Prajitura cu frisca si ricotta fara coacere

de raluca95 in Dulciuri, 5 Iun 2015 | 5781 vizualizari

 

Stiti momentul acela cand aflat ca aveti musafiri cu o seara inainte si nu aveti timp sa pregatiti nimic? cam asa mi s-a intamplat mie..

 

INGREDIENTE

  • 400 g biscuiti
  • 180/200 g margarina sau unt
  • 500 ml smantana pentru frisca indulcita
  • 250 g ricotta
  • 50 g fulgi de nuca de cocos
  • 1 lingura de zahar pudra
  • un praf de sare
  • 80 g ciocolata
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu frisca si ricotta fara coacere:

Mai intai ne ocupam de forma de copt, care trebuie sa fie cu peretii detasabili pe care ii tapetam bine cu folie alimentara (eu am folosit o farfurie pe care am pus doar "peretii" de la tava) . Apoi, intr-un blender, maruntim biscuitii pana au consistenta unui pesmet mare topim untul/margarina si il turnam peste biscuiti si amestecam din nou, pana biscuitii absorb tot.

Punem biscuitii in forma de copt si apasam foarte bine cu un pahar cu fundul plat, astfel incat blatul de biscuiti sa fie uniform si foarte bine legat si dam la frigider. Intr-un bol batem 420 ml de frisca tare si adaugam ricotta, lingura de zahar pudra, cocosul si un praf de sare si omogenizam bine (frisca mea s-a batut foarte bine asa ca nu am mai adaugat intoritor de frisca, daca frisca nu se bate tare puteti sa adaugati un intaritor).

Scoatem tava de la frigider si punem peste compozitia obtinuta, nivelam si dam din nou la frigider pentru 2/3 ore (eu l-am lasat peste noapte).

Cei 80 de ml de smantana de frisca nebatuta ii punem intr-o craticioara cu fundul dublu impreuna cu ciocolata si amestecam pana se omogenizeaza si lasam sa se raceasca la temperatura camerei. Scoatem prajitura, "dam jos peretii" si punem sosul de ciocolata deasupra si putem servim. Pofta buna! :D

TIPS-URI

1

puteti adauga si esenta de vanilie in compozitia de frisca si ricotta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu frisca si ricotta fara coacere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

Ciorbă de legume acrită cu zeamă de varză - Rețeta gustoasă și răcoritoare

pe 31.12 la 10:09

Ruladă cu cremă de ciocolată și caramel - Desertul rapid și delicios de casă

pe 30.12 la 15:13

Buturuga cu crema de castane - Reteta delicioasa fara zahar

pe 28.12 la 22:08

Buturuga Padurea neagra - Reteta dietetica si usoara

pe 28.12 la 21:41

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Rulouri cu mou de ciocolata