Pasca cu aluat de cozonac

de Bucataras Medi in Dulciuri, 6 Iun 2015 | 4317 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 120 g zahar
  • 250 ml lapte caldut
  • 50 g unt topit si 50 ml ulei
  • 2 galbenusuri
  • 25 g drojdie proaspata
  • coaja de la o lamaie
  • 1 praf de sare
  • Pentru umplutura
  • 400 g branza de vaci
  • 2 oua
  • 2-3 linguri cu zahar
  • 100 g stafide
  • 3 linguri gris
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 1 fiola esenta de rom
  • Mai avem nevoie de
  • fulgi de migdale
  • 1 ou pentru uns pasca
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasca cu aluat de cozonac:

Este indicat ca ingredientele sa fie la temperatura camerei.
Preparare maia
Dizolvam drojdia in laptele caldut(nu fierbinte!!!).Folosim circa 50-75 ml lapte.Adaugam 1-2 linguri de faina si una de zahar si amestecam.
Lasam la crescut 10-15 min sau pana isi dubleaza volumul.
Cernem faina.
Peste faina cernuta punem maiaua crescuta,apoi galbenusurile,sarea si coaja de lamaie.
Punem zaharul in laptele caldut si amestecam pana cand se dizolva zaharul.
Turnam laptele putin cate putin si amestecam.
Daca aluatul este mai tare atunci mai putem pune lapte.
Adaugam treptat untul topit si apoi racorit.Amestecam.
Putin cate putin adaugam si uleiul astfel incat sa se incorporeze cat mai bine in aluat.
Framantam.
Aluatul rezultat trebuie sa fie un pic moale si lipicios.
Acoperim vasul in care am framantat aluatul cu un prosop de bucatarie si il dam la cald ,la crescut pentru circa 1 ora.
In acest timp ne ocupam de umplutura.
Batem bine ouale.
Amestecam branza de vaci cu(rand pe rand si amestecam de fiecare data) ouale,zaharul,zaharul vanilat,esenta de rom,coaja de lamaie,grisul si stafidele.
Cand aluatul este gata crescut il scoatem pe masa de lucru infainata si il impartim in doua.
O parte este pentru baza pascai iar cealalta parte o impartim la randul ei in 3 si formam 3 snururi pe care le impletim ca aici......http://mmihalache.blogspot.ro/2015/05/paine-cu-oua-fierte.html
Intr-o tava rotunda,cu diametrul de 30 cm,punem hartie de copt apoi asezam aluatul pe fundul tavii intanzandu.l cu ajutorul degetelor.Intepam aluatul cu o furculita din loc in loc pentru a nu da voie aluatului sa creasca foarte mult la copt.
De jur -imprejurul tavii asezam snurul impletit.
Umplem cu amestecul pe care l.am "confectionat" mai sus.Batem bine un ou cu care ungem pasca.Presaram fulgi de migdale.Dam pasca la cuptorul preincalzit la 180 grade timp de 45-50 min pana ce se rumeneste frumos si este bine facuta.(facem testul scobitorii).Lasam sa se raceasca si apoi putem felia.

    Este aromata, pufoasa,cu multa branza asa cum imi place mie.....ce mai.....este grozav de buna! Pofta buna! Sursa de inspiratie..... http://www.jamilacuisine.ro/pasca-cu-aluat-de-cozonac-reteta-video/

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasca cu aluat de cozonac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pască cu aluat fără frământare și umplutură de brânză dulce - Rețeta delicioasă de casă

ieri la 10:54

Salată cu cartofi dulci și gorgonzola - Rețeta ușoară și savuroasă

ieri la 10:24

Negresa cu mere - Delicioasa si usor de facut

de oanapl 8

pe 06.04 la 20:46

Biscuiți cu migdale - Crocanți și delicioși

pe 04.04 la 11:47

Drob de pui - Rețeta simplă și savuroasă pentru masa de Paște

pe 04.04 la 11:30

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pasca cu smantana