Desi este foarte cald m-am incumetat sa fac pulpite pane cu salata verde.In circa o jumatate de ora sunt bune de servit.
Intai se condimenteaza pulpitele de pui cu sare,piper mozaic si piper cayenne.
In trei castronele sau farfurii late se impart oul,faina si pesmetul.
Untul sau uleiul se incing in tigaie.
Pulpitele se dau intai prin faina,apoi prin ou iar pe urma prin pesmet si se pun in tigaia cu unt sau ulei.
La interval de cateva minute,la foc mediu,se intorc de pe o parte pe alta ,pana devin aurii.
Cand sunt gata se servesc calde alaturi de o garnitura preferata de voi si o salata asemenea aleasa dupa preferinta.
1
Eu am folosit piper mozaic si cayenne.
2
A se urma pasii:intai faina,apoi ou,apoi pesmet.
3
Daca nu aveti imediat timp sa mancati ,se pun intr-o forma termorezistenta la cuptor la 100 ° C pentru cateva minute.
4
Piperul Cayenne Piperul Cayenne se obtine prin macinarea fina a ardeilor iuti, gata uscati. Acesta are un gust tipic, usor afumat, amarui delicat. Intreaga aroma este bineinteles una foarte picanta. De aceasta are grija substanta naturala Capsaicin, care se regaseste in cantitate substantiala in ardeii iuti de culoarea focului dogoritor. Se stie despre aceasta substanta ca actioneaza asupra receptorilor de durere si de caldura ai pielii si ai mucoaselor. Odata cu temperatura ridicata din corp se arde si o cantitate relativ mare de calorii, care in mod contrar, aveau grija sa formeze rezerve de grasimi.-Sursa:Gradina mea.ro