A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Fasole batuta

Postat de: mena29 in Mancaruri de post

Am pus fasolea de sara pana dimineata la inmuiat. Am scurs a doua zi apa de pe ea,am pus-o intr-o oala si am acoperit-o cu apa rece.Am pus-o la fiert.Cand a dat apa in clocot,am aruncat apa de pe...Citeste continuarea

Oua posate in sos de rosii

Postat de: robert_badica in Aperitive / Garnituri

Mai intai incepem cu ceapa verde, pe care o curatam si o tocam fin. Ceapa alba, o curatam de coaja si o tocam felii subtiri. Intr-o cratita punem un strop de ulei si adaugam cepele tocate. Lasam...Citeste continuarea

Tort cu branza de vaci,frisca si...

Postat de: mena29 in Dulciuri

Am folosit o tava cu diametrul de 26 cm. Prima data am pornit cuptorul sa se incalzeasca la 180 grade. La blat am mixat bine ouale cu zaharul si prafu de sare, am adaugat untul moale la...Citeste continuarea

Costite de miel la gratar

Postat de: ctlina in Mancaruri cu carne

Marinati costitele cu uleiul de maslina, sarea si piperul. Pregatim untul de usturoi. Curatati usturoiul. Mixati usturoiul cu untul si patrunjelul. Incingeti gratarul. Puneti costitele si...Citeste continuarea

Prajitura cu Nutella si frisca

Postat de: Dea_Dea in Prajituri

Blat: Albusurile le batem cu praful de sare pana se fac spuma, adaugam zaharul si mixam pana devin lucioase. Se adauga galbenusurile frecate cu ulei iar la final adaugam faina amestecata cu praful...Citeste continuarea

Sirop de soc

Postat de: gicuta69 in Sirop / Compot

  Florile de soc le scufundam in apa rece, le lasam la scurs, apoi le rupem coditele. Punem apa si zaharul intr-o oala mai mare (6 litri), o asezam   pe foc si o incalzim pana ce...Citeste continuarea

Clatite cu branza de vaci,afine si...

Postat de: gurita_ta2005 in Dulciuri

Faina se pune intr-un bol inalt, in mijloc se pune oul si albusul si zaharul. Se amesteca cu un tel, se adauga laptele pana se subtiaza compozitia, adaugam si esentele si un strop de ulei....Citeste continuarea

Ciocanele de pui la cuptor

Postat de: Alepaty in Mancaruri cu carne

Mod de preparare :  Am trecut ciocanelele sub un jet de apa rece, le-am pus pe un servetel uscat pana am amestecat toate condimentele. Intr-o punga de copt care se gasesc la DM, se pun...Citeste continuarea

Biscuiti cu busuioc si cimbru

Postat de: Oana in Prajituri

Amestecati intr-un bol incapator faina cu praful de copt, turmericul, busuiocul si cimbrul, zaharul si un praf de sare Topiti untul si amestecati-l separat cu...Citeste continuarea

Chiftelute de dovlecei cu verdeturi...

Postat de: Oana in Mancaruri de legume

Taiati dovleceii cuburi, ceapa si usturoiul in bucati de 2 cm si puneti-le pe toate in tocatorul Breville. Mixati pana obtineti o pasta. Puneti mixul intr-o sita...Citeste continuarea

Inghetata cu capsuni

Postat de: privatelaura in Dulciuri

Pregatim cateva cupe din sticla/plastic sau forme pentru inghetata. Spalam si curatam capsunile. Pe cele mai coapte, le punem la blender, oprind cateva intregi pe care sa le strecuram in...Citeste continuarea

Tort cu crema de ciocolata si capsuni

Postat de: merisor67 in Torturi

Pentru blat , separam albusurile de galbenusuri si presaram cate putina sare peste ambele. Mixam albusurile spuma, apoi adaugam treptat zaharul, pe care l-am rasnit mai intai. Adaugam pe...Citeste continuarea

Briose cu afine

Postat de: randia in Prajituri

Preincalzeste cuptorul la 180 grade C. Amesteca intr-un bol incapator faina, zaharul si praful de copt. Adauga peste faina si restul ingredientelor, fara coacaze: oua, ulei, lapte dulce,...Citeste continuarea

Salata cu broccoli si quinoa

Postat de: andaoana in Salate

Quinoa o spalam in apa rece putin si o punem la fiert intr-o oala cu 3 cesti de apa si sare, o lasam sa fiarba 10 minute , dupa care o acoperim cu capacul si o mai lasam 10 minute . O strecuram si...Citeste continuarea

Ardei umpluti cu orez si legume la...

