Panna cotta cu Green Sugar, dulceata si jeleu de capsuni

de simona72 in Dulciuri, 6 Iun 2015 | 3678 vizualizari

 

Asa nehotarata si pofticioasa ca mine mai rar:)) Am facut o dulceata buna de capsuni in amestec cu zmeura, aromatizata cu menta si lamaita. Gustand cad din dulceata cand din jeleu nu m-am putut hotarat care este mai buna...asa ca am pus cate putin din fiecare:)))
La panna cotta am folosit green sugar, iar daca doriti puteti sa folositi atat la dulceata cat si la jeleu green sugar. Fiind un inlocuitor al zaharului, facut din stevie cu zero calorii si indice glicemic, merge de minune atat in diete alimentare cat si celor care sufera de diabet.

 

INGREDIENTE

  • pentru panna cotta:
  • 200 ml smantana pt frisca
  • 200 ml lapte
  • 6 pliculete green sugar
  • 1 plic gelatina(10 gr)
  • 50 ml apa rece
  • 2 linguri sirop de menta
  • pentru dulceata:
  • 1 kg capsuni proaspete
  • 250 gr zmeura congelata
  • 2-3 crengute de menta proaspata si lamaita
  • 400 gr zahar gelifiant
  • pentru jeleul de capsuni:
  • 500 gr capsuni proaspete
  • 1 anason stelat
  • 4-5 cuisoare
  • 1 baton scortisoara
  • 150 gr zahar brut
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Panna cotta cu Green Sugar, dulceata si jeleu de capsuni:

Dulceata am facut-o cu o zi inainte in felul urmator: se spala capsunile, se inlatura codita si se pun la scurs sa se zvante de apa. Fructele mele fiind mari le-am taiat in jumatati si sferturi.Zmeura am lasat-o sa se dezghete si am lasat-o putin la scurs. Am pus fructele intr-o craticioara(de preferat cu fund dublu), am adaugat zaharul gelifiant, frunzele de menta si lamaita. Am pus capac peste craticioara si am lasat-o deoparte 30 minute. Am pus pe foc, am indepartat capacul si am lasat sa fiarba 6 minute la foc mic. Am pus dulceata fierbinte(fara a inlatura frunzele, pentru a se infuza cat mai mult si a aroma bine dulceata) in borcan steril si am acoperit cu capac. Dupa ce s-a racit am pus dulceata in frigider.

Pentru jeleu: capsunile spalate si curatate de codite, le-am pus intr-o craticioara. Am adaugat 3-4 linguri apa, zaharul si mirodeniile. Am pus vasul pe foc si am lasat sa fiarba 5-8 minute. Am "cules" cu grija toate mirodeniile puse la inceput, batonul de scortisoara, anasonul si cuisoarele. Continutul fierbinte l-am pasirat bine la robotul de bucatarie sau puteti folosii robotul vertical. Am lasat sa se racesaca si am dat la frigider jeleul.

Pentru panna cotta: am pus smantana pentru frisca, laptele si green sugar intr-o craticioara. Am pus pe foc craticioara, am amestecat mereu cu un tel, iar cand a ajuns la punctul de fierbere am dat-o deoparte. Gelatina am pus-o in apa rece la hidratat pentru 5-10 minute. Am adaugat putin sirop rece de menta peste gelatina, am amestecat si am pus-o peste amestecul fierbinte de lapte si smantana. Am amestecat cu telul pana gelatina s-a dizolvat. In pahare/cupe asezate inclinat intr-o tava, am pus compozitia de panna cotta. Am dat la frigider pentru 1 ora. Dupa ce panna cotta s-a inchegat, am pus 2-3 linguri de dulceata, apoi am complectat cu jeleu. Am dat paharele la frigider pentru inca 10-15 minute, apoi am servit cu o mareeee pofta:)) Sa va fie de bine!!

TIPS-URI

1

din cantitatile date atat la dulceata cat si la jeleu, va ramane o cantitate considerabila

2

daca doriti un jeleu foarte fin puteti sa-l strecurati printr-o sita

Daca ti-a placut reteta noastra "Panna cotta cu Green Sugar, dulceata si jeleu de capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Panna Cotta