Aceasta reteta a iesit accidental asa, testand slow cooker-ul Crock-Pot 4.7 l Digital, dar rezultatul final a fost peste asteptarile mele, de bun. Am vrut sa fac ficat de pui in sos, insa am setat un timp prea mare de preparare si in plus de asta am ales sa fragezesc ficatul de pui, in lapte. Insa ma bucur ca am descoperit o reteta buna de pate.
Spalam si curatam bine ficatul de pui, apoi il scufundam in lapte si il lasam asa aproximativ 30 de minute.
Ungem vasul slow cooker Crock-Pot 4.7 l Digital cu ulei si unt, apoi asezam in el, ficatul de pui bine scurs.
Presaram condimente, sarea si zaharul deasupra si amestecam bine ficatul din vas, sa se condimenteze uniform.
Adaugam si foile de dafin, usturoiul curatat si tocat rondele conectam aparatul la sursa de curent si setam modul de preparare SLOW, pentru un timp de doua ore.
In timpul prepararii, datorita aburilor care se formeaza, rezulta mult lichid in vas.
De aceea ficatul de pui s-a pasat, mai ales ca a fost si fragezit in lapte.
Dupa expirarea timpului de preparare la aparat, trecem ficatul prin blender, pana devine o pasta omogena.
Il mixam apoi impreuna cu mascarponele, mai asezonam gustul, daca mai este cazul, cu sare si piper si il putem servi cu bucati de gogosar murat.
Spor si pofta buna!