Postat de: Oana in Mancaruri de post

amestecati intr-un bol ceapa taiata cubulete, morcovii rasi, ciupercile taiate cubulete si orezul spalat in mai multe ape condimentati dupa gust cu sare si...Citeste continuarea

Rubarba cu jeleu de sampanie si...

Postat de: andaoana in Dulciuri

Curatati tijele de la rubarba si indepartati frunzele. Frunzele de rubarba nu sunt bune de mancat. Intr-o oala puneti cam 500 ml apa si cand da in clocot adaugati rubarba si coaja de lamaie...Citeste continuarea

Guguluf cu capsuni si ciocolata alba

Postat de: andreea91 in Dulciuri

In bolul de la mixer adaugam ouale cu praful de sare si batem bine pt circa 2 minute ,apoi treptat adaugam zaharul si lasam sa bata pt 10 minute la viteza maxima pt a dubla volumul compozitiei,...Citeste continuarea

Oua in cuib de ciuperci cu carne

Postat de: simona72 in Porc

Spalam ciupercile si le lasam la scurs intr-o strecuratoare. Incingem o tigaie wok adaugam 1-2 linguri ulei de masline si punem ciupercile la foc iute. Agitam tigaia(in loc de a amesteca cu...Citeste continuarea

Iaurt cu piure de capsuni si Green...

Postat de: dantes in Retete diabetici

Amestecam intr-o cana laptele de cocos,iaurtul degresat si 4 pliculete de Green sugar si o punem in frigider doua ore. Punem peste capsuni 2 plicuri de indulcitor green sugar si le pasam cu o...Citeste continuarea

Friptura la tava cu ciuperci si...

Postat de: reisnaor_2006 in Porc

      Carnea am impartit-o in trei bucati fiecare.Intr-o tava am pus fiecare bucata sarata si piperata,am stropit cu ulei de masline,vin si am turnat cana de apa.Tava am...Citeste continuarea

Supa crema de linte cu afumatura-...

Postat de: Oana in Supe

Curatati legumele si taiati-le cuburi Spalati lintea in mai multe ape si lasati-o la inmuiat in apa rece cel putin jumatate de ora Puneti 3...Citeste continuarea

Cartofi aurii cu carne de la garnita

Postat de: gicuta69 in Porc

        Cartofii se curata de coaja, se taie in bucati potrivite si se spala bine.Ii punem intr-o oala cu un praf de sare la fiert si ii fierbem doar pe...Citeste continuarea

Prajitura cu lemon curd si jeleu de...

Postat de: simona72 in Retete diabetici

Pentru blat: se separa albusurile de galbenusuri, se mixeaza albusurile cu un praf de sare si Green Sugar pana obtinem o bezea consistenta. Se adauga galbenusurile, pe rand, mixand dupa...Citeste continuarea

Prajitura cu capsuni si crema de...

Postat de: reisnaor_2006 in Prajituri

      Albusurile se separa de galbenusuri.Cu ajutorul mixerului, albusurile se bat spuma. Cand sunt aproape gata, se toarna pe rand, in ploaie, cele 5 linguri de zahar si...Citeste continuarea

Ceafa de porc in sos de smantana cu...

