Tort Pavlova cu crema de vanilie si fructe de padure

de RuxyRux in Torturi, 17 Iun 2015 | 6975 vizualizari

 

Ador acest tort...si cred ca va ramane definitiv preferatul meu!

Este incredibil de delicios, usor si foarte racoritor, recomandat fara doar si poate pentru sezonul de vara! Astazi am preparat doua torturi, unul special pentru a-l darui unei prietene foarte, foarte dragi!

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 227 gr zahar
  • 3 lingurite zeama de lamaie( in loc de crem tartar)
  • 1 lingurita otet de Modena
  • un praf de sare
  • 2 lingurite amidon(sau faina bine cernuta)

Crema de vanilie:

  • 500 ml lapte
  • zahar dupa gust( in jur de 100 de grame)
  • vanilie
  • 4 galbenusuri
  • 3 linguri faina

Decor:

  • 300 ml frisca
  • zmeura proaspata
  • fructe de padure( congelate)
  • frunze de menta
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Pavlova cu crema de vanilie si fructe de padure:

Pentru a prepara blatul de Pavlova:

Separam ouale si mixam albusurile cu un praf de sare apoi foarte bine cu zaharul pe care il punem in doua transe. Vom mixa in jur de 7  sau 8 minute sau pana nu mai simtim zaharul intre degete( probam). In compozitie punem zeama de lamaie, otetul si amidonul si amestecam cu grija sa se omogenizeze dar in acelasi timp sa nu se dezumfle bezeaua.

Trasam pe o foaie de copt un cerc cu ajutorul unei farfurii de ciorba intoarsa cu fata in jos, apoi punem foaia pergament pe o tava (eu am folosit tava de cuptor).

Punem  spuma de albus cu o lingura apoi usor ii dam forma de blat, practic construim blatul direct pe pergament.

La cuptorul incins la 150 de grade coacem blatul timp de 50 de minute.

Intre timp preparam crema de vanilie:

Punem laptele si vanilia pe foc si il infierbantam.

Mixam galbenusurile cu zaharul si cu putin lapte din total, adaugam si faina si amestecam foarte bine. Turnam  totul in laptele fierbinte si amestecam sa nu existe cocoloase. Eu am tinut crema pe foc in jur de 7 minute, amestecand tot timpul ca sa nu se prinda de vas. Am racit bine crema.

Am scos blatul si l-am intors( dupa ce s-a racit putin) pe un platou prin rasturnare in aer.

Apoi restul e simplu, punem crema de vanilie, imbracam tortul in frisca punem deasupra fructe de padure si desigur il decoram dupa inspiratie.

E minunat de bun!

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Pavlova cu crema de vanilie si fructe de padure" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

ieri la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert tort Negresa de post