu branza
Postat de: Moni_alex in DulciuriGalbenusurile se amesteca cu apa minerala,iaurtul, sarea si cele 400 g faina si se framanta pana rezulta un aluat elastic (daca este nevoie se mai adauga 1-2 linguri faina). Untul se framanta...Citeste continuarea
Prajitura Orzo cu nuci si glazura...
Postat de: Valclaudia in PrajituriPreincalzim cuptorul la 180 grade. Separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile spuma cu praful de sare. Galbenusurile le mixam cu zaharul si praful de copt stins in zeama de la...Citeste continuarea
Cartofi caramelizati la tigaie
Postat de: Valclaudia in Mancaruri de postCuratam legumele, le spalam sub jet de apa rece. Ceapa si ardeiul se taie bucatele si le pun la calit in tigaie, in 3 linguri de ulei. Adaugam si cartofii taiati pai, condimentam cu sare,...Citeste continuarea
Tarta sarata cu aluat brisé(facut...
Postat de: Adele in Aperitive / GarnituriFaza 1 :pentru inceput se pregateste aluatul, se ia untul rece de la frigider, se taie cuburi si se pune intr-un vas, se aduga faina, sarea si apa, se amesteca foarte bine si se framanta energic...Citeste continuarea
Varza calita cu frigarui si carnati...
Postat de: Constelatialeu in Mancaruri cu carneTocam varza marunt si o amestecam cu putina sare. Ceapa o curatam si o taiem marunt. Ardeiul il taiem cubulete mai mici. Punem intr-o cratita putin ulei, il lasam sa se incinga,apoi adaugam ceapa...Citeste continuarea
Prajitura cu capsuni
Postat de: Constelatialeu in DulciuriMai intai punem margarina si o topim, apoi o lasam la racit,nu de tot,cat sa fie inca lichida. Apoi spalam capsunile si le punem pe un servetel sa se absoarba apa. Separam albusurile de...Citeste continuarea
Desert rapid cu capsuni
Postat de: Constelatialeu in DulciuriPentru ca avem toate ingredientele la indemana treaba merge foarte repede. Doar smantana o mixam cu zahar farin si obtinem frisca. Intr-o cupa asezam capsuni taiate bucatele, o cupa de...Citeste continuarea
Ciorba cu perisoare
Postat de: Adele in CiorbeSe curata ceapa si se toaca cat mai marunt,se pune o oala pe foc cu putin ulei, se adauga ceapa si se caleste impreuna cu pancetta taiata cuburi. Dupa care se spala bine rosiile si ardelul se...Citeste continuarea
Prajitura Boema
Postat de: maginean in DulciuriAlbusurile se bat spuma tare cu zaharul. Galbenusurile se mixeaza pana se fac spuma adaugand pe rand praful de copt, sarea, uleiul si laptele. Se adauga la compozitia de albusuri iar la urma faina...Citeste continuarea
Pateuri cu spanac
Postat de: dantes in Aperitive / GarnituriSpalam bine frunzele de spanac le oparim si le tocam marunt. Punem intr-un vas ulei si cateii de usturoi si lasam pe foc pana cand acestia se rumenesc ii scoatem si adaugam spanacul bine scurs...Citeste continuarea
Spaghete cu vongole
Postat de: Adele in SpaghetePentru inceput se pune o oala incapatoare cu apa la fiert, se adauga o lingura de sare. Intr-o tigaie se pun 2 linguri de ulei si se lasa la incalzit se adauga catelul de usturi pisat, ardelul...Citeste continuarea
Tocanita de vitel
Postat de: raluca95 in VitaIncep prin a taia ceapa solzisori si carnea cubulete. Punem apa la fiert cu lingurita de vegeta si facem o supa falsa. Separat calim ceapa in 3/4 linguri de ulei de masline si cand s-a inmuiat...Citeste continuarea
Biscuiti dietetici cu tarate si...
Postat de: Valclaudia in DulciuriPreincalzim cuptorul la 180 grade. Spargem ouale intr-un bol incapator si adaugam iaurturile degresate. Peste iaurturi punem 3 linguri tarate de ovaz, 5 linguri fulgi de ovaz,1 lingura...Citeste continuarea
Supa dietetica cu pui,praz si...
Postat de: Valclaudia in SupeCuratam morcovii, ii spalam si ii taiem rondele. Ii punem la fiert in apa cu putina sare. Adaugam prazul spalat sub jet de apa rece si taiat tot rondele, apoi mixul din boabe de piper....Citeste continuarea
Ciorba de gaina cu gulioare
Postat de: mihaelar63 in Supe/CiorbeTacamurile de gaina bine curatate si spalate se pun la fiert in apa cu sare. Legumele se curata, se spala si se toaca cuburi. Intai se pune la calit ceapa si morcovul, se...Citeste continuarea
Bomboane Raffaello 2
Postat de: Mihaela11_jo in DulciuriAlunele de padure nesarate se prajesc intr-o tigaie antiaderenta. Amestecam nuca de cocos cu laptele condensant si lasam 15 minute pentru ca nuca sa absoarba laptele. Se modeleaza bile din...Citeste continuarea
Rulada cu mere si budinca de vanilie
Postat de: GeorgianaGrigorescu in PrajituriMai intai dam merele pe razatoare si le calim cu zaharul si scortisoara pana nu mai sunt zemoase. Facem budinca din praful din plic 400 ml lapte si 2 linguri de zahar conform indicatiilor de pe...Citeste continuarea
Snickers
Postat de: GeorgianaGrigorescu in PrajituriPentru blat: se bat albusurile spuma, se adauga zaharul si se bate in continuare pana se topeste. Se adauga nuca macinata, praful de copt si amidonul, amestecand usor. Intr-o tava punem hartie...Citeste continuarea