Postat de: gurita_ta2005 in Porc

Ceafa de porc se condimenteaza pe ambele parti si se stropeste cu ulei de masline,se seteaza la functia Fry cam 5 minute se lasa pe o parte dupa care intoarcem carnea si mai lasam cateva minute la...Citeste continuarea

Tort ceas

Postat de: GeorgianaGrigorescu in Torturi

Pentru blat mixam albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam in continuare pana se topeste .Frecam bine galbenusurile cu uleiul, apoi le adaugam peste albusuri.Amestecam faina cu...Citeste continuarea

Tarta cu legume

Postat de: simona72 in Aperitive / Garnituri

Pentru aluat: ca de obicei l-am facut la masina de paine, iar ingredientele au fost puse in masina in ordinea scrisa mai sus la ingrediente. Am intins aluatul pe masa de lucru/folie de silicon...Citeste continuarea

Tort rulada cu crema ganache si bezele

Postat de: Sim0naWorld in Torturi

Cu o zi inainte am pregatit bezelele si crema ganache. Pentru bezele am procedat astfel: am pornit cuptorul la cea mai mica putere pentru a se incalzi. Pe aragaz am pus un vas cu apa...Citeste continuarea

Bezele trandafiri

Postat de: Sim0naWorld in Dulciuri

Am pornit cuptorul la cea mai mica putere pentru a se incalzi. Pe aragaz am pus un vas cu apa pentru bain marie. Intr-un castron de stricla (sau un alt vas care merge pus la baie marie) am pus...Citeste continuarea

Limonada cu capsuni si Green Sugar

Postat de: Sim0naWorld in Retete diabetici

Capsunile le-am curatat de codite, le-am spalat bine si le-am pus intr-un vas ingust si inalt. Cu ajutorul blanderului vertical am pasat capsunile. Lamaile le-am stros de zeama. Sucul...Citeste continuarea

Căpşuni umplute cu fructe

Postat de: ela2015 in Salate

Cu ajutorul unui cuţit mic, scobim mijlocul căpsunilor atât cât să le rămană coaja fermă.  Le taiem şi vârful cât să poată sta vertical.  Le umplem...Citeste continuarea

Falafel

Postat de: RuxyRux in Mancaruri de legume

Din aceasta cantitate ne ies 3 portii, eu  le pun in pungi si apoi la congelator. Se pune seara o cana plina de naut intr-o oala mai mare se adauga apa cat sa il acopere cu mult pentru ca...Citeste continuarea

Tarta cu spanac si carnaciori

Postat de: GeorgianaGrigorescu in Aperitive / Garnituri

Am tocat ceapa verde si am pus-o pe foc intr-o tigaie impreuna cu  untul.Dupa ce am spalat bine spanacul , l-am oparit , apoi l-am tocat marunt si l-am pus in tigaie peste ceapa.Am lasat pe...Citeste continuarea

Chiftele cu oua de prepelita

Postat de: margo in Mancaruri cu carne

                Carnea de vita si de porc se toaca impreuna, obtinandu-se un amestec.Se poate folosi doar carne de porc,dar sunt mai gustoase cu un pic de...Citeste continuarea

Negrese cu ciocolata,capsuni si...

Postat de: margo in Prajituri

Ciocolata se pune la topit impreuna cu 150 ml lapte. Se ia de pe foc si se lasa la racit.Trebuie sa rezulte o compozitie cremoasa, nu sa se intareasca ca o glazura. Restul ingredientelor sa...Citeste continuarea

Pancakes cu inghetata si sos de...

Postat de: rocsi_1612 in Retete diabetici

Pancakes: Topim untul, il lasam sa se raceasca. Galbenusurile le mixam spuma cu indulcitorul. Adaugam untul, apoi smantana, faina, praful de copt si esenta. Albusurile le batem spuma cu un praf...Citeste continuarea

Ciuperci cu ceapa verde,rosii...

Postat de: gurita_ta2005 in Mancaruri de legume

Ciuperciile champignon se curata de pielita de deasupra,se taie felii si se clatesc bine sub jet de apa rece. Se pun intr-o cratita sau ceaun se pune cubul de unt,si se lasa cateva minute sa se...Citeste continuarea

Tort Ciocolatos

Postat de: Ela68 in Torturi

1. Pentru blat,amestecati ingredientele uscate: faina, zaharul, cacaoa, bicarbonatul, praful de copt si sarea.  2. Amestecam apoi separat smantana, ouale si untul topit.   3....Citeste continuarea

