Pate din ficat de pui preparat la slow cooker Crock-Pot

de Merisor in Slow Cooker, 5 Iun 2015 | 5035 vizualizari

 

Aceasta reteta a iesit accidental asa, testand slow cooker-ul Crock-Pot 4.7 l Digital, dar rezultatul final a fost peste asteptarile mele, de bun. Am vrut sa fac ficat de pui in sos, insa am setat un timp prea mare de preparare si in plus de asta am ales sa fragezesc ficatul de pui, in lapte. Insa ma bucur ca am descoperit o reteta buna de pate.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg ficat de pui
  • 250 ml lapte
  • 2 linguri ulei de masline
  • 50 gr unt
  • 250 gr mascarpone
  • un praf piper
  • un praf cimbru
  • un praf busuioc
  • 1/2 lingurita boia de ardei iute
  • 1/2 lingurita boia de ardei dulce
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • 5-6 catei de usturoi
  • 2 foi dafin
  • Pentru servit:
  • bucati de gogosar murat
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pate din ficat de pui preparat la slow cooker Crock-Pot:

Spalam si curatam bine ficatul de pui, apoi il scufundam in lapte si il lasam asa aproximativ 30 de minute.

Ungem vasul slow cooker Crock-Pot 4.7 l Digital cu ulei si unt, apoi asezam in el, ficatul de pui bine scurs.

Presaram condimente, sarea si zaharul deasupra si amestecam bine ficatul din vas, sa se condimenteze uniform.

Adaugam si foile de dafin, usturoiul curatat si tocat rondele conectam aparatul la sursa de curent si setam modul de preparare SLOW, pentru un timp de doua ore.

In timpul prepararii, datorita aburilor care se formeaza, rezulta mult lichid in vas.

De aceea ficatul de pui s-a pasat, mai ales ca a fost si fragezit in lapte.

Dupa expirarea timpului de preparare la aparat, trecem ficatul prin blender, pana devine o pasta omogena.

Il mixam apoi impreuna cu mascarponele, mai asezonam gustul, daca mai este cazul, cu sare si piper si il putem servi cu bucati de gogosar murat.

Spor si pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pate din ficat de pui preparat la slow cooker Crock-Pot" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura de post cu gem de prune si nuci