Ce bune sunt.....
Termenul Yakitori (焼き鳥 denumeste frigaruile japoneze preparate din carne de pui. Ele se pot prepara cu bucatele de carne sau cu organe, fripte pe gratar. Exista varianta servirii lor cu sos preparat din sake, mirin (vin japonez din orez), sos de soia si zahar.
Taiati carnea in bucatele de 2-3 cm.
Puneti carnea taiata intr-un castron, adaugati vinul, sosurile de soia, catelul de usturoi pisat, uleiul si zaharul.
Amestecati si puneti la rece 1 ora.
Dupa ce carnea a marinat, se infig in frigari bucatelele de carne.
Puneti frigaruile cu sosul lor intr-o tigaie antiaderenta si le prajiti 2-3 minute pe fiecare parte- trebuie sa se coloreze bine. Puteti adauga un pic de ulei daca este nevoie.
Presarati susan.
Serviti cald.......
Puteti sa adaugati ca garnitura :
- Orez -reteta aici
- Taietei- Nouilles chinezesti
- Orez Cantonez- Chinezesc
In acelasi timp am facut Frigarui Tsukune teriyaki - reteta aici
Pofta Buna !!!!!
1
marinati carnea cruda la rece 1 ora