Cartofi noi cu muschiulet Montana si sos de smantana

de mihaelar63 in Salate, 5 Iun 2015 | 4436 vizualizari

 

O salata consistenta cu cartofi noi. Se poate servi atat cald cat si rece. Se prepara foarte usor si rapid.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi noi
  • 300 g muschiuelet Montana
  • 100 ml ulei masline
  • sare
  • piper
  • 1 legatura mica de patrunjel verde
  • salata verde creata, ardei rosu - pentru decor
sos :
  • 200 ml smantana slaba
  • 2 linguri hrean razuit/pasta hrean din comert
  • 2 lingurite mustar cu boabe intregi
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi noi cu muschiulet Montana si sos de smantana:

  1. Cartofi noi se pun sa stea in apa calduta o ora. Se curata cu un buretel de spalat vasele (pe care-l folositi doar in acest scop).
  2. Cartofii bine spalati se pun la fiert in apa cu sare si cu coditele de la patrunjel. Vor fierde repedein maximum 15 minute.
  3. Scurgeti apa de pe cartofi si dupa ce se racesc suficient sa-i puteti manipula se taie in rondele nu foarte subtiri.
  4. Amestecati rondelele de cartofi cu ulei de masline si restul de patrunjel tocat.
  5. Feliati muschiuletul afumat si picant in felii subtiri. Daca doriti puteti praji feliile de mezel.
  6. Preparti sosul amestecand smantana cu hrean, mustar si sare.
  7. Taiati salata verde fideluta. Taiati ardeiul rosu cuburi mici.
  8. Asezati cartofii pe un platou mare. Asezati musciuletul pe margini si centru. Puneti sosul deasupra cartofilor. Decorati cu salata verde si ardei rosu.
  9.  Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

Muschiulet Montana - din carne de porc, cea mai fina textura si cel mai rafinat gust cu condimente naturale, piper, boia de ardei dulce, cimbru, usturoi si sare, tinut in bait circa 7 zile, afumat clasic cu lemn de esenta tare, circa 3 zile.

2

Puteti servi preparatul atat ca si aperitiv cat si ca fel principa, fiind consistent .

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi noi cu muschiulet Montana si sos de smantana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana - Reteta pentru un aluat perfect

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Reteta de tarta aperitiv