Este prima data cand fac aceasta prajitura..... ce buna este facuta de casa si ce amintiri din copilarie.....
Ingrediente aluat:
Garnitura:
Sirop:
Pregatim maiaua: facem un amestec din drojdie, 2-3 linguri de lapte, o lingura de zahar si 2 linguri de faina. Lasam sa-si dubleze volumul .
In castronul unde formam aluatul punem faina, maiaua, zaharul, ouale, sarea si zaharul vanilat.
Turnam laptele caldut pana se incorporeaza tot. La final adaugam uleiul si framantam cca 10-15 minute. Lasam la dospit cam 2 ore.
Eu am folosit masina de paine- program aluat. Intre timp preparati frisca - puneti-o la rece si siropul- lasati-l sa se raceasca.
Garnitura:
Intr-o cratita mica punem gelatina in 3 linguri de apa rece si o lasam sa se umfle 3 minutes.
Punem apoi la foc mic si mestecam pana cand gelatina s-a dizolvat bine.
Mixam smantana intai usor, apoi la viteza mai mare cat sa se intareasca un pic. Adaugam zaharul pudra si vanilat si mixam in continuare pana obtinem textura dorita de frisca.
Adaugam gelatina, se amesteca si se rezerva la rece.
Sirop:
Puneti apa cu zaharul la foc mic pana la diluarea zaharului, luati de pe foc si adaugati romul.
Lasati sa se raceasca.
Cand aluatul est gata umpleti cu o lingura formele- 2 linguri bune in fiecare forme sau le umpleti pe trei sferturi. Lasam aluatul la crescut 15-20 minute si in forme.
Coacem savarinele la 200 de grade pentru 20-25 de minute. Scoateti din cuptor si lasati sa se raceasca bine.
Le intoarcem si taiem un capacel (nu-l taiati complet) . Scufundam bine fiecare savarina in sirop timp de 30 de secunde.
Cand sunt bine imbibate , umpleti cu frisca cu ajutorul unui posh si ornati cu dulceata pe capacel.
Pofta buna !!!!!
1
nu taiati capacelul cimplet