Clatite pufoase reteta
O reteta de clatite pufoase, care raman moi si bune si a doua zi.
Clatite pufoase reteta
Dizolvam drojdia in laptele caldut, impreuna cu zaharul. Zaharul si laptele caldut vor activa drojdia. Adaugam faina cernuta, praful de sare si ouale. Amestecam bine totul. Adaugam apa minerala si amestecam bine, sa nu ramana cocoloase. Lasam compozitia sa dospeasca o ora. Apoi daca aluatul e prea gros se mai poate adauga apa minerala. Incingem tigaia unsa cu putin ulei si turnam un polonic din aluatul de clatite. Rotim tigaia, sa curga aluatul pe toata suprafata tigaii. Prajim la foc mare. Avem grija sa nu se arda, se prajesc repede. Intoarcem si pe partea cealalta si lasam sa se prajeasca frumos. Procedam la fel, pana terminam aluatul. Mie mi-au iesit 15 clatite. Le umplem dupa preferinte: gem, branza, ciocolata si frisca. Raman la fel de bune si a doua zi. Nu se intaresc, raman pufoase.
Cel mai bun aluat de clatite. Pofta mare!