Curatam ceapa verde,morcovul si ardeiul gras, le spalam sub jet de apa rece.
Ceapa se toaca arunt, morcovul se taie rondele iar ardeiul il taiem bucatele, apoi le punem la sotat pentru 4-5 minute in 2-3 linguri ulei de masline.
Adaugam ciupecile de la congelator (nu am mai avut timp sa le dezghet), asezonam cu sare si piper dupa gust,punem 1,5l apa rece in oala si lasam sa fiarba la foc potrivit ciorba.
Dupa cca 20 minute adauga pasta de ardei si rosiile trecute prin robot,lasam pana da ciorba din nou in clocot.
Adaugam orezul clatit in apa rece si lasam la fiert ciorba pana fierbe si orezul.
Stingem focul, presaram verdeata proaspat tocata, acoperim din nou oala sa se intrepatrunda aromele iar dupa cca 10 minute portionam in farfurii si servim.
Pofta buna!