prajitura preparata din capsunile ramase de la capsunata mentolata postata la inceputul saptamanii
Pandispan:
Sirop:
Jeleul de capsuni:
Pentru decor:
Preincalzim cuptorul la 180 grade.
Separam albusurile de galbenusuri.
Albusurile se bat spuma u un praf de sare.
Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana isi dubleaza volumul.
Adaugam rand pe rand cele 7 linguri apa minerala, apoi alternativ incepem sa ncorporam faina si albusurile batute spuma (cate o lingura de faina, apoi una de albusuri, si tot asa pana epuizam toata cantitatea). Operatia asta o facem folosind o lingura din lemn, nu cu mixerul pentru ca riscam sa ne iasa aerul din spuma de albusuri iar pandispanul n va creste frumos...
Ungem tava cu ulei, apoi o tapetam cu faina si turnam compozitia in tava. Dupa ce o nivelam uniform , dam tava la copt pana trece testul cu scobitoarea.
Scoatem tava din cuptor, lasam blatul sa se raceasca in tava si preparam siropul dupa cum urmeaza:
-punem apa cu zaharul intr-un ibric, lasam sa se topeasca cristalele de zahar si luam ibricul de pe foc;
-adaugam esenta de vanilie, amestecam;
-cu acest sirop (lasat la racorit), insiropam intreaga suprafata a blatului din tava (pentru aceasta operatie folosim o lingura, sa putem repartiza uniform siropul pe intreaga suprafata a prajiturii)
Jeleul il preparam astfel:
- fructele scurse de sirop se trec prin robot;
- punem 400ml. apa intr-o craticioara la foc mic, adaugam fructele pasate;
- diluam amidonul in 100 ml apa rece;
- cand amestecul de pe foc clocoteste, turnam amidonul dizolvat si amestecam in continuu pana se ingroase ca o budinca;
- asa fierbinte il turnam peste prajitura din tava, lasam la racorit,apoi decoram cu fulgi de ciocolata si perle din zahar
Lasam prajitura sa se raceasca, portionam si servim.
Pofta buna!