Tort Pavlova cu ciocolata si capsuni

Postat de: RuxyRux in Prajituri

Albusurile se mixeaza un minut cu praful de sare pana devin spuma, apoi se mixeaza adaugand zaharul lingura cu lingura inca 7 sau 8 minute,  sau pana nu se mai simte zaharul inte degete....Citeste continuarea

Tort cu capsuni si fragi

Postat de: Constelatialeu in Torturi

Blat : Ouale cu zaharul le mixam bine,apoi adaugam uleiul ca la maioneza.Peste oua adaugam amestecul de faina,praf de copt si cocao,omogenizam bine si apoi adaugam laptele.Tapetam o forma de...Citeste continuarea

Branzoaice sau poale'n brau

Postat de: Oana in Prajituri

Incalziti laptele intr-o craticioara si adaugati untul, lasand pe foc pana se topeste, atentie sa nu fiarba! Puneti drojdia sfaramata intr-un castron si adaugati...Citeste continuarea

Sos de usturoi cu crema de branza...

Postat de: AdrianUdrea in Pt. carne

Se curata usturoiul, se spala grauntii si se piseaza in mojar, impreuna cu sarea. Apoi se trece pasta de usturoi rezultata, in alt vas si se freaca bine cu o lingura de lemn sau se mixeaza...Citeste continuarea

Sandwich de post cu vinete

Postat de: Oana in Sandvisuri

Taiati vinetele, rosiile si tofu in rondele de 5 cm Formati sandwich-uri alternand straturile de vinete, rosii si tofu Intr-o tigaie topiti...Citeste continuarea

Supa cu legume si somon la slow...

Postat de: Oana in Slow Cooker

Puneti in vasul slow cooker-ului  Crock-Pot 4,7 l  Digital morcovul si tijele de telina taiate rondele, cartofii taiati cuburi mai mari, telina, ardeiul capia si salotele...Citeste continuarea

Placinta greceasca cu iaurt

Postat de: cristeena20 in Dulciuri

- Decongelam foile si le faramitam marunt cu mana. Eu am lasat o foaie si am pus-o pe fungul tavii . - Batem ouale cu zaharul, coaja de lamaie si vanilia bine , adaugand treptat uleiul. Apoi...Citeste continuarea

Gogosi pufoase la cuptor

Postat de: gatiticuspor in Dulciuri

Intr-un castron incapator adaugati faina, laptele caldut (pastrati putin lapte pentru a dizolva drojdia, cam jumatate de cana), zaharul, jumatate din cantitatea de unt, oul coaja de portocala si...Citeste continuarea

Budinca de gris

Postat de: ralu_ca in Prajituri

Am separat albusurile de galbenusuri, apoi am mixam albusurile pana cand obtinem o spuma aerata. Se adaugazaharul in ploaie, pana cand se obtine o spuma densa. Am incorporat apoi galbenusurile...Citeste continuarea

Conopida prajita cu chimion ,...

Postat de: andaoana in Jamie Oliver

Curatam conopida de frunzele verzi si o desfacem in buchetele. O punem la fiert in apa cu sare cateva minute. Trebuie sa fie al dente si nu foarte moale. O scurgem de apa si o lasam deoparte sa...Citeste continuarea

Cartofi la cuptor, cu legume...

Postat de: merisor67 in Mancaruri de post

Curatam cartofii, ii spalam si ii taiem in felii lungi, mi se pare mie ca arata mai bine asa, dar se pot taia dupa imaginatia fiecaruia. De data aceasta am folosit cartofi albi, ca se prepara...Citeste continuarea

Mamaliga cu branza greceasca si...

Postat de: gurita_ta2005 in Aperitive / Garnituri

Se pune apa la fiert,cu putina sare,cand incepe sa fiarba apa se adauga malaiul in ploaie amestecand continuu.Se amesteca pentru a nu se forma cocoloase,si se lasa la foc mic sa se faca mamaliga....Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cordon bleu de vinete, dovlecei si zucchini – Reteta simpla, rapida si gustoasa

de vasimur 4

pe 28.09 la 18:34

Prăjitura cu afine și lapte condensat - Extraordinar de gustoasă și aromată

pe 27.09 la 09:12

Biscuiți cu mere - Rețeta simplă și delicioasă

pe 26.09 la 17:05

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]