Stiti momentul acela cand aflat ca aveti musafiri cu o seara inainte si nu aveti timp sa pregatiti nimic? cam asa mi s-a intamplat mie..
Mai intai ne ocupam de forma de copt, care trebuie sa fie cu peretii detasabili pe care ii tapetam bine cu folie alimentara (eu am folosit o farfurie pe care am pus doar "peretii" de la tava) . Apoi, intr-un blender, maruntim biscuitii pana au consistenta unui pesmet mare topim untul/margarina si il turnam peste biscuiti si amestecam din nou, pana biscuitii absorb tot.
Punem biscuitii in forma de copt si apasam foarte bine cu un pahar cu fundul plat, astfel incat blatul de biscuiti sa fie uniform si foarte bine legat si dam la frigider. Intr-un bol batem 420 ml de frisca tare si adaugam ricotta, lingura de zahar pudra, cocosul si un praf de sare si omogenizam bine (frisca mea s-a batut foarte bine asa ca nu am mai adaugat intoritor de frisca, daca frisca nu se bate tare puteti sa adaugati un intaritor).
Scoatem tava de la frigider si punem peste compozitia obtinuta, nivelam si dam din nou la frigider pentru 2/3 ore (eu l-am lasat peste noapte).
Cei 80 de ml de smantana de frisca nebatuta ii punem intr-o craticioara cu fundul dublu impreuna cu ciocolata si amestecam pana se omogenizeaza si lasam sa se raceasca la temperatura camerei. Scoatem prajitura, "dam jos peretii" si punem sosul de ciocolata deasupra si putem servim. Pofta buna! :D
1
puteti adauga si esenta de vanilie in compozitia de frisca si ricotta.